• Acest subiect are 2 răspunsuri, 2 voci și a fost actualizat ultima dată 3 iunie 2021 la 18:05 de Mihai Mitroi.
Vezi 1 fir de răspunsuri
    • Mihai Mitroi
      3 iunie 2021
      2 urează frunze verzi

      Hibiscus in gradina – frunze ofilite

      Buna ziua. Am cumparat un hibiscus acum 2 saptamani si l-am plantat in curte. Are soare de la 9 dimineata pana pe 16-17. Solul este argilos, insa l-am amestecat cu un substrat. Avand in vedere ca ploua foarte rar, l-am udat cam zilnic la inceput. Insa la un moment dat a fost si o ploaie torentiala de o ora. Pamantul nu musteste de apa, dar este permanent umed. Problema este ca frunzele au inceput sa se ofileasca, nu s-au ingalbenit, dar unele sunt ofilite. Florile in schimb sunt in regula. Face cam 2 flori la cateva zile.

      Insa mi-e sa nu moara. Ce ingrasamant sa ii pun si sa fie oare si de la soare? Indicele UV este maxim in perioada asta.

      Poza 2 este de acum cateva zile, in prima poza deja se poate observa ca s-a ofilit si mai mult.

      Problema este ca am mai patit asa cu inca unul. I-au cazut toate frunzele si pana la urma si-a revenit, dar acum are frunze mai mici si creste greu. In poza 3 se poate observa celalalt hibiscus.

      Va multumesc anticipat pentru raspunsurile dvs.

      # 90647

      2 Răspunsuri

      Răspunde
    • Tom Botanistul, Ajutor in gradinaSPECIALIST
      3 iunie 2021

      Buna ziua! Per ansamblu, planta arata bine si cel mai probabil a suferit un usor stres in urma transplantarii efectuate. In acest caz, pentru a sprijini dezvoltarea radacinilor si depasirea stresului, puteti aplica cateva tratamente cu un ingrasamant precum AMN BonaVita, 500 ml, preparand o solutie in concentratie de 30 ml/10 litri de apa, administrata prin udare. Totodata, pe parcursul perioadei de vegetatie, se recomanda administrarea regulata a unui ingrasamant care sa sprijine regenerarea, dar si inflorirea trandafirului: Ingrasamant Organic Inflorire Blütenpracht, 350 ml.
      Totusi, trebuie sa stiti ca hibiscusul (trandafirul chinezesc) este crescut ca planta decorativa de interior in tara noastra, deoarece poate fi afectat de climatul specific. Mai multe informatii despre ingrijirea acestei plante sunt prezentate in articolul nostru: Trandafir chinezesc, informatii si sfaturi de ingrijire.

      # 90679
      0 urează frunze verzi
      • Mihai Mitroi
        3 iunie 2021

        Va multumesc pentru raspuns. Nu l-am plantat in Romania. In Spania. Pe coasta Mediteranei. Aici este cald tot anul. Voi cumpara produsele recomandate, mai ales ca primesc un pachet din Romania in 2 saptamani.

        # 90694
        2 urează frunze verzi
Vezi 1 fir de răspunsuri

N-AI GĂSIT RĂSPUNSUL PE CARE ÎL CĂUTAI?
Ca să nu-ți scape nimic, te putem anunța prin e-mail și prin notificare (în aplicație) când apare un răspuns nou.
ANUNȚĂ-MĂ

Te ținem la curent

Pe ce adresă de email dorești să te anunțăm când apare un răspuns nou?
Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec
Mărimea maximă a documentului este 60 Mocd.

Anulare
×

Te ajutăm
să ai grijă de plantele tale

Dacă nu ai găsit încă soluții în articolele noastre sau în discuțiile precendete, începe o discuție nouă iar specialiștii noștri îți vor sări în ajutor.

Discuție nouă despre

ÎNCEPE O DISCUȚIE DESPRE
Trandafir chinezesc

Mărimea maximă a documentului este 60 Mo.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec

Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.


Estimare livrare

Afișează variante
Înapoi