• Acest subiect are 2 răspunsuri, 2 voci și a fost actualizat ultima dată 14 iunie 2022 la 14:23 de Zorina Baldescu.
Vezi 1 fir de răspunsuri
    • Zorina Baldescu
      13 iunie 2022
      2 urează frunze verzi

      glicina – tratament combatere afide

      Tocmai va cerusem un tratament pt glicina (care a inflorit acum a doua oara!). Mi-ati raspuns si va multumesc f mult n-am apucat sa dau cu Champ 77, cand am observat ca plantele sunt pline de musculite nerge, larve, oua, tot tacamul mai ales florile, bobocii, lastarii cei noi si frunzele tinere. Azi am vazut ca au aparut si cateva buburuze (f putine in comparatie cu anii trecuti) despre care stiam ca se hranesc cu afide si cu musculite negre si parca sunt mai putine musculite decat ieri. Totusi, n-as vrea sa dau cu insecticid si sa le omor si pe ele. Va rog sa ma sfatuiti ce sa fac. Multumesc.

      # 130909

      2 Răspunsuri

      Răspunde
    • Tom Botanistul, ajutor in gradinaSPECIALIST
      14 iunie 2022

      Buna ziua, glicina prezinta un atac de afide (Afide (paduchii de plante) - identificare si combatere). Astfel, pentru combatere, se recomanda efectuarea unui tratament cu un insecticid precum Teppeki, 1.5 g. Acesta se dizolva in apa si se aplica prin pulverizare foliara, conform instructiunilor de pe eticheta. De asemenea, conform specificatiilor producatorului, Teppeki, 1.5 g nu omoara pradatorii si parazitii naturali ai afidelor.
      Ulterior, la 10-14 zile de la incheierea tratamentelor cu insecticid, se recomanda si administrarea regulata a unui ingrasamant precum AMN Fusek, 500 ml. Acesta fortifica plantele, sporeste rezistenta acestora la atacul agentilor fitopatogeni si tine daunatorii la distanta. Ingrasamantul se aplica pe tot parcursul perioadei de vegetatie, prin pulverizare foliara, in doza de 100 ml/10 L apa.
      Pe viitor, pentru a depista din timp prezenta daunatorilor (musculite, afide etc.) si pentru a putea aplica astfel un tratament, inca din faza incipienta a atacului, se recomanda utilizarea unei capcane adezive precum Capcana Adeziva Insecte Interior si Gradina Farbpapier. Insectele daunatoare sunt atrase de culoarea hartiei si raman lipite de adezivul special.

      # 130981
      0 urează frunze verzi
      • Zorina Baldescu
        14 iunie 2022

        Draga Tom,
        In asteptarea raspunsului tau, in disperare da cauza si vaznad cele 2-3 buburuze, pripasite pe una din glicine, cum trec nepasatoare pe langa afide (banuiesc ca erau deja ingretosate si satule!!!-Si eu care eram pregatita pt o sedinta foto/filmare macro horror!!!) am dat cu Mavrik 2 F, 5 ml pe care-l aveam in casa si am adagat in vermorel si Champ 77 WG, 20 g (recomandat de tine pt. tratamentul ciupercii). Era soare si frumos, dar peste cca 2 ore a dat Dumnezeu o ploaie zdravana. De dimineata toate afidele, de toate varstele erau moarte! Am avut afide si la trandafiri, Ce-i drept alta specie de afide mai mari, mai suculente, rozulii, verzui pestorite de furnici. Le-am rezolvat cu Calypso. Pe seara a dat Dumnezeu o ploaie torentiala, iar a doua zi de dimineata ma constatat ca disprusera toate! Aleluia! Oricum iti multumesc si voi tine cont de sfaturile tale. Esti de baza! Le-am salvat pe toate. Ce am constatat e ca fiecare an vine cu invazia lui de insecte… ba plosnite mirositoare, ba buburuze, ba tantari mici si rai sau din cei imensi vegani si inofensivi, ba tigri de platan… toate vin si pleaca insa la afidele de la trandafiri ramanem abonati! Inca o data iti multumesc si cu siguranta te voi mai sacai cu intrebari.]

        # 131078
        1 urează frunze verzi
Vezi 1 fir de răspunsuri

N-AI GĂSIT RĂSPUNSUL PE CARE ÎL CĂUTAI?
Ca să nu-ți scape nimic, te putem anunța prin e-mail și prin notificare (în aplicație) când apare un răspuns nou.
ANUNȚĂ-MĂ

Te ținem la curent

Pe ce adresă de email dorești să te anunțăm când apare un răspuns nou?
Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec
Mărimea maximă a documentului este 60 Mocd.

×

Te ajutăm
să ai grijă de plantele tale

Dacă nu ai găsit încă soluții în articolele noastre sau în discuțiile precendete, începe o discuție nouă iar specialiștii noștri îți vor sări în ajutor.

Discuție nouă despre

glicina-sfaturi-ingrijire
ÎNCEPE O DISCUȚIE DESPRE
Wisteria (Glicina)

Mărimea maximă a documentului este 60 Mo.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec

Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.


Estimare livrare

Afișează variante
Înapoi