Vezi 1 fir de răspunsuri
  • Mihai Mitroi
   3 iunie 2021

   Hibiscus in gradina – frunze ofilite

   Buna ziua. Am cumparat un hibiscus acum 2 saptamani si l-am plantat in curte. Are soare de la 9 dimineata pana pe 16-17. Solul este argilos, insa l-am amestecat cu un substrat. Avand in vedere ca ploua foarte rar, l-am udat cam zilnic la inceput. Insa la un moment dat a fost si o ploaie torentiala de o ora. Pamantul nu musteste de apa, dar este permanent umed. Problema este ca frunzele au inceput sa se ofileasca, nu s-au ingalbenit, dar unele sunt ofilite. Florile in schimb sunt in regula. Face cam 2 flori la cateva zile.

   Insa mi-e sa nu moara. Ce ingrasamant sa ii pun si sa fie oare si de la soare? Indicele UV este maxim in perioada asta.

   Poza 2 este de acum cateva zile, in prima poza deja se poate observa ca s-a ofilit si mai mult.

   Problema este ca am mai patit asa cu inca unul. I-au cazut toate frunzele si pana la urma si-a revenit, dar acum are frunze mai mici si creste greu. In poza 3 se poate observa celalalt hibiscus.

   Va multumesc anticipat pentru raspunsurile dvs.

   #90647

   1 Răspuns

   Răspunde
  • Ela Botanista | Ajutor in gradinaSPECIALIST
   3 iunie 2021

   Buna ziua! Per ansamblu, planta arata bine si cel mai probabil a suferit un usor stres in urma transplantarii efectuate. In acest caz, pentru a sprijini dezvoltarea radacinilor si depasirea stresului, puteti aplica cateva tratamente cu un ingrasamant precum AMN BonaVita, 500 ml, preparand o solutie in concentratie de 30 ml/10 litri de apa, administrata prin udare. Totodata, pe parcursul perioadei de vegetatie, se recomanda administrarea regulata a unui ingrasamant care sa sprijine regenerarea, dar si inflorirea trandafirului: Ingrasamant Organic Inflorire Blütenpracht, 350 ml.
   Totusi, trebuie sa stiti ca hibiscusul (trandafirul chinezesc) este crescut ca planta decorativa de interior in tara noastra, deoarece poate fi afectat de climatul specific. Mai multe informatii despre ingrijirea acestei plante sunt prezentate in articolul nostru: Sfaturi, ingrijire, cultivare, Hibiscus.

   • Mihai Mitroi
    3 iunie 2021

    Va multumesc pentru raspuns. Nu l-am plantat in Romania. In Spania. Pe coasta Mediteranei. Aici este cald tot anul. Voi cumpara produsele recomandate, mai ales ca primesc un pachet din Romania in 2 saptamani.

Vezi 1 fir de răspunsuri

N-AI GĂSIT RĂSPUNSUL PE CARE ÎL CĂUTAI?
Ca să nu-ți scape nimic, te putem anunța prin e-mail când apare un răspuns nou.
ANUNȚĂ-MĂ

Te ținem la curent

Pe ce adresă de email dorești să te anunțăm când apare un răspuns nou?
Informația ta:

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec
Mărimea maximă a documentului este 60 Mocd.

Primești răspuns în 2 ore
×

Te ajutăm
să ai grijă de plantele tale

Dacă nu ai găsit încă soluții în articolele noastre sau în discuțiile precendete, începe o discuție nouă iar specialiștii noștri îți vor sări în ajutor.

Discuție nouă despre

Hibiscus in gradina - frunze ofilite Comunitatea Botanistii
Decorative de interior
Trandafiri japonezi

Informația ta:

Mărimea maximă a documentului este 60 Mo.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec


  Discuții pe teme similare

 • Marian Petrica
  25 noiembrie 2021
  Trandafir japonez uscat – ce pot face sa-l salvez? Comunitatea Botanistii
  E udat la 3-4 zile, lumina indirecta are cam toata ziua. Cred ca mare greseala a fost sa-l ud cu apa in care am pus un fertilizant pt plante verzi( folosit pt toate celelalte plante). Ce-i pot face sa-l salvez? multumesc!
  0
  2
  Trimite
  Demeter Ionela
  24 noiembrie 2021
  Buna am un trandafir care a început să piardă tot mai multe frunze se îngălbenesc și cad acum incepe sa și înflorească.multumesc
  0
  3
  Trimite
  Diana Popovici
  12 octombrie 2021
  De ce se îngălbenesc frunzele trandafirului japonez si cad? Comunitatea BotanistiiDe ce se îngălbenesc frunzele trandafirului japonez si cad? Comunitatea BotanistiiDe ce se îngălbenesc frunzele trandafirului japonez si cad? Comunitatea Botanistii
  A fost ținut in aer liber pana acum o săptămâna, de când l-am pus in interior frunzele s-au îngălbenit si cad. Este udat la câteva zile apa nu este pusă in exces dar nici puțin. Nu prezintă insecte pe frunze
  0
  1
  Trimite
  Sara
  11 octombrie 2021
  Trandafir japonez – frunzele se ingalbenesc si cad Comunitatea BotanistiiTrandafir japonez – frunzele se ingalbenesc si cad Comunitatea BotanistiiTrandafir japonez – frunzele se ingalbenesc si cad Comunitatea BotanistiiTrandafir japonez – frunzele se ingalbenesc si cad Comunitatea Botanistii
  Buna ! Am un trandafir japonez/chinezesc care era super frumos, inflorea abundent pana primavara anului curent. Deodata, a inceput sa nu mai faca flori, frunzele i se ingalbenesc si cad iar varfurile ramurilor pui raman nedezvoltate si se usuca. Flori nu a mai facut. I-am schimbat substratul ( -ce e drept, e substrat simplu- i-am pus ingrasamant organic si e la fel. Nu mai stiu ce sa ii fac. Ma puteti ajuta va rog ?
  2
  3
  Trimite
  Laura Florea
  7 octombrie 2021
  De ce se răsucesc și se usucă frunzele la trandafirul japonez? Comunitatea BotanistiiDe ce se răsucesc și se usucă frunzele la trandafirul japonez? Comunitatea BotanistiiDe ce se răsucesc și se usucă frunzele la trandafirul japonez? Comunitatea BotanistiiDe ce se răsucesc și se usucă frunzele la trandafirul japonez? Comunitatea Botanistii
  Îl am de 1 an și jumătate, îl țin în bucătărie pe blat, în fața geamului să aibă lumină,a înflorit de 2 ori,dar de când l am mutat Intr un ghiveci mai mare,i se au uscat bobocii de floare și frunzele au început să se răsucească și să se usuce.Il ud când pământul e uscat la suprafață,de 2 zile l am pus din nou Intr un ghiveci mai mic.Nu știu dacă își mai revine, aș vrea să l salvez . Ajutați mă cu un sfat, vă rog , Vă mulțumesc anticipat.
  0
  5
  Trimite