- Acest subiect are 2 răspunsuri, 1 voce și a fost actualizat ultima dată 9 iulie 2024 la 09:29 de
Ela Botanista | Ajutor in gradina.
-
-
Jay8 iulie 20241 urează frunze verzi
Hortensia, depreciere la doua luni de la plantare
Salutare!
De curand m-am apucat de amenajat gradina, insa am facut cateva greseli pe parcurs din entuziasm si graba. Una dintre aceste greseli este ca nu am plantat hortensiile intr-un substrat potrivit, adaugand doar putin pamant de gradina, iar cel prezent in gradinita mea nu pare a fi prea fertil.
Am plantat in doua ocazii diferite cate 3 plante Hydrangea, in portiuni diferite (separate) de pamant, dar care au conditii asemanatoare. Cele din primul lot au dus-o mai bine, dar au inceput sa se decoloreze florile, iar cele din lotul doi (ce se pot observa in prima imagine – imediat dupa plantare acum 2 luni) au inceput sa se usuce. In continuare voi vorbi doar despre acestea din urma.
Frunzele si florile au inceput sa se usuce, pe o singura frunza am observat si o „carcasa” de o insecta mai mare si punctele acelea negre (poza 2). Pe restul puteam observa putina albeata, dar nu chiar cum am vazut in alte poze in comunitate. Insa pe toate frunzele uscate am putut observa punctele albe (poza 3).
Dupa ce am inlaturat toate frunzele si florile uscate, una din plante (cea alba) ramanand aproape cheala – cu precizarea ca are totusi niste frunze noi), am observat la baza tulpinii acea panza si probabil locuitorii sai (poza 4).
Plantele au soare dimineata, pana in ora 12-13, apoi umbra toata ziua. Sunt udate la 2-3 zile, intrucat nu locuieste nimeni la adresa. O data pe saptamana am folosit un fertilizator gel pentru plante cu flori de la Agrecol, diluat conform instructiunilor.
Dupa ce am facut aceste poze, ieri am dat cu un insecticid pe care il aveam pentru alte plante, dar nu stiu exact substanta si nici efectele intrucat e prea devreme.
Mai am cateva poze, daca e nevoie.
Imi puteti face cateva recomandari pentru tratarea si revitalizarea acestora? Va multumesc!
Attachments:
- ‹›0
-
Jay8 iulie 2024
Dupa cateva cautari, „carcasa” pare a fi pupa unei buburuze.
Atasez alte poze.
Attachments:
- ‹›0
-
Ela Botanista | Ajutor in gradinaSPECIALIST
Ela Botanista | Ajutor in gradina
Specialist
Cei care știu din experiență
Specialiștii noștri răspund întrebărilor, oferă soluții și te îndrumă către produsele potrivite.
Vrei să știi mai multe despre rolurile speciale ale membrilor comunității?
AFLĂ MAI MULTE9 iulie 2024Buna ziua. Intr-adevar, intr-una din fotografii se observa exoscheletul pupei de buburuza.
In ceea ce priveste celelalte simptome, va rugam sa atasati mai multe fotografii, atat cu plantele in ansamblu in momentul actual, cat si cu simptomele neobisnuite observate (puncte negre, puncte albe, panze sau alte simptome). De asemenea, va rugam sa descrieti cat mai in detaliu aspectul si comportamentul formatiunilor albe si negre observate pe frunze (daca sunt prezente pe ambele fete ale frunzelor, daca la atingere cad de pe planta sau daca se pot indeparta cu unghia/laveta umezita, daca prezinta aripi si picioare, daca i-ati observat in zbor sau in miscare, daca se pot strivi cu usurinta etc.). In ceea ce priveste panzele observate, pentru a va putea ajuta cu sfaturi, va rugam sa verificati cu atentie si sa ne comunicati daca acestea apartin paianjenilor comuni (Scapa de paianjeni, solutii si insecticide – nu sunt daunatori pentru plante) sau daca acestea sunt asemanatoare celor produse de acarieni (Acarienii la plantele ornamentale - identificare si combatere).Articole recomandateScapa de paianjeni, solutii si insecticideCum sa scapi de paianjeni folosind insecticide, elimina acesti daunatori folosind insecticidele si capcanele de la Comunitatea Botanistii.Acarienii la plantele ornamentale - identificare si combatereIdentificare, tratamente pentru a combate acarienii la plantele ornamentale, cu insecticide omologate, de la Botanistii.AutorMesajeVezi 1 fir de răspunsuriA fost de ajutor această discuție?
