Vezi 2 fire de răspunsuri
    • Ramona C
      6 ianuarie 2021
      5 urează frunze verzi

      Iasomie braziliana afectata

      Bună ziua,

      Am mutat peste iarnă iasomia braziliana în balcon închis, langa fereastră cu lumină directa doar dimineața și în primele 2-3 săptămâni i-am fost foarte bine, i-au pornit lăstari in toate direcțiile. De ceva timp am observat lăstarul principal ușor afectat (frunze ruginii) și treptat se extinde și la celelalte părți ale planetei. Plus toți lăstarii se usucă la vârf. Ce as putea sa fac sa o salveze?
      Mulțumesc!

      # 66492

      3 Răspunsuri

      Răspunde
    • Tom Botanistul, ajutor in gradinaSPECIALIST
      6 ianuarie 2021

      Buna ziua, va rugam sa ne mentionati cateva detalii despre conditiile de ingrijire a plantei: Cat de des o udati? Ce fel de substrat este folosit? Unde este amplasata? Ati aplicat vreun ingrasamant? Cand au aparut simptomele? Ghiveciul prezinta orificii de drenaj? Ce temperaturi se inregistreaza in balconul respectiv?

      # 66496
      0 urează frunze verzi
    • RamonaC
      7 ianuarie 2021

      Bună ziua,

      Mulțumesc frumos pentru răspuns!
      De când am mutat-o în balcon am udat-o săptămânal, iar ghiveciul are orificii de drenare. Ar putea fi înecată? 🙁
      Este amplasată pe o etajeră langa geamul termopan, iar temperatura în balcon e în jur de 22 grade.
      Nu i-am aplicat îngrășământ de când am mutat-o în balcon (noiembrie), iar simptomele sunt de vreo 2 săptămâni. E posibil sa o fi udat-o prea mult la o rundă și din acest motiv sa ruginească? Pot sa incerc sa ii fac ceva să își revină?

      Mulțumesc,
      Ramona

      # 66497
      2 urează frunze verzi
      • Tom Botanistul, ajutor in gradinaSPECIALIST
        7 ianuarie 2021

        Buna ziua, din informatiile oferite, simptomele pe care le prezinta iasomia probabil au fost determinate de umiditatea necorespunzatoare, insa, mai ales, de amplasarea acesteia in balcon, langa fereastra. Fiind o planta sensibila la frig, poate fi usor afectata de temperaturile scazute din timpul noptii (in special daca este amplasata aproape de fereastra). In acest caz, se recomanda eliminarea portiunilor afectate, deoarece nu isi vor mai reveni, iar pentru a sprijini regenerarea plantei in urma afectiunii, este importanta administrarea unui ingrasamant special ce stimuleaza cresterea sanatoasa a plantelor in urma unui stres suferit: Biplantol Vital (Vital NT, 250 ml), prin udare la radacina, in doza de 2 ml/1 litru de apa. Ulterior, incepand din primavara si pe tot parcursul perioadei de vegetatie, pentru a stimula dezvoltarea sanatoasa a frunzisului si inflorirea abundenta, ii puteti administra regulat un ingrasamant special pentru inflorire: Ingrasamant Organic Inflorire Blütenpracht, 350 ml.
        In continuare, se recomanda ingrijirea iasomiei conform conditiilor optime necesare acestei plante, prezentate in articolul nostru: Iasomia, informatii si sfaturi de ingrijire.

        # 66498
        0 urează frunze verzi
Vezi 2 fire de răspunsuri

N-AI GĂSIT RĂSPUNSUL PE CARE ÎL CĂUTAI?
Ca să nu-ți scape nimic, te putem anunța prin e-mail și prin notificare (în aplicație) când apare un răspuns nou.
ANUNȚĂ-MĂ

Te ținem la curent

Pe ce adresă de email dorești să te anunțăm când apare un răspuns nou?
Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec
Mărimea maximă a documentului este 60 Mocd.

Anulare
×

Te ajutăm
să ai grijă de plantele tale

Dacă nu ai găsit încă soluții în articolele noastre sau în discuțiile precendete, începe o discuție nouă iar specialiștii noștri îți vor sări în ajutor.

Discuție nouă despre

ÎNCEPE O DISCUȚIE DESPRE
Iasomia

Mărimea maximă a documentului este 60 Mo.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec

Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.


Estimare livrare

Afișează variante
Înapoi