Vezi 2 fire de răspunsuri
    • Andreea
      12 iunie 2022
      7 urează frunze verzi

      gandaci mici in bucatarie si dormitor

      Buna seara! De ceva timp am gândacii in camera fetiței mele si in bucatarie, nu stiu ce sunt si de unde ar putea sa vina, nu scap de ele.
      Le gasesc mereu una cate una, niciodata pe toate impreuna, le am gasit pana acum pe tavan pe pereti, pe sifonier, pe masa in bucatarie, in dulap in bucatarie si pe patul fiicei mele.
      Am crezut ca sunt ploșnițe dar am gasit si in bucatarie si nu stiu ce sunt!
      As vrea sa ma ajutați va rog, Multumesc!

      # 130898

      3 Răspunsuri

      Răspunde
    • Tom Botanistul, ajutor in gradinaSPECIALIST
      15 iunie 2022

      Buna ziua, din cauza dimensiunii reduse nu se poate identifica cu exactitate specia, totusi, dupa forma acestora si locul in care ati observat ca sunt prezenti (inclusiv in bucatarie) este posibil sa fie daunatori specifici produselor alimentare depozitate. Astfel, este indicat sa se realizeze mai intai un tratament mecanic prin aspirare, insistand in zonele in care le-ati sesizat prezenta, precum si cele in care se pot ascunde. Pe langa aspirare, este indicata si scuturarea temeinica a materialelor textile. Totodata, este recomandata inspectarea atenta a tuturor alimentelor si eliminarea, daca este cazul, a celor infestate. Alimentele neinfestate, se sigileaza. Daca dupa aplicarea acestor masuri o sa le mai sesizati prezenta in incinta, este indicata si aplicarea unui insecticid precum Buglea, 100 ml, ce se dizolva in apa si se administreaza prin pulverizare directa pe insecte, doza fiind de 20 ml/1L apa. Aplicat doar in amestec cu apa, produsul este non-toxic, principiul lui de actiune fiind unul de natura mecanica, respectiv de imobilizare fizica a daunatorilor, in momentul in care intra in contact cu acestia.

      # 131255
      0 urează frunze verzi
    • Stefania
      21 noiembrie 2022

      Buna ziua!
      De curand am acest mici gandacei pe haine si nu inteleg de la ce. Daca ma puteti ajuta cu ce sa dau sau ce sa fac as fi tare recunoscatoare.
      Va mulțumesc mult!

      # 147060
      0 urează frunze verzi
      • Tom Botanistul, ajutor in gradinaSPECIALIST
        21 noiembrie 2022

        Buna ziua, dupa morfologie, insectele din imaginile atasate par a fi daunatori specifici produselor alimentare depozitate, mai exact, pare a fi specia Oryzaephilus surinamensis. In acest caz, este indicata aspirarea temeinica a spatiului respectiv, insistand in zonele in care daunatorii sunt prezenti, precum si cele in care se pot ascunde. Totodata, este indicata si scuturarea materialelor textile, precum si spalarea acestora (pentru a elimina eventuale exemplare ce ar putea fi prezente acolo). Ulterior, puteti avea in vedere aplicarea prin pulverizare a unui insecticid de contact precum i2 AMP2 CL RTU, 1 litru, conform specificatiilor din descrierea acestuia.
        In zonele greu accesibile unde nu se poate aplica o solutie prin pulverizare, se recomanda aplicarea unui insecticid gata preparat, sub forma de pulbere: i05 PermDust, 100 g.

        # 147065
        0 urează frunze verzi
Vezi 2 fire de răspunsuri

N-AI GĂSIT RĂSPUNSUL PE CARE ÎL CĂUTAI?
Ca să nu-ți scape nimic, te putem anunța prin e-mail și prin notificare (în aplicație) când apare un răspuns nou.
ANUNȚĂ-MĂ

Te ținem la curent

Pe ce adresă de email dorești să te anunțăm când apare un răspuns nou?
Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec
Mărimea maximă a documentului este 60 Mocd.

×

Te ajutăm
să ai grijă de plantele tale

Dacă nu ai găsit încă soluții în articolele noastre sau în discuțiile precendete, începe o discuție nouă iar specialiștii noștri îți vor sări în ajutor.

Discuție nouă despre

scapa-de-daunatori-de-tutun
ÎNCEPE O DISCUȚIE DESPRE
Daunatori tutun

Mărimea maximă a documentului este 60 Mo.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec

Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.


Estimare livrare

Afișează variante
Înapoi