0 persoane consideră această discuție ajutătoare
✖Ajută-ne să îmbunătățim această paginăNe pare rău că nu ai găsit răspunsul pe care îl căutai. Spune-ne ce consideri că putem îmbunătăți.
Părerea ta ALTĂDATĂ
N-AI GĂSIT RĂSPUNSUL PE CARE ÎL CĂUTAI?Ca să nu-ți scape nimic, te putem anunța prin e-mail și prin notificare (în aplicație) când apare un răspuns nou.Te ținem la curent
Te-am trecut pe listă!
Pe ce adresă de email dorești să te anunțăm când apare un răspuns nou? În momentul în care apare un răspuns nou despre acest subiect, îți vom trimite o notificare prin email.Alege planta sau dăunătorulpentru a putea posta sau căuta în comunitateCautăPalmieriMarPotosChiparosDaunatori Pest ControlCactusiPachiraCitriceOrhideeLeandruCodiaeumCamelliaMedinillaPlante Ornamentale de ExteriorDracaenaYuccaBonsaiFicusMagnoliaSobolaniEstimare livrare
Afișează puncteÎnapoi-
Marin5 martie 20253 urează frunze verziHortensia, lipsa de apa, flori ofiliteBuna seara! Astazi dimineata hortensia mea arata perfect. Seara cand m am intors florile si frunzele erau foarte lasate si moi(A fost greseala mea, nu am udat-o suficient). Am scufundat... mai multCitește
Sfatul specialistului
TrimiteFrunze verziTom BotanistulSPECIALISTTom Botanistul
Specialist
Cei care știu din experiență
Specialiștii noștri răspund întrebărilor, oferă soluții și te îndrumă către produsele potrivite.
Vrei să știi mai multe despre rolurile speciale ale membrilor comunității?
AFLĂ MAI MULTESondaje‹›0
14 urează frunze verziCe tratamente se fac in ianuarie-februarie pentru pomi?Lunile ianuarie si februarie sunt momentul oportun pentru realizarea stropirilor pomilor fructiferi cu produse cuprice si ulei horticol. De ce stropim pomii inainte de intrarea in vegetatie? 🌳 Folosim... mai multTrimiteFrunze verziAvram Maria1 martie 2025Tom Botanistul, ajutor in gradinaSPECIALISTTom Botanistul, ajutor in gradina
Specialist
Cei care știu din experiență
Specialiștii noștri răspund întrebărilor, oferă soluții și te îndrumă către produsele potrivite.
Vrei să știi mai multe despre rolurile speciale ale membrilor comunității?
AFLĂ MAI MULTEPromovatFlorin18 februarie 2025‹›0
3 urează frunze verziHortensia, protejare peste iarnaBuna ziua, Cand credeam ca se pregateste hortensia pentru primavara, se anunta temperaturi negatine….ce imi recomandati pentru a proteja hortensia ce este in ghiveci afara ?CiteșteSfatul specialistului și încă 2 răspunsuri
TrimiteFrunze verziTom BotanistulSPECIALISTTom Botanistul
Specialist
Cei care știu din experiență
Specialiștii noștri răspund întrebărilor, oferă soluții și te îndrumă către produsele potrivite.
Vrei să știi mai multe despre rolurile speciale ale membrilor comunității?
