Vezi 1 fir de răspunsuri
  • Mihai
   5 august 2022
   2 urează frunze verzi

   Hibiscus cu frunze galbene

   Am cumparat un hibiscus nou. Insa frunzele se ingalbenesc. Din magazin era asa. Nu arata rau, insa ma ingrijoreaza acele frunze care se ingalbenesc. Zilnic apar una, doua. Inca nu l-am replantat. Este foarte cald afara. Il ud zilnic, avand in vedere temperatura de aprox 32°. Sta pe o terasa acum. Are lumina, insa nu este in bataia soarelui. Inca nu i-am pus nici un fertilizant.

   #137206

   1 Răspuns

   Răspunde
  • Tom Botanistul, ajutor in gradinaSPECIALIST
   8 august 2022

   Buna ziua. Planta fiind recent achizitionata, cel mai probabil ingalbenirea frunzelor a fost cauzata de conditiile de depozitare, transport si de modificarea conditiilor de mediu si de ingrijire, precum si de prezenta unor daunatori pe frunze. In imagini se observa si o depunere negricioasa ce acopera frunzele, aceasta pare sa fie fumagina, o ciuperca ce se dezvolta pe secretiile dulci eliberate de anumiti daunatori (afide, musculita alba, etc.). In cazul de fata, pentru combaterea acestor daunatori, se recomanda efectuarea a 1-2 tratamente la interval de 7-10 zile intre ele, cu un insecticid cu spectru larg de combatere, precum: Mavrik 2 F, 5 ml , in doza de 5 ml/10 L apa. In plus, pentru a spori eficacitatea insecticidului, este recomandat sa adaugati in solutia de stropit un adjuvant precum: Break Thru S 240, 2 ml. Pe viitor, pentru a depista din timp prezenta daunatorilor (afide, musculite etc.) si pentru a putea aplica astfel un tratament, inca din faza incipienta a atacului, se recomanda utilizarea unei capcane adezive precum: Capcana Adeziva Insecte Interior si Gradina Farbpapier. Ulterior, la 10-14 zile de la finalizarea tratamentelor cu insecticid, puteti avea in vedere si administrarea unui ingrasamant care sa ajute la regenerarea plantei, precum Biplantol Vital NT, 250 ml, aplicat prin pulverizare foliara conform instructiunilor de pe eticheta produsului. In continuare, pentru mai multe sfaturi si informatii legate de ingrijirea acestor specii, puteti urmari articolul nostru: Trandafir chinezesc, informatii si sfaturi de ingrijire.

   #137362
   0 urează frunze verzi
Vezi 1 fir de răspunsuri

N-AI GĂSIT RĂSPUNSUL PE CARE ÎL CĂUTAI?
Ca să nu-ți scape nimic, te putem anunța prin e-mail când apare un răspuns nou.
ANUNȚĂ-MĂ

Te ținem la curent

Pe ce adresă de email dorești să te anunțăm când apare un răspuns nou?
Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec
Mărimea maximă a documentului este 60 Mocd.

×

Te ajutăm
să ai grijă de plantele tale

Dacă nu ai găsit încă soluții în articolele noastre sau în discuțiile precendete, începe o discuție nouă iar specialiștii noștri îți vor sări în ajutor.

Discuție nouă despre

hibiscus-sfaturi-ingrijire
Decorative de exterior
Hibiscus

Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.

Mărimea maximă a documentului este 60 Mo.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec


Estimare livrare

Afișează variante
Înapoi