• Acest subiect este gol.
Vezi 1 fir de răspunsuri
    • Luiza Badea
      22 mai 2023
      2 urează frunze verzi

      Hortensia – insecte in ghiveci

      Buna ziua!
      Am primit doua hortensii la inceput de mai(una albastra si una roz), carora de curand au inceput sa li se maroneasca frunzele si cea albastra a devenit chiar maronie(din pacate mi-a prins-o o pisica vecinului si am crezut ca de-asta). Am crezut chiar ca nu ud corect si am achizitionat niste ingrasamant pe care n-am apucat sa il folosesc pentru ca am gasit acesr viermisor in apa care s-a scurs de la planta afectata puternic. Am schimbat pamantul si la cealalta desi sunt pline de flori si am gasit si acolo prins prin radacina unul mai mic decat acesta. Cu ce as putea da sa scap de acesti invadatori? Aveti idee ce sunt?
      Totodata ce pot folosi acum sa ajut plantele avand in vedere ca am curatat destul din radacina incercand sa vad daca mai gasesc vreun invadator.
      Plantele sunt in ghiveci.

      Attachments:
      # 167382

      1 Răspuns

      Răspunde
    • Emilia LCunoscător
      23 mai 2023

      Buna ziua. Cred ca in imagine este prezenta o rama (au corp cilindric si nu prezinta picioruse). Ramele nu sunt daunatoare plantelor, din contra. Daca le-ati observat in afara ghiveciului, le puteti muta in exterior, in gradina.
      Ati mentionati si ca ati transplantat plantele de curand (ceea ce este contraindicat atunci cand sunt inflorite), in aceste conditii, ar fi bine sa aplicati un stimulator de inradacinare, natural, precum acesta: AMN BonaVita, 500 ml. Se aplica prin udare la radacina, intocmai cum este mentionat pe eticheta.
      Pentru informatii legate de ingrijirea hortensiilor poate va fi de folos si acest articol: Hortensia, informatii si sfaturi de ingrijire.

      # 167634
      1 urează frunze verzi
Vezi 1 fir de răspunsuri

N-AI GĂSIT RĂSPUNSUL PE CARE ÎL CĂUTAI?
Ca să nu-ți scape nimic, te putem anunța prin e-mail și prin notificare (în aplicație) când apare un răspuns nou.
ANUNȚĂ-MĂ

Te ținem la curent

Pe ce adresă de email dorești să te anunțăm când apare un răspuns nou?
Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec
Mărimea maximă a documentului este 60 Mocd.

×

Te ajutăm
să ai grijă de plantele tale

Dacă nu ai găsit încă soluții în articolele noastre sau în discuțiile precendete, începe o discuție nouă iar specialiștii noștri îți vor sări în ajutor.

Discuție nouă despre

hortensia-sfaturi-ingrijire
ÎNCEPE O DISCUȚIE DESPRE
Hortensia

Mărimea maximă a documentului este 60 Mo.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec

Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.


Estimare livrare

Afișează variante
Înapoi