Vezi 1 fir de răspunsuri
  • Doru
   22 iunie 2021

   gutui – este afectat de focul bacterian?

   Bună ziua, am 2 gutui la care de 3 săptămâni au început să apară frunze mumifiate. Ploi abundente, frig. Am bănuiala că e foc bacterian, puteți confirma?
   Mulțumesc

   #92794 Răspunde
  • Tom Botanistul, ajutor in gradinaSPECIALIST
   22 iunie 2021

   Buna ziua, pentru a va putea ajuta cu o recomandare adecvata, va rugam sa mai atasati cateva fotografii, cat mai clare, focalizate cu gutuiul (atat ramurile afectate cat si cu acesta in ansamblu).

Vezi 1 fir de răspunsuri

N-AI GĂSIT RĂSPUNSUL PE CARE ÎL CĂUTAI?
Ca să nu-ți scape nimic, te putem anunța prin e-mail când apare un răspuns nou.
ANUNȚĂ-MĂ

Te ținem la curent

Pe ce adresă de email dorești să te anunțăm când apare un răspuns nou?
Informația ta:

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec
Mărimea maximă a documentului este 60 Mocd.

Primești răspuns în 2 ore
×

Te ajutăm
să ai grijă de plantele tale

Dacă nu ai găsit încă soluții în articolele noastre sau în discuțiile precendete, începe o discuție nouă iar specialiștii noștri îți vor sări în ajutor.

Discuție nouă despre

Pomi fructiferi
Gutui

Informația ta:

Mărimea maximă a documentului este 60 Mo.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec


  Discuții pe teme similare

 • Emanuel
  25 august 2021
  Gutui pus din samanta cu frunze maronii transplantant acum o luna jumate maxim doua. Nu stiu din ce motiv sau problema au frunzele asa si ce as puta face in privinta lor.Sunt doi gutui.
  0
  1
  Silviu Ion
  16 iunie 2021
  Buna ziua, Am un gutui, in primul an dupa plantare, si frunzele arata ca in imaginile atasate. In urma cu doua saptamani l-am stropit putin cu insecticidul din imagine. Va rog sa-mi spuneti cum l-as putea ajuta! Multumesc frumos,
  0
  4
  Adrian Munteanu
  7 iunie 2021
  Buna ziua, Am un gutui pe care l-am toaletat in toamna. Mentionez ca nu l-am stropit pana acum cu nimic, iar doi ani la rand a rodit foarte bine. Zilele acestea am remarcat faptul ca o parte din frunze sunt afectate, sunt furnici pe copac, iar unele frunze sunt atacate. Pentru exemplificare va atasez fotografii. Va rog sa evaluati si sa imi sugerati un tratament cat de curand posibil. Multumesc, Adrian
  0
  1
  Ana
  3 iunie 2021
  Gutui plantați anul trecut sau acum 2 ani in zona Buzăului. Fructele s-au brunificat.
  0
  3
  Nora Ghirea
  10 noiembrie 2020
  Buna ziua! Problema a aparut acum 3 ani,anul trecut a avut flori dar nu a facut decat cateva gutui, florile cazandu-i . In primavara v-am trmis fotografii cu pete mici pe gutile iesite din floare Tratamente: zeama bordeleza,mospilan uleios, topsin,alliete, atonic, tera sorb foliar( la recomandarea dv.), cropmax,karate zeon,vertimec,mospilan,swichi,score,laser, calcig. Udari saptamanale 3 galeti,situat catre sud in spatele gardului la 2m, ingrasamant natural o galeata, coplexe aruncat cu mana ca la semanat fructele au fost adunate 20 octombrie,pata si deformarea au aparut de cand fructul a inceput sa se dezvolte.
  0
  1