Vezi 2 fire de răspunsuri
  • CARMEN
   13 decembrie 2023
   2 urează frunze verzi

   Hebe, planta are frunze maronii

   Buna ziua

   Am primit acum o luna aceasta planta la serviciu si dupa cateva investigatii pe internet am aflat ca se numeste hebe.
   Problema este ca i se maronesc frunzele si nu stiu care este cauza. Inca de cand am primit-o am vazut ca avea cateva frunze afectate in acest fel dar am crezut ca dupa ce le indepartez nu vor mai aparea altele. Din pacate, au mai aparut si intr-un numar chiar mai mare decat la inceput.
   Am asezat-o cat mai aproape de fereastra si am udat-o initial cam la 3-4 zile pentru ca am remarcat ca era foarte uscat pamantul chiar si dupa transplantare. Am aplicat cam la 2 saptamani PowerFertiliser in doza pentru lunile de iarna asa cum scrie in instructiuni. Acum incerc sa mai reduc udarea pentru ca s-a mai hidratat pamantul. Este cazul sa umblu la radacina sa vad daca nu cumva este afectata ? Ma gandesc ca poate a inceput sa putrezeasca, desi cantitativ nu am udat exagerat de mult, nu a ramas niciodata cu apa in farfurie. Poate imi dati o idee.
   Am citit si articolul de pe site-ul dvs cu privire la sfaturi de ingrijire ale acestei plante dar nu reusesc sa imi dau seama ce greseala fac. Va multumesc.

   # 200124

   3 Răspunsuri

   Răspunde
  • Tom BotanistulSPECIALIST
   13 decembrie 2023

   Buna ziua. Va rugam sa ne oferiti mai multe detalii cu privire la ingrijirea plantei: cum este umiditatea in zona de amplasament a plantei, cum udati planta, ce cantitate de apa utilizati, sursa apei de udare, temperatura apei de udare, daca planta este in apropiere unei surse de caldura sau a unor curenti de aer (daca se deschide fereastra din proximitatea plantei), daca ati realizat tratamente, daca pe frunze/planta observati si alte simptome precum panze fine, decolorari, pete, puf alb sau daunatori etc. In cazul in care observati alte simptome sau daunatori, va rugam sa ne trimiteti fotografii focalizate cu acestea/acestia.

   # 200167
   0 urează frunze verzi
  • CARMEN
   15 decembrie 2023

   Buna ziua

   Din pacate nu am remarcat prezenta daunatorilor. Nu cred ca acest carabus care s-a desprins din mormanul de frunze taiate poate sa faca rau (vezi foto).
   Am sa incerc sa mai dau cateva detalii despre ingrijirea plantei. A fost amplasata intr-o camera cu expozitie sudica, nu chiar direct in bataia soarelui, ci pe un birou la aproximativ 1m fata de fereastra. Aerul este uscat, chiar foarte uscat. Ocazional se da drumul la caldura, iar asta ar putea fi un factor perturbator, planta fiind situata destul de aproape de sursa de caldura.
   In ceea ce priveste udarea, eu ud toate plantele de la serviciu cu apa Cumpana pe care o colectez mai intai in sticle de plastic pana ajunge la temperatura mediului ambiant. Aceasta planta am udat-o pe pamant (nu pe frunze) de jur imprejur pana cand apa a ajuns putin in farfurie dar nu am lasat sa stationeze. Am aruncat surplusul. Nu am efectuat nici un tratament foliar. Doar asa cum am spus PowerFertiliser la radacina, cam de 2 ori pana acum o data la 2 saptamani.
   Ca prima masura dupa ce am indepartat o groaza de frunze afectate, am mutat planta intr-o camera nordica chiar langa fereastra (deoarece este mult mai putina lumina). Este racoare (aici nu se da drumul la caldura decat daca sunt -5 grade afara sau chiar mai rau) si cred ca si mai multa umezeala in aer deoarece se lasa destul de mult geamul deschis pe oscilo, planta nefiind situata chiar in bataia curentilor de aer.
   Am sa studiez evolutia plantei in noul amplasament si voi fi mai atenta cu cantitatea de apa. Altceva ce pot face?

   # 200421
   1 urează frunze verzi
   • Tom BotanistulSPECIALIST
    15 decembrie 2023

    Buna ziua. Avand in vedere informatiile oferite, in continuare se recomanda eliminarea frunzelor puternic afectate si efectuarea unui tratament cu un fungicid precum Champ 77 WG, 20 g, in doza de 20 g/10 L apa. Pulverizati solutia cat mai fin, astfel incat sa se realizeze o distribuire cat mai uniforma a acesteia pe planta, atat pe partea inferioara, cat si pe partea superioara a frunzelor.
    Ulterior, la 10-14 zile de la finalizarea tratamentului cu fungicid, pentru a spori rezistenta plantei la atacul bolilor, este indicata si administrarea cu regularitate a ingrasamantului Spray Organic pentru Plante de Interior Zimmerpflanzen, 500 ml, prin pulverizare. Procesul de revitalizare a plantei poate sa dureze o perioada mai lunga de timp.

    # 200430
    0 urează frunze verzi
Vezi 2 fire de răspunsuri

N-AI GĂSIT RĂSPUNSUL PE CARE ÎL CĂUTAI?
Ca să nu-ți scape nimic, te putem anunța prin e-mail și prin notificare (în aplicație) când apare un răspuns nou.
ANUNȚĂ-MĂ

Te ținem la curent

Pe ce adresă de email dorești să te anunțăm când apare un răspuns nou?
Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec
Mărimea maximă a documentului este 60 Mocd.

Alege planta sau dăunătorul
pentru a putea posta sau căuta în comunitate
lupa de căutare
Caută
thuja-sfaturi-ingrijire
Tuia
Par
plante-ornamentale-interior-ingrijire
Plante Ornamentale de interior
pepeni-cultivare-ingrijire
Pepeni
Brugmansia
Dafin
daunatori-igiena-publica
Daunatori Pest Control
Muscata
crizanteme-sfaturi-ingrijire
Crizanteme
tomate-cultivare-ingrijire
Tomate, Rosii
Palmieri
platan-sfaturi-ingrijire
Platan
Gardenia
conifere-sfaturi-ingrijire
Arbori si arbusti coniferi
Gutui
maslinul-sfaturi-ingrijire-si-cultivare
Maslin
magnolia-sfaturi-ingrijire
Magnolia
Gazon - peluze
hortensia-sfaturi-ingrijire
Hortensia

Discuție nouă despre

informatii-si-sfaturi-de-ingrijire-hebe
Despre Hebe
în Comunitatea Botanistii poți să:
creion

Modifică

desen discutie 2 oameni

citești și participi la 4 discuții despre Hebe

Scrii o postare nouă:
Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.

Mărimea maximă a documentului este 60 Mo.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec


Estimare livrare

Afișează variante
Înapoi