Vezi 1 fir de răspunsuri
  • Andrei
   12 octombrie 2022
   6 urează frunze verzi

   Frunzele se tot ingalbenesc la laurocires

   Am 2 laurociresi plantati in jardiniere in primavara acestui an. Sunt irigati cu un sistem automat si toata vara le-a mers foarte bine. Au crescut mult, i-am mai taiat pe alocuri.
   Acum, in toamna au inceput sa li se ingalbeneaesca multe frunze asa ca i-am aplicat un ingrasamant bogat in potasiu: „Ingrasamant 0-0-40 Azet HerbstKali, 2 kg, prin imprastiere in jurul plantelor, in doza de 20 – 30 g/mp, urmat de incorporare si udare”.
   Mentionez ca plantele sunt irigate automat (evident o data cu venirea toamnei nu le mai ud zilnic ci o data la 2 zile cu un volum mai mic de apa).
   Privitor la tratamente, de-a lungul timpului au avut parte de: in mai la interval de 2 saptamani consecutive Milbecknok; in iunie MOSPILAN 20 SG – 3g (insecticid) NISSORUN 10 WP – 5g (acaricid) ORTIVA TOP – 10ML (fungicid) SILWET TOP – 3ML (adjuvant); la final de septembrie a fost aplicat ingrasamantul mentionat mai sus + Champ 77 WG, 20 g (fungicid).
   Subliniez ca frunzele se tot ingalbeneau si inainte de aplicarea ultimului tratament cu ingrasamant si fungicid!

   #144495

   1 Răspuns

   Răspunde
  • Tom Botanistul, Ajutor in gradinaSPECIALIST
   12 octombrie 2022

   Buna ziua. Per ansamblu arbustii arata bine, iar ingalbenirea usoara a frunzelor a fost cauzata cel mai probabil de un cumul de factori abiotici, precum: umiditatea ridicata, persistenta la nivelul solului, drenaj slab, variatii de temperatura, udarea necorespunzatoare, etc. De moment, se recomanda eliminarea frunzelor afectate, iar pentru a ajuta plantele sa depaseasca perioada de stres, se recomanda administrarea unui ingrasamant organic precum AMN Verde, 500 ml. Datorita continutului in micro si macroelemente, ingrasamantul stimuleaza activitatea microbiologica din sol, ceea ce conduce la imbunatatirea fertilitatii si implicit la revitalizarea si cresterea sanatoasa a plantelor. Tratamentele se aplica prin udare, la un interval de 2-3 saptamani, in doza de 50 ml/10 L apa. In continuare, este indicata respectarea conditiilor specifice de ingrijire, detaliate in articolul: Prunus laurocerasus, sfaturi, ingrijire, cultivare.

   #144504
   1 urează frunze verzi
Vezi 1 fir de răspunsuri

N-AI GĂSIT RĂSPUNSUL PE CARE ÎL CĂUTAI?
Ca să nu-ți scape nimic, te putem anunța prin e-mail când apare un răspuns nou.
ANUNȚĂ-MĂ

Te ținem la curent

Pe ce adresă de email dorești să te anunțăm când apare un răspuns nou?
Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec
Mărimea maximă a documentului este 60 Mocd.

×

Te ajutăm
să ai grijă de plantele tale

Dacă nu ai găsit încă soluții în articolele noastre sau în discuțiile precendete, începe o discuție nouă iar specialiștii noștri îți vor sări în ajutor.

Discuție nouă despre

prunus-laurocerasus-sfaturi-ingrijire
Decorative de exterior
Laurocires

Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.

Mărimea maximă a documentului este 60 Mo.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec


Estimare livrare

Afișează variante
Înapoi