Vezi 3 fire de răspunsuri
    • Marin Sorodoc
      19 august 2020
      1 urează frunze verzi

      gazon – portiuni uscate – nu creste

      Buna ziua,avem o curte de cca250m.p. cu gazon pt trafic intens,infiintat in toamna lui 2019.Mentionez ca aprox 90%din teren are o expozitie sudica,cu f mult soare si cu o panta in jur de 10 grade.Pama nu de mult ,starea gazonului era ok,dar au inceput sa apara zone de piticire ,culoarea gazonului nu mai este de un verde crud,firele ierbii sau subtiat si s au rasucit,cresterea s a blocat in aceste zone care se maresc cu o rapididate uimitoare,gazonul are acum o tenta de albastrui turcoaz pal si se usuca firul de sus in jos.Consider ca o parte din vina o am si eu,intrucat tunderea am executat o saptamanal dar cat mai jos,lucru despre care am aflat recent ca este gresit.I am aplicat un tratament cu ORTIVA TOP,TEBUSTAR SI BREAKTRUE,dar nu am rezolvat nimic.Ca si ingrasamant am folosit NITROCALCAR,toate acestea fiindu mi recomandate la un magazin de specialitate.Cat despre udat, aceasta operatie o fac o data la 2 ,3 zile seara manual.Va rog,dati mi un sfat ,cum as putea remedia problema.Va multumesc anticipat.

      # 75980

      3 Răspunsuri

      Răspunde
    • Tom Botanistul, ajutor in gradinaSPECIALIST
      19 august 2020

      Buna ziua, se recomanda sa se elimine pe cat posibil partile uscate. Dupa eliminarea acestora, avand in vedere tratamentele efectuate, este indicat sa alternati cu un fungicid precum Amistar (Amistar, 10 ml) aplicat prin pulverizare, in doza de 10 ml/10 L de apa. Dupa 7 zile, daca este necesar, este indicat sa efectuati inca un tratament cu Topsin (Topsin 70 WDG, 100 g) , aplicat prin pulverizare, in doza de 10 g/10 L de apa. O zi dupa aplicarea tratamentelor nu udati. In zonele de unde a fost eliminata iarba afectata, pentru regenerarea gazonului, puteti aplica un amestec special de seminte cu germinare rapida, precum Gazon regenerare Hauert (Gazon regenerare Hauert, 1 kg) , 25 g/mp. Trebuie sa stiti ca, pentru sanatatea gazonului, este important sa-i administrati ingrasamant de 3 ori pe an si sa efectuati lucrarile specifice de intretinere, in fiecare perioada. Pentru mai multe detalii, puteti consulta articolul nostru (Gazon - lucrari de intretinere ).

      # 75982
      0 urează frunze verzi
    • Marin Sorodoc
      27 august 2020

      Bună ziua,referitor la răspunsul primit de la d voastră, tin să precizez că am efectuat urgent o scarificare a gazonului,cu ocazia aceasta am observat si prezenta posibila si a unei alte boli,numita SCLEROPHTHORA MACROSPORA ,intrucat o parte insemnată a radacinilor gazonului ,după scarificare,este aeriană.Va rog ajutati mă cu un remediu.

      # 75983
      0 urează frunze verzi
    • Tom Botanistul, ajutor in gradinaSPECIALIST
      27 august 2020

      Avand in vedere ca in aceasta perioada temperaturile sunt destul de ridicate, este recomandat ca tunsul gazonului sa se efectueze mai rar, nu foarte scurt, pentru a nu-l supune unui stres suplimentar. Este indicata aerarea gazonului, iar pentru a imbunatati absorbtia elementelor din sol la nivelul sistemului radicular si a-l ajuta sa treaca peste perioada de stres, se recomanda aplicarea unui ingrasamant special precum Amalgerol (Amalgerol, 100 ml). Se dizolva 100 ml/10 l apa si se aplica dupa 2 – 3 zile de la cosire, tratamentul repetandu-se la fiecare 4 – 6 saptamani. De asemenea, este recomandata irigarea dupa aplicare pentru a asigura patrunderea produsului in zona radiculara. La 10 – 12 zile dupa aplicarea Amalgerol, se recomanda efectuarea tratamentelor precizate anterior, daca nu le-ati aplicat.

      # 75984
      0 urează frunze verzi
Vezi 3 fire de răspunsuri

N-AI GĂSIT RĂSPUNSUL PE CARE ÎL CĂUTAI?
Ca să nu-ți scape nimic, te putem anunța prin e-mail și prin notificare (în aplicație) când apare un răspuns nou.
ANUNȚĂ-MĂ

Te ținem la curent

Pe ce adresă de email dorești să te anunțăm când apare un răspuns nou?
Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec
Mărimea maximă a documentului este 60 Mocd.

×

Te ajutăm
să ai grijă de plantele tale

Dacă nu ai găsit încă soluții în articolele noastre sau în discuțiile precendete, începe o discuție nouă iar specialiștii noștri îți vor sări în ajutor.

Discuție nouă despre

ÎNCEPE O DISCUȚIE DESPRE
Gazon – peluze

Mărimea maximă a documentului este 60 Mo.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec

Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.


Estimare livrare

Afișează variante
Înapoi