Vezi 2 fire de răspunsuri
    • Egyed Janos
      23 aprilie 2020
      5 urează frunze verzi

      gutui – tratament cadere fructe

      BUna ziua.Ma numesc Egyed Janos si am 6 gutui mari,care anual sunt infloriti si apoi nu leaga fruct.Raman vre 1-2 gutui pe pom.De ce oare si cu ce as putea sa-i ajut?

      # 76890

      3 Răspunsuri

      Răspunde
    • Tom Botanistul, ajutor in gradinaSPECIALIST
      23 aprilie 2020

      Buna ziua, cauzele caderii fructelor pot fi multiple: atacul bolilor, daunatorilor, factori precum: lipsa elementelor nutritive din sol (de exemplu, lipsa fosforului si a potasiului accentueaza), seceta prelungita sau udarea excesiva dupa o perioada prelungita de seceta. De asemenea, poate fi si un fenomen normal numit cadere fiziologica, o triere naturala, un proces de autonormare. In urma acestui proces, raman doar fructele ce sunt mai bine dezvoltate si care au o pozitie mai buna in coroana. Cu exceptia asigurarii unei fertilizari echilibrate (Ingrasamant Organic Pomi Fructiferi, 2 kg), pe parcursul perioadei de vegetatie aplicarea unor fertilizanti foliari precum Mobile K, 1 litru, Super Set, 1 litru o buna aprovizionare cu apa (in functie de conditiile meteo) si respectarea unui plan de tratamente pentru a preveni atacul bolilor/daunatorilor (Gutui – Program de tratamente), nu aveti cum sa interveniti.

      # 76891
      0 urează frunze verzi
    • Neculai Ciucanu
      13 iunie 2023

      Gutui plantat acum 6 ani , a fructificat acum 2 ani ,au ajuns la maturitate câteva ..dar și anul trecut și acum doi ani fructele se formează ,se dezvoltă până la dimensiuni de aprox.2 cm si apoi cad în totalitate..iar dacă sectionăm fructul ,în interior este necrozat/maro închis …
      S-au făcut toate stropirile recomandate în februarie ,martie,aprilie.. dar ..fără rezultate !

      # 171341
      0 urează frunze verzi
      • Ela Botanista | Ajutor in gradinaSPECIALIST
        15 iunie 2023

        Buna ziua. In absenta fotografiilor cu fructele afectate, nu se poate identifica o cauza exacta a caderii si deteriorarii acestora. Totusi, pentru a va putea ajuta cu o recomandare, va rugam sa ne oferiti mai multe informatii: in prezent, se observa simptome de afectiune pe frunze (pete, depuneri, brunificari etc.)? Daca da, va rugam sa atasati cateva fotografii relevante cu simptomele observate. Fructele sectionate prezentau daunatori in interior (larve)? In perioada formarii fructelor au existat fenomene meteorologice nefavorabile (vant puternic, ploi abundente, grindina)? Ati administrat ingrasaminte? Ati observat si alte simptome relevante in acest sens?

        # 171911
        0 urează frunze verzi
Vezi 2 fire de răspunsuri

N-AI GĂSIT RĂSPUNSUL PE CARE ÎL CĂUTAI?
Ca să nu-ți scape nimic, te putem anunța prin e-mail și prin notificare (în aplicație) când apare un răspuns nou.
ANUNȚĂ-MĂ

Te ținem la curent

Pe ce adresă de email dorești să te anunțăm când apare un răspuns nou?
Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec
Mărimea maximă a documentului este 60 Mocd.

×

Te ajutăm
să ai grijă de plantele tale

Dacă nu ai găsit încă soluții în articolele noastre sau în discuțiile precendete, începe o discuție nouă iar specialiștii noștri îți vor sări în ajutor.

Discuție nouă despre

ÎNCEPE O DISCUȚIE DESPRE
Gutui

Mărimea maximă a documentului este 60 Mo.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec

Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.


Estimare livrare

Afișează variante
Înapoi