AFLĂ MAI MULTEȘtiai că?‹›0
6 urează frunze verziDe ce are Monstera orificii (fenestratii)?Monstera este o planta tropicala, apreciata nu doar pentru frunzele sale mari si atractive, ci si pentru fenestratiile unice pe care le prezinta. Aceste fenestratii (orificii, deschideri, ochisori) in frunze... mai multTrimiteFrunze verziJugravu19 septembrie 2024Andreea26 august 20243 urează frunze verziHortensia, Se ofileste de pe o zi pe alta dupa achizitionare si transplantareSambata am cumparat o hortensie , duminica a inceput sa se ofileasca , am schimbat pamant si ghiveci am pus afara la umbra , doar ca e cald afara si... mai multCiteșteSfatul specialistului
TrimiteFrunze verzi -
Discuții pe teme similare
-

NOTĂ
BOTANIȘTII |
4,8
|
As recomanda, pentru ca aveti secțiunea "intreaba". Oricine are o întrebare legată de grădina lui, i se raspunde de către un specialist. Altceva, imi place si ca aveti plan de tratament si de fertilizare, pentru orice cultură. Sper sa fie bune produsele comandate.
Adrian G
Profesionalism, promptitudine, eficienta,
amabilitate,bogatie de cunostinte , tot ce ti-ai putea dori in acest domeniu!
marcela c
da, sunteti profesionisti, dati informatii folositoare si aveti preturi competitive. Succes in continuare!
Mihai D
De fiecare când am apelat la botanistii.ro am primit clarificări pe email împreuna cu produsele recomandate pe care le achiziționezi direct de site. Nota 10. Multumim!!!
Dan Marius G
Gasesti intotdeauna informatii utile, indiferent ca este vorba de tratamentul plantelor si combaterea daunatorilor, cat si despre crestere si ingrijire.
Succes pe mai departe!
carina f
singurii care au putut evalua corect boli/daunatori de Coacaz pe baza descrierii in cuvinte & poze. ramane de vazut si daca produsele recomandate fac treaba pt care au fost recomandate.
Marius M
Profesionalism și seriozitate, specialiști, și răspunsuri prompte cu sfaturile necesare pentru plante, legume, flori. Sunteți niște oameni extraordinari. Recomand tuturor care au nevoie de sfaturi de specialitate. VĂĂĂ MULȚUMESC DIN INIMĂ CĂ EXISTAȚI. DATORITĂ SFATURILOR VOASTRE DE SPECIALITATE ȘI RECOMANDARE DE PRODUSE DE LA VOI LA PREȚURI EXCEPȚIONALE, AM FLORILE ORNAMENTALE ÎNFLORITE PERMANENT, AM AVUT PENTRU PRIMA DATĂ O GRĂDINĂ DE LEGUME BOGATĂ FĂRĂ DĂUNĂTORI ȘI BOLI FUNGICE ȘI AM SALVAT POMII FRUCTIFERI CARE AU AVUT ROD BOGAT ȘI POMI ORNAMENTALI, SALCIE, NUC BRAZI ȘI AM PRIMIT SFATURI DE SPECIALITATE ÎN ÎNGRIJIREA POMILOR PE TIMP DE IARNĂ PRIMĂVARĂ. VĂĂĂ MULȚUMESC MULT PENTRU AJUTOR ȘI ÎNȚELEGERE ȘI SPRIJIN ȘI NOTA ACORDATĂ PLUS 1000. SĂ VĂ DEA DUMNEZEU SĂNĂTATE ȘI NUMAI BINE ALĂTURI DE CEI DRAGI
CÎMPEANU R
Da.
Totul a functionat rapid si fara probleme. Am stiut ce vreau, iar comanda a fost plasata fara mare bataie de cap.
Multumesc
LIVIU-IOAN R
Am primit răspuns la ceea ce ma interesa intr-un mod profesionist, cu detalii utile.
Vă mulțumesc!
Maria Cristina C
Am recomandat deja. familia noastra a mai cumparat produse de la Botanistii.ro.
Va multumim foarte mult!
foarte utile descrierile despre plante si pomi, vita, etc. Foarte utl forumul Dvs.!
Succes in continuare. Vom ramane clienti feideli
VIORICA N
|
Descarcă aplicația Botaniștii |
Susținem |
Informații Companie |
Copyright 2016-2025 PestControl Expert
|