Vezi 1 fir de răspunsuri
    • Alexandru Lacramioara
      27 decembrie 2022
      2 urează frunze verzi

      Iasomie de Madagascar – frunzele se ingalbenesc si cad

      Nu stiu ce s-a întâmplat cu ea, de la sfârșitul lunii octombrie au inceput sa se îngălbenească frunzele, nu stiu ce sa ii mai fac, i-am schimbat și pământul crezand ca este din cauza lui dar nu, era asa bogata în frunze. De udat o ud cam odată la saptamana, temperatura este de 20-21, cate odată las geamul deschis și scade temperatura la 16. Ce sa fac ca sa își revină? Multumesc.

      # 148563

      1 Răspuns

      Răspunde
    • Ela Botanista | Ajutor in gradinaSPECIALIST
      27 decembrie 2022

      Buna ziua. Daca planta nu prezinta simptome de afectiune (pete, depuneri) sau atac de daunatori, cel mai probabil ingalbenirea si caderea frunzelor a fost cauzata de unul sau mai multi factori de mediu si/sau de ingrijire: oscilatii de temperatura, udare necorespunzatoare, curenti de aer, scaderea intensitatii luminoase etc. In acest caz, este important sa mentineti constante conditiile de mediu din incaperea respectiva, sa udati planta moderat, in functie de nevoile acesteia si de factorii de mediu, sa o amplasati intr-o zona in care sa beneficieze de mai multa lumina naturala, ferita de curentii de aer. Pentru mai multe informatii despre ingrijirea acestor specii, va rugam sa consultati si articolul nostru: Stephanotis floribunda (Iasomie de Madagascar) - informatii si sfaturi de ingrijire.
      In plus, pentru a ajuta planta sa treaca peste stresul suferit, puteti avea in vedere administrarea unui ingrasamant organic pe baza de microorganisme benefice, precum: Yokosan, 100 ml, in doza de 10 ml/10 L apa, aplicat prin udare.
      Incepand din primavara, in vederea formarii bobocilor florali si a infloririi, se recomanda administrarea unui ingrasamant special formulat pentru plante cu flori, precum: Wuxal Ingrasamant pentru Flori Blütenpracht, 1 litru, aplicat conform recomandarilor de pe eticheta.

      # 148568
      0 urează frunze verzi
Vezi 1 fir de răspunsuri

N-AI GĂSIT RĂSPUNSUL PE CARE ÎL CĂUTAI?
Ca să nu-ți scape nimic, te putem anunța prin e-mail și prin notificare (în aplicație) când apare un răspuns nou.
ANUNȚĂ-MĂ

Te ținem la curent

Pe ce adresă de email dorești să te anunțăm când apare un răspuns nou?
Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec
Mărimea maximă a documentului este 60 Mocd.

×

Te ajutăm
să ai grijă de plantele tale

Dacă nu ai găsit încă soluții în articolele noastre sau în discuțiile precendete, începe o discuție nouă iar specialiștii noștri îți vor sări în ajutor.

Discuție nouă despre

Stephanotis-floribunda-sfaturi-ingrijire
ÎNCEPE O DISCUȚIE DESPRE
Stephanotis floribunda

Mărimea maximă a documentului este 60 Mo.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec

Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.


Estimare livrare

Afișează variante
Înapoi