Hortensia, Daunatori care au format plasa alba de paianjen – acarieni
Buna ziua! Va rog sa ma ajutati in salvarea acestei hortensii la ghiveci. De ceva timp a inceput sa se usuce si sa faca ca o plasa alba de paianjen pe flori. A fost udata regulat, pe aceste calduri chiar zilnic, seara. Are putin soare direct dimineata, in rest este in penumbra.
Va multumesc.
Buna ziua. Desi in fotografia atasata nu se poate observa foarte clar, hortensia pare sa prezinte un atac masiv de acarieni (Acarienii la plantele ornamentale - identificare si combatere). Portiunile de planta puternic afectate se recomanda a fi indepartate. Impotriva daunatorilor se recomanda efectuarea a 2 tratamente, la interval de 7 zile intre ele, cu un acaricid precum Nissorun 10 WP, 5 g. Tratamentele se aplica prin pulverizare uniforma pe planta, insistand in zonele unde sunt prezenti acarienii. Este recomandat sa efectuati tratamentele dimineata devreme, atunci cand temperaturile nu sunt foarte ridicate. De asemenea, este important sa preparati un volum de solutie corespunzator unui singur tratament (respectand dozajul mentionat), deoarece amestecul deja preparat nu are o valabilitate mai mare de 24 ore.
Ulterior, la 10 zile de la finalizarea tratamentelor fitosanitare, puteti avea in vedere si utilizarea unui ingrasamant cu efect de sporire a cresterii si dezvoltarii optime a plantelor, precum Ingrasamant Intarire Plante Brennnessel mit Rainfarn, 350 ml sau Spray Organic pentru Intarire Plante Gradina, 500 ml, prin pulverizare foliara, conform instructiunilor din descrierea produsului ales.
Pe parcursul perioadei de vegetatie, pentru a stimula cresterea si inflorirea, puteti opta si pentru administrarea regulata a unui ingrasamant special formulat pentru cerintele nutritionale ale acestor specii: Ingrasamant Hortensia Blue Wuxal Hortensiendünger, 1 litru, prin udare la radacina, conform recomandarilor de pe eticheta.
Mai multe informatii despre ingrijirea acestor specii se regasesc si in articolul nostru: Hortensia, informatii si sfaturi de ingrijire. Avand in vedere starea actuala a plantei si cele mentionate, nu se poate preciza cu exactitate evolutia acesteia pe viitor.
Acest răspuns a fost modificat acum 4 luni, O săptămână de către Tom Botanistul.
Pe ce adresă de email dorești să te anunțăm când apare un răspuns nou?În momentul în care apare un răspuns nou despre acest subiect, îți vom trimite o notificare prin email.