Vezi 1 fir de răspunsuri
  1 Răspunsuri
  • Mary
   9 iunie 2020

   Gradina de flori invadata de buruiana 5-degete (Potentilla Reptans)

   Buna ziua,
   Gradina de flori mi-a fost invadata anul acesta de aceasta buruiana pe care am reusit s-o identific pe net ca fiind Potentilla Reptans (popular: 5-degete).
   Ma lupt cu eradicarea ei de cativa ani, dar prin smulgere nu am reusit. Dimpotriva, anul acesta s-a inmultit exponential, incat mi-a innabusit efectiv gradina.
   Dupa ce-am identificat-o pe net, mi s-a confirmat ceea ce deja banuiam, ca se inmulteste in primul rand prin radacini (rizomi).

   Ma gandesc sa incerc si cu un erbicid total, pe baza de glifosat – care, din ce-am citit pe net, inteleg ca ar trebui sa atace nu numai partea aeriana a buruienii, ci si radacinile ei – poate asa am mai multe sanse s-o elimin, sau macar sa-i reduc din amploare.
   Dar, in gradina de flori, in momentul acesta mai am :
   – trandafiri
   – magnolii
   – rodie
   – clematis
   – crini
   – bulbi de narcise, zambile, lalele, irisi, bujori
   Daca incerc sa acopar (cand aplic erbicidul) trandafirii, magnoliile, rodia, clematisul si crinii, astfel incat sa nu le ating frunzele/tulpina cu erbicidul, imi fac totusi griji in privinta bulbilor – nu-i pot scoate pe toti anul acesta.

   Ce parere aveti, vor fi afectati bulbii si radacinile celorlalte flori daca aplic un erbicid total? Sau puteti sa-mi recomandati o alta solutie, mai buna?

   Multumesc anticipat!

  • Tom Botanistul, ajutor in gradina
   9 iunie 2020

   Buna ziua, avand in vedere ca erbicidul va ajunge in sol, sunt sanse foarte mari sa fie afectati bulbii. Nu avem informatii despre un erbicid selectiv pentru bulbi sau alte plante floricole (precum crinii). In acest caz, probabil variantele cele mai putin riscate sunt plivitul sau utilizarea unui arzator – Arzator Bio-Gärtner PZ 4000.

Vezi 1 fir de răspunsuri

N-AI GĂSIT RĂSPUNSUL PE CARE ÎL CĂUTAI?
Ca să nu-ți scape nimic, te putem anunța prin email când apare un răspuns nou.
ANUNȚĂ-MĂ

Te ținem la curent

Pe ce adresă de email dorești să te anunțăm când apare un răspuns nou?

Adaugă răspunsul tău:

Informația ta:


Mărimea maximă a documentului este 5000 KB.
Adaugă fișier