hibiscus la ghiveci – face boboci dar cad

Vezi 3 fire de răspunsuri
 • Autor
  Mesaje
 • 3 Răspunsuri
  • #37998 Răspunde
   Daniela Goana

   Buna ziua
   am un hibiscus la ghiveci. Face boboci, se deschid putin, dar cad.

  • #38023 Răspunde
   Tom Botanistul, Ajutor in Gradina

   Buna ziua, va rugam sa atasati cateva imagini relevante cu acesta. De asemenea, va rugam sa ne dati mai multe detalii. Care sunt conditiile de mediu (temperatura, lumina, umiditate), la ce interval de timp realizati udarea? Ati efectuat vreun tratament sau ati administrat ingrasamant de curand? Se observa prezenta vreunui daunator pe acesta?

  • #38034 Răspunde
   Daniela Goana

   Planta este tinuta pe balcon, în dreptul geamului deschis. Am utilizat ingrasamant din comert pt plante cu flori.

  • #38113 Răspunde
   Tom Botanistul, Ajutor in Gradina

   Caderea bobocilor poate fi cauzata de umiditatea ridicata sau de temperatura prea scazuta din incapere. Astfel, se recomanda ca udarea trandafirului japonez sa se faca moderat, astfel incat substratul sa fie mentinut reavan, nu umed. Pentru a inflori, trandafirul japonez are nevoie de o temperatura de 20ºC, temperaturile mai scazute de 10ºC pot afecta planta.
   Pentru a ajuta hibiscusul sa se regenereze este recomandata utilizarea unui ingrasamant ca si Ingrasamant organic flori Hauert (Ingrasamant organic flori Hauert, 800 g).
   Mai multe informatii despre ingrijirea hibiscusului sunt prezentate in articolul urmator: https://www.botanistii.ro/blog/sfaturi-ingrijire-cultivare-hibiscus/.

Vezi 3 fire de răspunsuri

N-AI GĂSIT RĂSPUNSUL PE CARE ÎL CĂUTAI?
Ca să nu-ți scape nimic, te putem anunța prin email când apare un răspuns nou.

Te ținem la curent

Pe ce adresă de email dorești să te anunțăm când apare un răspuns nou?
Sunt de acord cu Politica de Confidențialitate.
Adaugă răspunsul tău:
Informația ta:Mărimea maximă a documentului este 5000 KB.Adaugă fișier<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">