Vezi 1 fir de răspunsuri
  • Fulvia Meirosu
   1 noiembrie 2018

   hibiscus cu frunze ingalbenite

   Buna ziua 🙂

   Am 3 hibiscusi cu probleme:
   – unul are puncte rotunde albe pe frunze
   – doi au frunzele decolorate, se ingalbenesc de la codita (nu de la varf) si apoi cad. I-am cumparat de numai 5 zile…..

   Multumesc mult pt ajutor !

   #60644

   1 Răspuns

   Răspunde
  • Tom Botanistul, ajutor in gradinaSPECIALIST
   1 noiembrie 2018

   Punctele albe pe care le-ati sesizat si sunt prezente in poze, par a fi paduchi testosi. Poza nu este foarte clara, verificati daca acestea pot fi indepartate cu mana sau sunt sub forma de gale (semne ale unui alt daunator, acesta fiind specific hibiscusului).
   De asemenea, pare prezent si un atac de acarieni. Prezenta acestora este indicata de panze fine, minuscule de paianjen. Pentru combaterea acestor daunatori se pot aplica tratamente cu Movento (Movento 100 SC, 7.5 ml), 7,5 ml/10 l apa sau Sanmite (Sanmite 10 SC, 10 ml), 10 ml/7 l apa. Tratamentele se alterneaza. Primul se efectueaza cu Movento si dupa 7-10 zile se aplica Sanmite.
   Pe langa atacul acestor daunatori trebuie sa stiti ca sunt si o serie de factori care pot duce la ingalbenirea frunzelor la hibiscus: udarea necorespunzatoare (un volum prea mare de apa sau prea mic de apa), solul/substratul ce nu asigura un drenaj corespunzator, lipsa luminii, deficente de nutritie sau din contra, fertilizarea exagerata.
   De asemenea, la o temperatura de sub 10 C, frunzele se ingalbenesc si cad.
   Pe langa tratamentele aplicate, trebuie sa acordati atentie si masurilor de ingrijire, mai ales ca i-ati achizitionat de 5 zile si nu stim de ce conditii au avut parte pana acum. Avand in vedere ca plantele trec printr-o perioada de repaus iarna, udarea este indicat sa se realizeze moderat (nu lasati apa sa stagneze in tavita ghiveciului riscati sa putrezeasca radacinile), iar plantele trebuie amplasate la lumina indirecta. In primavara se aseaza intr-un loc luminos pentru a se declansa inflorirea.

Vezi 1 fir de răspunsuri

N-AI GĂSIT RĂSPUNSUL PE CARE ÎL CĂUTAI?
Ca să nu-ți scape nimic, te putem anunța prin e-mail când apare un răspuns nou.
ANUNȚĂ-MĂ

Te ținem la curent

Pe ce adresă de email dorești să te anunțăm când apare un răspuns nou?
Informația ta:

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec
Mărimea maximă a documentului este 60 Mocd.

Primești răspuns în 2 ore
×

Te ajutăm
să ai grijă de plantele tale

Dacă nu ai găsit încă soluții în articolele noastre sau în discuțiile precendete, începe o discuție nouă iar specialiștii noștri îți vor sări în ajutor.

Discuție nouă despre

hibiscus cu frunze ingalbenite Comunitatea Botanistii
Decorative de exterior
Hibiscus

Informația ta:

Mărimea maximă a documentului este 60 Mo.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec


  Discuții pe teme similare

 • BogdanM
  23 noiembrie 2021
  Hibiscus – de ce frunzele par arse, se ingalbenesc si cad? Comunitatea BotanistiiHibiscus – de ce frunzele par arse, se ingalbenesc si cad? Comunitatea BotanistiiHibiscus – de ce frunzele par arse, se ingalbenesc si cad? Comunitatea Botanistii
  Hibiscusul meu a inceput sa fie napadit de musculite albe acum cateva luni. L-am spray-at cu o solutie de detergent de vase + apa (am citit ca e inofensiv pt planta si eficient pt distrugerea insectelor). Musculite tot mai exista iar frunzele s-au ingalbenit si par arse - majoritatea au cazut. Se mai poate salva cumva? multumesc
  2
  1
  Trimite
  Liviu
  16 septembrie 2021
  Identificare hibiscus Comunitatea Botanistii
  Cum se numește această floare? Mulțumesc.
  1
  1
  Trimite
  Farauanu Valentin
  2 iulie 2021
  Crengutele gardului viu de hibiscus sunt acoperite de puf alb Comunitatea BotanistiiCrengutele gardului viu de hibiscus sunt acoperite de puf alb Comunitatea BotanistiiCrengutele gardului viu de hibiscus sunt acoperite de puf alb Comunitatea Botanistii
  Crengutele de gard viu hibiscus plantat in fata casei la sfarsitul lunii aprilie s-au albit. Nu am aplicat nici un tratament sau ingrasamant doar irigat.Gardul s-dezvoltat frumos dar a aparut această problemă.Ce Îmi recomandati pt a dispare praful alb de pe crengute ?
  1
  2
  Trimite
  Adriana
  8 martie 2021
  Hibiscus cu frunze gaurite Comunitatea Botanistii
  Buna ziua, in foto sper sa vedeti problema. Frunze gaurite si la lumina se vede ceva lucios.. Multumesc anticipat.Adriana
  0
  6
  Trimite
  Veronica Campeanu
  10 noiembrie 2020
  hibiscus – cauze frunze uscate, lasate Comunitatea Botanistii
  As dori sa stiu de la ce si-a lasat frunzele si daca o pot recupera. Multumesc anticipat
  0
  2
  Trimite