Vezi 1 fir de răspunsuri
    • Popescu Andreea
      20 aprilie 2022
      5 urează frunze verzi

      gandaci de bucatarie si gargarite pe parchet

      Deci, au început sa îmi apară gandaci de acest tip pe lângă marginea parchetului și perete. Am cumpărat niște cactuși recent, poate avea legătură? Menționez ca sunt 2 tipuri de gandaci diferite, dar apar împreună. Am încercat cu SPREY-uri din comert antigandaci, dar și ceva gel la recomandarea internetului :)) tot nu pare sa scap de ei. Vreo idee? Mulțumesc anticipat

      # 123728

      3 Răspunsuri

      Răspunde
    • Tom Botanistul, ajutor in gradinaSPECIALIST
      21 aprilie 2022

      Buna ziua, in prima imagine pare a fi o specie de gargarita, iar in a doua un gandac de bucatarie. Este indicat sa se realizeze mai intai un tratament mecanic prin aspirare, insistand in zonele in care acestia sunt prezenti, precum si cele in care se pot ascunde. Impotriva acestora, se aplica pe toate suprafetele, conform specificatiilor de pe eticheta, un insecticid cu spectru larg de actiune precum i2 AMP2 CL RTU, 1 litru. Avand in vedere ca insecticidele aplicate actioneaza prin contact, acestea au efect direct doar asupra gandacilor ce parcurg spatiul tratat, acestia continuand sa apara. In acest caz, ca solutie pe termen lung, se poate aplica un gel insecticid precum i21.5 Premise Gel, 20 g. Acesta se aplica sub forma unor bobite de orez in locurile ascunse (in spatele mobilei, la plinta, in spatele electrocasnicelor, la balamalele usilor etc).

      # 123812
      0 urează frunze verzi
      • Roxana Feneșan
        11 august 2023

        Bună ziua. Va rog sa îmi spune ti ce tip de goanga este aceasta din poza?apar cate 1 sau 2 prin apartament.

        # 181160
        0 urează frunze verzi
        • Ela Botanista | Ajutor in gradinaSPECIALIST
          14 august 2023

          Buna ziua. Din cauza dimensiunii reduse a insectei, precum si a neclaritatii fotografiei, nu se poate realiza o identificare. In acest caz, avand in vedere ca majoritatea produselor de pest control au adesea un spectru larg de actiune (asa cum se precizeaza si pe eticheta acestora, de exemplu, insecte taratoare/zburatoare), precum si faptul ca majoritatea insectelor sunt destul de susceptibile la substantele active din compozitia acestora, se recomanda intreprinderea masurilor cu caracter general, respectiv aspirarea temeinica a spatiului respectiv (insistand in zonele in care insectele sunt prezente, precum si cele in care se pot ascunde), precum si aplicarea unui insecticid cu spectru larg de actiune (de exemplu, i2 AMP2 CL RTU, 1 litru sau i2.6 Universal RTU, 500 ml sau i05 Pytrelina, 1 litru), prin pulverizare pe suprafete, conform recomandarilor de pe eticheta, in functie de produsul ales.

          # 181265
          0 urează frunze verzi
Vezi 1 fir de răspunsuri

N-AI GĂSIT RĂSPUNSUL PE CARE ÎL CĂUTAI?
Ca să nu-ți scape nimic, te putem anunța prin e-mail și prin notificare (în aplicație) când apare un răspuns nou.
ANUNȚĂ-MĂ

Te ținem la curent

Pe ce adresă de email dorești să te anunțăm când apare un răspuns nou?
Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec
Mărimea maximă a documentului este 60 Mocd.

×

Te ajutăm
să ai grijă de plantele tale

Dacă nu ai găsit încă soluții în articolele noastre sau în discuțiile precendete, începe o discuție nouă iar specialiștii noștri îți vor sări în ajutor.

Discuție nouă despre

gargaritele-cerealelor-solutii-tratamente
ÎNCEPE O DISCUȚIE DESPRE
Gargaritele cerealelor

Mărimea maximă a documentului este 60 Mo.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec

Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.


Estimare livrare

Afișează variante
Înapoi