Vezi 1 fir de răspunsuri
  • Claudia
   23 august 2022
   1 urează frunze verzi

   Iasomie cu frunze afectate

   Buna ziua! Am o iasomie batuta si am observat ca frunzele prezinta pete de culoare inchisa, sunt rasucite si au aspect (textura) de hartie. Am aplicat ingrasamant de inflorire acum cateva zile. Cu ce pot sa o ajut? Multumesc! Atasez poze

   #138689

   5 Răspunsuri

   Răspunde
  • Tom Botanistul, Ajutor in gradinaSPECIALIST
   23 august 2022

   Buna ziua. Pentru a va putea ajuta cu o recomandare, avem rugamintea sa furnizati mai multe detalii: care sunt conditiile de mediu (temperatura, umiditatea aerului, lumina) la ce interval de timp realizati udarea si ce volum de apa utilizati? Cand au debutat simptomele? Va rugam sa verificati cu atentie daca se observa prezenta vreunui daunator (depunere, panza fina).

   #138754
   0 urează frunze verzi
   • Claudia
    23 august 2022

    Iasomia este expusa la lumina si soare in majoritatea zilei. Este plantata la distanta cam de 1 m de trandafiri, a fost expusa la caldura din aceasta vara. Udarea se face prin sistem cu picurare sau cu furtunul cu aspersor cand irig gazonul la 2-3 zile sau cand pamantul e uscat. Umiditatea in atmosfera e peste 50% datorita ploii de aseara si azinoapte. Nu stiu cam cat a fost in ultimul timp pentru ca nu am urmarit acest parametru. Problemele la iasomie cu frunzele asa rasucite au aparut cam cu 1-2 saptamani in urma, dar frunzele nu erau patate si nici nu aveau aspect de hartie. Azi dimineata le-am inspectat cu atentie si am observat ca starea plantei s-a inrautatit. Am verificat pamantul si este umed inca, nu prezinta pelicule pe suprafata frunzelor de niciun fel, nu am mai gasit frunze cu pete decat cele trimise in poze. Am zarit la varful unei ramuri a unui lastar nou chiar. In rest planta arata destul de bine, doar ca pare a se usca si ma ingrijoreaza cele 3 frunzulite patate si o formatiune pufoasa pe partea interioara a unei frunze. Atasez poza marita. Am aplicat zeama bordeleza si tratament natural si chimic pt afide in mai si iunie si ingrasamant universal pentru inflorire saptamana trecuta de la magazinele de specialitate. Va multumesc!

    #138804
    0 urează frunze verzi
    • Claudia
     23 august 2022

     Atasez poza mai clara

     #138806
     0 urează frunze verzi
     • Tom Botanistul, Ajutor in gradinaSPECIALIST
      24 august 2022

      Buna ziua. Conform fotografiilor atasate si descrierii oferite, deprecierea iasomiei a putut interveni in urma unui cumul de factori abiotici, precum: conditiile de mediu, udarea necorespunzatoare, radiatiile solare, umiditatea ridicata si constanta a solului, etc. De moment, se recomanda indepartarea frunzelor puternic afectate si respectarea conditiilor specifice de ingrijire, detaliate in articolul nostru: Iasomie (Lamaita) - informatii si sfaturi de ingrijire, eliminarea stratutului de mulci si a pietrelor decorative de la baza plantei, intrucat acestea mentin umiditatea ridicata si constanta a solului, favorizand dezvoltarea si propagarea agentilor patogeni, iar solul din jurul plantei se recomanda sa fie afanat si lipsit de vegetatie. De asemenea, este important sa asigurati plantei o umiditate moderata (folosind totusi o cantitate suficienta de apa), solul sa se usuce usor intre doua udari, iar atunci cand udati gazonul, apa sa nu ajunga pe frunzele plantei. In plus, pentru imbunatatirea calitatii solului si asigurarea necesarului de nutrienti, respectiv pentru stimularea inradacinarii plantei, se recomanda administrarea unui ingrasamant precum: AMN Powerfertiliser, 500 ml, prin udare conform instructiunilor din descrierea produsului.

      #138899
      0 urează frunze verzi
      • Claudia
       24 august 2022

       Buna ziua! Va multumesc fff mult! Am comandat produsul recomandat. O sa aplic sfaturile de la dvs. O sa indepartez scoarta si pietrele din jur si o sa urmaresc sa fie pamantul uscat.

       #138954
       1 urează frunze verzi
Vezi 1 fir de răspunsuri

N-AI GĂSIT RĂSPUNSUL PE CARE ÎL CĂUTAI?
Ca să nu-ți scape nimic, te putem anunța prin e-mail când apare un răspuns nou.
ANUNȚĂ-MĂ

Te ținem la curent

Pe ce adresă de email dorești să te anunțăm când apare un răspuns nou?
Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec
Mărimea maximă a documentului este 60 Mocd.

×

Te ajutăm
să ai grijă de plantele tale

Dacă nu ai găsit încă soluții în articolele noastre sau în discuțiile precendete, începe o discuție nouă iar specialiștii noștri îți vor sări în ajutor.

Discuție nouă despre

Decorative de interior
Iasomia

Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.

Mărimea maximă a documentului este 60 Mo.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec


Estimare livrare

Afișează variante
Înapoi