Vezi 2 fire de răspunsuri
    • Alin
      23 aprilie 2020
      3 urează frunze verzi

      Gazon uscat – intretinere

      Buna ziua, vă cer ajutorul pentru că așa cum se vede din fotografii, gazonul începe să se usuce. Menționez că am avut aceeași problemă în urmă cu doi ani când toamna a început să se usuce, iar în primăvara lui 2019 a fost tot uscat. Astfel, am greblat toată uscăciunea, am pus un strat de pământ amestecat cu nisip și am replantat gazon tip sport. Toată vara lui 2019 a fost ok, dar începând din toamnă iar a început să se usuce. Acum în primăvara arată așa. Udarea gazonului se face cu aspersoare tip spray, o data la 2 zile timp de 10 minute. Având în vedere temperaturile scăzute din aceasta primăvară și ploile care au fost, anul acesta am udat doar de 2 ori.
      Ce pot sa fac întrucât suprafața de gazon este de aprox 100 mp și trebuie să mă descurc singur cu întreținerea gazunului întrucât nici o firma de specialitate nu vine să mă ajute din cauza suprafeței foarte mici.

      # 75781

      3 Răspunsuri

      Răspunde
    • Tom Botanistul, ajutor in gradinaSPECIALIST
      23 aprilie 2020

      Buna ziua, din informatiie si fotografiile oferite de dumneavoastra, cel mai probabil gazonul este afectat de o ciuperca, care produce uscarea acestuia pe anumite portiuni. Combaterea consta in eliminarea partilor afectate pentru a diminua raspandirea ciupercii si aplicarea tratamentelor cu fungicide specifice. Puteti efectua un prim tratament cu Amistar (Amistar, 10 ml), aplicat prin pulverizare, in doza de 10 ml/10 L de apa. Dupa 7 zile, puteti efectua al doilea tratament cu Topsin (Topsin 70 WDG, 10 g), aplicat prin pulverizare, in doza de 10 g/10 L de apa. Dupa efectuarea tratamentelor, cel putin o zi, nu udati. Pentru regenerarea rapida a gazonului, puteti aplica un amestec special de seminte cu germinare rapida, precum Gazon regenerare Hauert (Gazon regenerare Hauert, 1 kg), 25 g/mp. Trebuie sa stiti ca, pentru sanatatea gazonului, este important sa-i administrati ingrasamant de 3 ori pe an si sa efectuati lucrarile specifice de intretinere, in fiecare perioada. Mai multe informatii detaliate despre intretinerea gazonului, puteti gasi in articolul nostru: Gazon - lucrari de intretinere.

      # 75786
      0 urează frunze verzi
    • Adrian
      24 mai 2021

      Buna ziua,
      Aceeasi problema o intampin si eu cu gazonul, s-a uscat in portiuni bune la 8 zile dupa ce a fost montat sub forma de rulouri. De data aceasta am atasat si cateva poze. A ramas mai verde in zonele de umbra, pe langa gard si la baza plantelor de buxus si l-am udat doar seara si dimineata. Pe langa udat ma gandesc sa ii aplic si tratamentele recomandate de dvs. dar vin si cu o intrebare : care poate fi efectul daca ii aplic ingrasamant lichid ( Amia am gasit ) inclusiv pe zonele sale uscate in starea in care e ? E posibil sa inceapa sa creasca de la radacina si uscaciunea sa fie „impinsa” in sus si apoi sa o pot tunde? sau l-as aplica degeaba fara niciun efect ?

      # 89136
      0 urează frunze verzi
      • Tom Botanistul, Ajutor in gradinaSPECIALIST
        24 mai 2021

        Buna ziua, cel mai probabil starea gazonului a fost determinata de montarea necorespunzatoare a rulourilor, iar avand in vedere ca este afectat intr-o proportie destul de mare, nu se poate preciza daca isi va mai reveni. Deoarece gazonul a fost infiintat recent, nu ar fi indicata inca administrarea ingrasamintelor minerale. Daca totusi doriti, puteti incerca sa administrati cateva tratamente cu un ingrasamant organic, pe baza de microorganisme, care sa ajute la dezvoltarea unui sistem radicular sanatos si regenerarea gazonului: AMN BonaVita, 500 ml.

        # 89286
        1 urează frunze verzi
Vezi 2 fire de răspunsuri

N-AI GĂSIT RĂSPUNSUL PE CARE ÎL CĂUTAI?
Ca să nu-ți scape nimic, te putem anunța prin e-mail și prin notificare (în aplicație) când apare un răspuns nou.
ANUNȚĂ-MĂ

Te ținem la curent

Pe ce adresă de email dorești să te anunțăm când apare un răspuns nou?
Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec
Mărimea maximă a documentului este 60 Mocd.

×

Te ajutăm
să ai grijă de plantele tale

Dacă nu ai găsit încă soluții în articolele noastre sau în discuțiile precendete, începe o discuție nouă iar specialiștii noștri îți vor sări în ajutor.

Discuție nouă despre

ÎNCEPE O DISCUȚIE DESPRE
Gazon – peluze

Mărimea maximă a documentului este 60 Mo.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec

Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.


Estimare livrare

Afișează variante
Înapoi