Vezi 1 fir de răspunsuri
    • Bianca
      24 mai 2019
      0 urează frunze verzi

      gazon cu portiuni uscate

      Bună ziua! Anul trecut am pus rulouri, însă gazonul a murit. În primăvara am pus semințe, dar a ajuns la fel ca cel din rulouri. Oare sunt probleme la sol? Nu știu care ar fi cauza.

      # 75695

      1 Răspuns

      Răspunde
    • Tom Botanistul, ajutor in gradinaSPECIALIST
      24 mai 2019

      Buna ziua, cel mai probabil umiditatea ridicata (mai ales ca a fost o perioada bogata in precipitatii) a favorizat instalarea unei boli.
      Este recomandat sa eliminati partile uscate si sa efectuati tratamente cu Topsin 500 SC (Topsin 500 SC, 100 ml)- se dizolva 15 ml la 10 l de apa sau Falcon 460 EC (Falcon 460 EC, 100 ml)- se dizolva 7 ml in 10 l apa. Acestea se pot alterna. Primul tratament se efectueaza cu Topsin si dupa 7-10 zile se poate aplica Falcon. Dupa aplicarea tratamentelor, cel putin o zi, nu udati.
      De asemenea, este indicat sa aerati gazonul, astfel veti imbunatati circulatia apei si a aerului in sol catre radacinile plantelor. Pentru a realiza acest lucru, puteti folosi un aerator pentru gazon sau, manual, cu ajutorul dintilor unei furci.
      In urma indepartarii partilor afectate vor ramane portiuni goale, inestetice, deoarece, in poze se observa ca acestea sunt destul de mari. Se poate utiliza pentru regenerare, un amestec special de seminte precum cel de la Hauert (Gazon regenerare Hauert, 1 kg).
      Daca nu ati administrat vreun ingrasamant pana acum, dupa incheierea tratamentelor, puteti opta pentru cel de la Hauert Vara (Ingrasamant gazon vara Hauert, 2.5 kg), 25 g/mp.
      Sunt multi factori de care trebuie sa tineti cont la infiintarea gazonului, in primul rand este important terenul (daca este fertil, daca pastreaza o anumita umiditate etc.) pregatirea corespunzatoare a acestuia, provenienta semintelor, lucrarile de ingrijire ce le-ati aplicat, volumul de apa administrat, in cazul rulourilor la fel, provenienta, cum au fost montate etc.
      Pentru a va putea face o idee, mai multe informatii sunt prezentate in articolul nostru de pe blog https://www.botanistii.ro/blog/gazonul-sfaturi-si-informatii-pentru-infiintare-si-ingrijire/.

      # 75700
      0 urează frunze verzi
Vezi 1 fir de răspunsuri

N-AI GĂSIT RĂSPUNSUL PE CARE ÎL CĂUTAI?
Ca să nu-ți scape nimic, te putem anunța prin e-mail și prin notificare (în aplicație) când apare un răspuns nou.
ANUNȚĂ-MĂ

Te ținem la curent

Pe ce adresă de email dorești să te anunțăm când apare un răspuns nou?
Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec
Mărimea maximă a documentului este 60 Mocd.

×

Te ajutăm
să ai grijă de plantele tale

Dacă nu ai găsit încă soluții în articolele noastre sau în discuțiile precendete, începe o discuție nouă iar specialiștii noștri îți vor sări în ajutor.

Discuție nouă despre

ÎNCEPE O DISCUȚIE DESPRE
Gazon – peluze

Mărimea maximă a documentului este 60 Mo.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec

Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.


Estimare livrare

Afișează variante
Înapoi