• Acest subiect este gol.
Vezi 2 fire de răspunsuri
  • lucian
   31 octombrie 2018

   germinare ghinda in punga ermetica

   buna ziua o rugaminte daca am pus la germinat mai multe ghinzi cu servetele udate cu apa de ploaie in pungi cu inchidere ermetica adica cu fermuar vor germina ghindele

   #80002 Răspunde
  • Tom Botanistul, ajutor in gradinaSPECIALIST
   31 octombrie 2018

   Stejarul este o specie ce se inmulteste prin seminte, semanate toamna, ele intrunind astfel conditiile necesare si anume: temperaturi mai scazute, umiditate ridicata (conditii comune intalnite in regiunile cele mai temperate, in timpul iernii), incoltind astfel la un anumit moment in primavara.
   Ati mentionat ca le-ati pus in pungi ermetice, ceea ce inseamna ca aerul nu patrunde. Chiar daca pastrati o umiditate ridicata, daca aerul nu patrunde iar temperatura nu este corespunzatoare, acestea cel mai probabil nu vor germina.
   Daca doriti ca acestea sa germineze, le puteti semana in sol, in gradina la o adancime de 4-6 cm sau se pot pune intr-o lada de lemn, vas de plastic/metal (cu perforatii pentru a patrunde aerul), in nisip si asezate in spatii adapostite.

   • Anonim
    6 noiembrie 2018

    acum sambata ghindele vor avea 3 saptamani de cand leam pus sa germineze chiar ier mam uitat la ele si am gasit vreo 5 ghinde care au incoltit …adica incepe sa iasa stejarul

    • Tom Botanistul, ajutor in gradinaSPECIALIST
     6 noiembrie 2018

     Inseamna ca ati reusit sa le asigurati conditiile optime. Felicitari!

  • Anonim
   9 martie 2019

   Lucian, daca nu te superi, care o fost procentajul de germinare ? si cum ai procedat ? cam cate ghinzi ai pus si cate au iesit ? iar daca inainte sa pui in punga daca le-ai tinut in apa sau ai mai facut ceva ? si nu in ultimul rand ce sa intamplat dupaia, mai ai plantele ?

   • Anonim
    14 aprilie 2020

    Rata de germinare a fost, din cate-mi amintesc foarte buna. Poate chiar 100% din ghindele sanatoase. Adica intregi, culoare normala si sa nu pluteasca in apa.
    Din pacate a fost un lot fara noroc, ca le-am gasit loc de plantare si dupa vreo 2 ani in care s-au chinuit in ghivece, s-au uscat din lipsa apei.
    Acum caut sa cumpar ghinde, pentru ca nu vreau sa astept pana la toamna.

Vezi 2 fire de răspunsuri

N-AI GĂSIT RĂSPUNSUL PE CARE ÎL CĂUTAI?
Ca să nu-ți scape nimic, te putem anunța prin e-mail când apare un răspuns nou.
ANUNȚĂ-MĂ

Te ținem la curent

Pe ce adresă de email dorești să te anunțăm când apare un răspuns nou?
Informația ta:

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec
Mărimea maximă a documentului este 60 Mocd.

Primești răspuns în 2 ore
×

Te ajutăm
să ai grijă de plantele tale

Dacă nu ai găsit încă soluții în articolele noastre sau în discuțiile precendete, începe o discuție nouă iar specialiștii noștri îți vor sări în ajutor.

Discuție nouă despre

Decorative de exterior
Stejarul

Informația ta:

Mărimea maximă a documentului este 60 Mo.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec


  Discuții pe teme similare

 • Radu
  16 august 2021
  Sunt proaspătul proprietar al grădinii, nu cunosc istoricul stejarului, nu cred sa fi primit ceva tratament vreodată. Am observat vara aceasta ca frunzele sunt atacate de ceva anume, inițial am crezut ca sunt pline de praf, gradina fiind aproape de un drum, dar la o atenta observare, se pare ca e ceva anume ce ataca frunzele. Asa arata 98% din frunzele de pe stejar, sunt câteva care sunt verzi, frumoase, frunze tinere... in rest, "bolnave" Ma puteți va rog ajuta cu un sfat?
  1
  1
  Andrei
  25 mai 2021
  Stejar rosu planatat in toamna anului 2020.Nu am aplicat nici un tratament.De doua saptamani au inceput sa se usuce muguri noi si acum evolueaza catre frunze.Initial pleaca de la extremitatea frunzei.Ce tratament imi sugerati si aplic ca sa reusesc sa il salvez? Multumesc
  0
  2
  Alice
  25 mai 2021
  Bună. Avem un stejar de aproximativ 100 de ani care este atacat de un an de zile de o insecta care ii mănâncă scoarta. Mi-am dat seama de acest lucru pentru ca am văzut rumeguș la baza copacului. Cum putem scapa de insecta care mănâncă pomul pe interior? Nu as dori sa pierdem stejarul. Este elementul de baza al gradinii noastre.
  0
  4
  Claudia
  13 iunie 2020
  Buna ziua, As vrea sa mut din mijlocul livezii 2 puieti de stejar, crescuti spontan . Cred ca au varsta de 5 ani si inaltimea de 150 cm. As vrea sa ii mut spre padure acolo unde se termina si curtea noastra. Pot face acest lucru la toamna cand au iesit din vegetatie si le-au cazut frunzele?? Cat de mare este sistemul lor radicular acum, astfel incat atunci cand sapam in jurul lui sa nu ii afectam radacinile? Multumesc.
  0
  1
  Oana
  13 iunie 2020
  Buna ziua! Baietelul meu a pus o ghinda intr.un ghiveci de flori, toamna trecuta. Acum am observat ca a iesit un stejar. Cand as putea sa il mut afara si care ar fi pasii ? Multumesc!
  0
  1