Vezi 1 fir de răspunsuri
  • Zamisnicu Iulia
   14 august 2023
   1 urează frunze verzi

   Gaura in tulpina mesteacanului, ce este de facut?

   Bună ziua! Am văzut de curând o gaură in tulpina Mesteacănului, pare a fi mai de demult, era mancat din interior, ptr că scoarța a căzut acum când am încercat să văd ce este. Copacul este încă verde dar se pare că suferă puțin ptr că nu s-a dezvoltat la fel ca ceilalți mesteceni. Îmi puteți spune ce este de făcut ? Vă mulțumesc mult!

   #181274

   1 Răspuns

   Răspunde
  • Ela Botanista | Ajutor in gradinaSPECIALIST
   14 august 2023

   Buna ziua. Intrucat rana pare a fi mai veche, nu se poate preciza ce anume a provocat deprecierea – poate fi vorba de o rana mecanica, de atacul unor daunatori (ex. sfredelitori https://www.botanistii.ro/forum/informatii-despre/cavitati-trunchi-mesteacan/) sau chiar de o afectiune de fungica sau bacteriana (diagnosticul exact se poate stabili doar in urma unei analize de laborator).
   Daca doriti, puteti avea in vedere urmarea recomandarilor din subiectul similar mentionat mai sus (verificarea, curatarea, dezinfectarea si sigilarea ranii).
   De asemenea, pentru stimularea depasirii perioadei de stres suferite puteti avea in vedere si administrarea unui ingrasamant cu efect de imbunatatire a calitatii solului, respectiv de revitalizare a radacinilor si de sustinere a cresterii, precum: Ingrasamant Arbori si Arbusti Manna, 1 litru, prin udare la radacina, conform instructiunilor din descrierea produsului.
   Evolutia pe viitor al exemplarului de mesteacan nu se poate preciza. In cazul in care observati si alte simptome neobisnuite (prezenta unor daunatori, depuneri etc.), asteptam mesajul dvs., insotit de fotografii clare, focalizate., respectiv de o descriere cat mai completa (conditii de mediu si de ingrijire). In cazul in care observati ca starea mesteacanului se inrautateste, se recomanda eliminarea integrala si inlocuirea acestuia cu un puiet sanatos.

   #181369
   0 urează frunze verzi
Vezi 1 fir de răspunsuri

N-AI GĂSIT RĂSPUNSUL PE CARE ÎL CĂUTAI?
Ca să nu-ți scape nimic, te putem anunța prin e-mail și prin notificare (în aplicație) când apare un răspuns nou.
ANUNȚĂ-MĂ

Te ținem la curent

Pe ce adresă de email dorești să te anunțăm când apare un răspuns nou?
Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec
Mărimea maximă a documentului este 60 Mocd.

×

Te ajutăm
să ai grijă de plantele tale

Dacă nu ai găsit încă soluții în articolele noastre sau în discuțiile precendete, începe o discuție nouă iar specialiștii noștri îți vor sări în ajutor.

Discuție nouă despre

mesteacan-sfaturi-ingrijire
Decorative de exterior
Mesteacan

Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.

Mărimea maximă a documentului este 60 Mo.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec


Estimare livrare

Afișează variante
Înapoi