Vezi 1 fir de răspunsuri
  • Muntean Daiana
   19 iulie 2022
   2 urează frunze verzi

   Hibiscus – frunze ingalbenite

   Dupa ce a dat caldura am scot floarea pe balcon, am observat curand ca au inceput sa se usuce frunzele si apoi cadeau, in prima faza l-am pulverizat cu o solutie de daunatori, deoarece alte plante de pe balcon au fost atacate de acarieni si preventiv am pulverizat toate florile de afara. Ulterior vazand ca situtia nu se imbunatateste l-am adus inapoi in casa. De precizat ca nu a stat in bataia soarelui, deoarece e un cires chiar in fata balconului care nu da voie razelor sa patrunda violent. Il ud la cateva zile in momentul in care pamantul este uscat deasupra, foloseste ingrasamant solid cu dizolvare lenta.

   #135430

   1 Răspuns

   Răspunde
  • Ela Botanista | Ajutor in gradinaSPECIALIST
   19 iulie 2022

   Buna ziua. Cauzele ingalbenirii frunzelor pot fi multiple: lumina insuficienta, carente nutritive, prea multa sau prea putina apa, schimbarea conditiilor de mediu, caldura excesiva etc.
   In acest caz, este indicat sa-l amplasati intr-un loc in care sa beneficieze de mai multa lumina (insa ferit de razele puternice ale soarelui), sa-l udati moderat, cu o cantitate suficienta de apa (evitand excesul), astfel incat substratul sa se usuce usor intre udari (verificand si orificiile pentru drenaj, sa nu fie obturate), apoi sa mentineti constante conditiile de mediu.
   De asemenea, puteti avea in vedere si administrarea unui ingrasamant care sa ajute la regenerarea plantei, precum Biplantol Vital NT, 250 ml, aplicat foliar prin pulverizare, in doza 20 ml/ 1 l apa. Aplicarile foliare se pot repeta la aproximativ doua saptamani in perioada de primavara-toamna.

   #135436
   1 urează frunze verzi
Vezi 1 fir de răspunsuri

N-AI GĂSIT RĂSPUNSUL PE CARE ÎL CĂUTAI?
Ca să nu-ți scape nimic, te putem anunța prin e-mail când apare un răspuns nou.
ANUNȚĂ-MĂ

Te ținem la curent

Pe ce adresă de email dorești să te anunțăm când apare un răspuns nou?
Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec
Mărimea maximă a documentului este 60 Mocd.

×

Te ajutăm
să ai grijă de plantele tale

Dacă nu ai găsit încă soluții în articolele noastre sau în discuțiile precendete, începe o discuție nouă iar specialiștii noștri îți vor sări în ajutor.

Discuție nouă despre

hibiscus-sfaturi-ingrijire
Decorative de exterior
Hibiscus

Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.

Mărimea maximă a documentului este 60 Mo.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec


Estimare livrare

Afișează variante
Înapoi