Vezi 1 fir de răspunsuri
    • Mihaela
      19 august 2022
      1 urează frunze verzi

      Iasomie – frunze ingalbenite

      Buna ziua!
      Am cumparat Spray Organic pentru Plante de Interior Zimmerpflanzen, 500 ml, am pulverizat la 8-10 zile pe frunze si deja se îngălbenesc mai multe frunze. Pământul este cel recomandat de dvs de la Agro cu hummus activ. I am pulverizat frunzele la 2-3 zile cu apa dedurizata. Ii dăduseră 2 lăstari dar li s au îngălbenit frunzulitele si apoi s au uscat. Dupa pulverizarea cu Spray organic, am ferit o de razele soarelui, care oricum sunt indirecte.
      Precizez ca este a 3-a iasomie careia i se inngalbenesc frunzele si se usuca.
      Am vazut o musculițe mica neagra pe langa ea…dar alte semne de paraziți nu. La ce ar trebui sa fiu atenta? Va Multumesc!

      # 138329

      1 Răspuns

      Răspunde
    • Tom Botanistul, ajutor in gradinaSPECIALIST
      22 august 2022

      Buna ziua, in general, in cazul iasomiei, ingalbenirea frunzelor poate avea numeroase cauze de natura abiotica, fiind adesea corelata cu umiditatea necorespunzatoare din substrat (umiditate ridicata/scazuta), insa si cu alti factori (intensitate luminoasa scazuta, oscilatii de temperatura, lipsa anumitor elemente nutritive etc.), insa, doar pe baza fotografiilor, nu se poate preciza cu exactitate motivul deprecierii frunzelor. De moment, se recomanda mentinerea plantei in conditii optime de mediu si de ingrijire (lumina suficienta, dar filtrata, udare regulata si moderata pulverizarea frunzelor cu apa necalcaroasa, amplasarea plantei departe de curentii de aer, verificarea orificiilor de drenaj, sa nu fie obturate etc.) si in continuare, aplicarea cu regularitate, conform recomandarilor de pe eticheta a produsului mentionat – Spray Organic pentru Plante de Interior Zimmerpflanzen, 500 ml.

      # 138524
      0 urează frunze verzi
Vezi 1 fir de răspunsuri

N-AI GĂSIT RĂSPUNSUL PE CARE ÎL CĂUTAI?
Ca să nu-ți scape nimic, te putem anunța prin e-mail și prin notificare (în aplicație) când apare un răspuns nou.
ANUNȚĂ-MĂ

Te ținem la curent

Pe ce adresă de email dorești să te anunțăm când apare un răspuns nou?
Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec
Mărimea maximă a documentului este 60 Mocd.

×

Te ajutăm
să ai grijă de plantele tale

Dacă nu ai găsit încă soluții în articolele noastre sau în discuțiile precendete, începe o discuție nouă iar specialiștii noștri îți vor sări în ajutor.

Discuție nouă despre

ÎNCEPE O DISCUȚIE DESPRE
Iasomia

Mărimea maximă a documentului este 60 Mo.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec

Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.


Estimare livrare

Afișează variante
Înapoi