Vezi 1 fir de răspunsuri
  • Gabriel
   27 aprilie 2021

   Gaura (de ciocanitoare) in trunchiul nucului

   Buna ziua,

   Am constatat ca la un nuc care are probabil in jur de 20 ani, o gaura, presupun ca este facuta de ciocanitoare (le-am si vazut prin curte zburand). Gaura are o adancime de aprox 10cm si diametru cam de 4cm. iar trunchiul are diametrul cam 30cm cu totul in acea zona. Imi e frica sa nu pierd complet aceasta creanga. Pe jos am gasit rumegusul proaspat iar in interior se vede rumegusul umed care pare sanatos – m-am uitat atent, si nu am gasit larve sau alte vietati in acea gaura, desi nu pot sti sigur. Ce ar trebui sa fac?
   Multumesc,

   #86876

   2 Răspunsuri

   Răspunde
  • Ela Botanista | Ajutor in gradinaSPECIALIST
   27 aprilie 2021

   Buna ziua. Din imaginile atasate, cel mai probabil orificiul respectiv este creat de ciocanitoare. In acest caz, se recomanda aplicarea unui cicatrizant precum Tree plaster – Cicatrizant, 300 g . Avand in vedere aspectul ranii, cel mai indicat ar fi sa-l aplicati cu o pensula, de jur-imprejurul acesteia, precum si in interior.

   • Gabriel G.
    28 aprilie 2021

    Multumesc pentru raspuns. Am observat ca a revenit, si orice protectie minima am incercat sa aplic a fost… inlaturata cu usurinta. Am fixat temporar o bucata de lemn mai solida. Este posibil ca in trunchi sa existe in continuare larve sau alte insecte, motiv pentru care revine? Ar trebui sa mai aplic si alte solutii insecticide? Am mai observat ca a atacat si un mar, dar este mult mai putin afectat, cel putin momentan.
    Multumesc,

    • Ela Botanista | Ajutor in gradinaSPECIALIST
     28 aprilie 2021

     Probabil este vorba de prezenta unor daunatori in trunchiul pomilor (de exemplu, sfredelitori), insa nu avem informatii despre un insecticid care poate fi aplicat in interiorul trunchiului sau pe acesta.

Vezi 1 fir de răspunsuri

N-AI GĂSIT RĂSPUNSUL PE CARE ÎL CĂUTAI?
Ca să nu-ți scape nimic, te putem anunța prin e-mail când apare un răspuns nou.
ANUNȚĂ-MĂ

Te ținem la curent

Pe ce adresă de email dorești să te anunțăm când apare un răspuns nou?
Informația ta:

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec
Mărimea maximă a documentului este 60 Mocd.

Primești răspuns în 2 ore
×

Te ajutăm
să ai grijă de plantele tale

Dacă nu ai găsit încă soluții în articolele noastre sau în discuțiile precendete, începe o discuție nouă iar specialiștii noștri îți vor sări în ajutor.

Discuție nouă despre

Gaura (de ciocanitoare) in trunchiul nucului Comunitatea Botanistii
Pomi fructiferi
Nuc

Informația ta:

Mărimea maximă a documentului este 60 Mo.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec