Hippeastrum – pete rosii pe frunze si bulb

Acest subiect conține 1 răspuns are 2 voci și a fost actualizat ultima dată de  Tom Botanistul 9 februarie 2017 la 6:21 pm.

 • Autor
  Mesaje
 • 1 Răspunsuri
 • #8739 Răspuns
  Iuliana

  Atasez pozele solicitate. Multumesc!

 • #8751 Răspuns
  Tom Botanistul

  Planta dumneavoastra este afectata de o micoza frecvent intalnita la aceasta specie si anume Stagonospora curtissi. De regula, se recomanda indepartarea portiunilor afectate insa din poze observ ca majoritatea prezinta pete. Bulbii neplantati se pot imbaia timp de o ora in solutie de Topsin (http://www.botanistii.ro/nippon-topsin-70-wdg.html), 10 grame dizolvate in 6-8 litri de apa, dupa care se lasa la zvantat si se depoziteaza in spatii curate si uscate. Partilor aeriene ale plantelor afectate se pot aplica tratamente foliare cu Topsin sau Champ (http://www.botanistii.ro/nufarm-champ-77-wg.html), 10 grame de fungicid dizolvat in 8 litri de apa. O data aparuta, este o boala mai dificil de combatut. Separati plantele bolnave de cele sanatoase, daca aveti mai multe.

  • Acest răspuns a fost modificat acum 3 ani, 4 luni de către  Tom Botanistul.

N-AI GĂSIT RĂSPUNSUL PE CARE ÎL CĂUTAI?
Ca să nu-ți scape nimic, te putem anunța prin email când apare un răspuns nou.

Te ținem la curent

Pe ce adresă de email dorești să te anunțăm când apare un răspuns nou?
Sunt de acord cu Politica de Confidențialitate.
Adaugă răspunsul tău:
Informația ta:Mărimea maximă a documentului este 5000 KB.Adaugă fișier<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre> <em> <strong> <del datetime=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">