Vezi 2 fire de răspunsuri
  • Mary
   9 iunie 2020
   6 urează frunze verzi

   Gradina de flori invadata de buruiana 5-degete (Potentilla Reptans)

   Buna ziua,
   Gradina de flori mi-a fost invadata anul acesta de aceasta buruiana pe care am reusit s-o identific pe net ca fiind Potentilla Reptans (popular: 5-degete).
   Ma lupt cu eradicarea ei de cativa ani, dar prin smulgere nu am reusit. Dimpotriva, anul acesta s-a inmultit exponential, incat mi-a innabusit efectiv gradina.
   Dupa ce-am identificat-o pe net, mi s-a confirmat ceea ce deja banuiam, ca se inmulteste in primul rand prin radacini (rizomi).

   Ma gandesc sa incerc si cu un erbicid total, pe baza de glifosat – care, din ce-am citit pe net, inteleg ca ar trebui sa atace nu numai partea aeriana a buruienii, ci si radacinile ei – poate asa am mai multe sanse s-o elimin, sau macar sa-i reduc din amploare.
   Dar, in gradina de flori, in momentul acesta mai am :
   – trandafiri
   – magnolii
   – rodie
   – clematis
   – crini
   – bulbi de narcise, zambile, lalele, irisi, bujori
   Daca incerc sa acopar (cand aplic erbicidul) trandafirii, magnoliile, rodia, clematisul si crinii, astfel incat sa nu le ating frunzele/tulpina cu erbicidul, imi fac totusi griji in privinta bulbilor – nu-i pot scoate pe toti anul acesta.

   Ce parere aveti, vor fi afectati bulbii si radacinile celorlalte flori daca aplic un erbicid total? Sau puteti sa-mi recomandati o alta solutie, mai buna?

   Multumesc anticipat!

   # 69772

   2 Răspunsuri

   Răspunde
  • Tom Botanistul, ajutor in gradinaSPECIALIST
   9 iunie 2020

   Buna ziua, avand in vedere ca erbicidul va ajunge in sol, sunt sanse foarte mari sa fie afectati bulbii. Nu avem informatii despre un erbicid selectiv pentru bulbi sau alte plante floricole (precum crinii). In acest caz, probabil variantele cele mai putin riscate sunt plivitul sau utilizarea unui arzator – Arzator Bio-Gärtner PZ 4000.

   # 69774
   0 urează frunze verzi
  • Ana
   29 iunie 2022

   eu am cinci degete in toata curtea si ma inteleg ok cu ea, se descurca ceva mai greu prin mulci gros de paie sau rumegus, nu prea ii place umbra, asta pun la legume, capsuni, lavanda, etc, iar cu bulbii, trandafirii etc nu pun nimic, imi place ca acopera solul nu e pamantul gol arata mai natural decat cu sapa, care mie mi se pare ca arata sinistru si traiesc in pace, nu le afecteaza deloc. Am atasat o poza unde am narcise care au inflorit mai devreme si intre timp frunzele s-au uscat si apoi creste potentilla peste si acopera pamantul frumos, iar narcisele ies si se inmultesc fara probleme an de an.

   # 132957
   4 urează frunze verzi
Vezi 2 fire de răspunsuri

N-AI GĂSIT RĂSPUNSUL PE CARE ÎL CĂUTAI?
Ca să nu-ți scape nimic, te putem anunța prin e-mail și prin notificare (în aplicație) când apare un răspuns nou.
ANUNȚĂ-MĂ

Te ținem la curent

Pe ce adresă de email dorești să te anunțăm când apare un răspuns nou?
Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec
Mărimea maximă a documentului este 60 Mocd.

×

Te ajutăm
să ai grijă de plantele tale

Dacă nu ai găsit încă soluții în articolele noastre sau în discuțiile precendete, începe o discuție nouă iar specialiștii noștri îți vor sări în ajutor.

Discuție nouă despre

ÎNCEPE O DISCUȚIE DESPRE
Buruieni Dicotiledonate

Mărimea maximă a documentului este 60 Mo.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec

Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.


Estimare livrare

Afișează variante
Înapoi