Vezi 1 fir de răspunsuri
    • Elena
      5 iunie 2023
      4 urează frunze verzi

      Hibiscus (trandafir japonez) – tratamente impotriva musculitei albe

      Buna ziua,

      Am nevoie de ajutorul dvs. in combaterea musculitei albe de sera, despre care stiu ca e destul de greu de scapat. Am cateva flori de hibiscus si deja sunt atacate de daunator. Mi-am comandat de pe PCE capcane galbele pentru ele, dar cu ce insecticid as putea sa-i stropesc si care este planul de tratament astfel incat sa fie eficient?
      De asemenea mai am o intrebare legata de modul in care pot amesteca substantele intre ele. Am cativa hibiscusi transplantati, stiu ca in primele zile de la transplantare, pana la aproximativ 4 saptamani, radacinile nu le functioneaza la capacitatea maxima, asadar i-am stropit cu fungicid si un agent de inradacinare, ca sa-i ajute la dezvoltare, insa le-am amestecat. Am citit ca atat timp cat pe eticheta nu se precizeaza ca nu s-ar amesteca cu alte substante, nu ar fi problema. Eu am folosit, Topsin si Sprintene, despre care de asemenea nu stiu exact daca am respectat cantitatile. Pe viitor as dori sa stiu, daca se poate cum se dozeaza si daca intr-adevar se pot amesteca.

      Multumesc frumos!

      # 169774

      1 Răspuns

      Răspunde
    • Tom Botanistul, ajutor in gradinaSPECIALIST
      7 iunie 2023

      Buna ziua, impotriva musculitei albe (Musculita alba de sera (Trialeurodes vaporariorum) - identificare si combatere), se recomanda efectuarea unui prim tratament cu un insecticid precum Sanmite 10 SC, 15 ml, in doza de 15 ml/10 L apa si Mavrik 2 F, 5 ml , in doza de 5 ml/10 L apa. Pot fi efectuate 2 tratamente, prin alternare, la intervale de 7-10 zile intre ele (primul tratament cu Sanmite, al doilea tratament cu Mavrik). Pentru a spori eficacitatea insecticidelor, este recomandat sa adaugati in solutia de stropit un adjuvant precum Break Thru S 240, 2 ml, in doza de 2 ml/10 L. Este important sa preparati un volum de solutie corespunzator unui singur tratament (respectand dozajul mentionat), deoarece amestecul deja preparat nu are o valabilitate mai mare de 24 ore. Pulverizati solutia (Pulverizator manual Volpi TECH1) cat mai fin si uniform pe planta, pe partea superioara si inferioara a frunzelor. De asemenea, este indicata si utilizarea cu regularitate a capcanelor adezive de culoare galbena, pe care le-ati achizitionat deja (Impact Yellow, 40 x 25 cm).
      La 10-12 zile de la efectuarea tratamentelor fitosanitare, este recomandata si utilizarea unui produs pentru intretinere, precum: Contra X, 500 ml, aplicat direct prin pulverizare, in mod regulat, conform recomandarilor de pe eticheta. Sustine regenerarea plantelor dupa anumite conditii de stres, ori daca au suferit atacuri ale daunatorilor.
      Ca si regula generala, atunci cand doriti sa aplicati mai multe produse in amestec, este indicat sa cititi cu atentie eticheta acestora (de regula sunt mentionate pe ambalaj substantele incompatibile in amestec, respectiv numele substantei active sau pH-ul acesteia). Pentru a stabili compatibilitatea, trebuie sa aveti in vedere ca inaintea utilizarii unui amestec de produse (de exemplu, fungicide, insecticide, ingrasaminte lichide) sa se efectueze un microtest de compatibilitate fizico-chimica intr-un volum restrans de apa. Nu folositi amestecul daca produsele reactioneaza intre ele, daca au loc depuneri, daca se formeaza un precipitat sau o spuma persistenta etc. Pentru evitarea oricaror riscuri de diminuare a eficacitatii produselor sau de aparitie a unor fenomene de fitotoxicitate, este de dorit aplicarea individuala atat a produselor de protectia plantelor, cat si a ingrasamintelor sau reducerea la minimum a numarului de componente din amestec.

      # 170159
      0 urează frunze verzi
Vezi 1 fir de răspunsuri

N-AI GĂSIT RĂSPUNSUL PE CARE ÎL CĂUTAI?
Ca să nu-ți scape nimic, te putem anunța prin e-mail și prin notificare (în aplicație) când apare un răspuns nou.
ANUNȚĂ-MĂ

Te ținem la curent

Pe ce adresă de email dorești să te anunțăm când apare un răspuns nou?
Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec
Mărimea maximă a documentului este 60 Mocd.

×

Te ajutăm
să ai grijă de plantele tale

Dacă nu ai găsit încă soluții în articolele noastre sau în discuțiile precendete, începe o discuție nouă iar specialiștii noștri îți vor sări în ajutor.

Discuție nouă despre

ÎNCEPE O DISCUȚIE DESPRE
Trandafir chinezesc

Mărimea maximă a documentului este 60 Mo.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec

Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.


Estimare livrare

Afișează variante
Înapoi