Vezi 2 fire de răspunsuri
    • Marinciu Adina
      15 iunie 2021
      2 urează frunze verzi

      Frunzele magnoliei sunt mancate

      Buna seara, am plantat o magnolie satisfaction in fata blocului la sfârșitul lunii Aprilie. După o perioada in care a stagnat, au început sa-i dea muguri și sa infrunzeasca. Am observat pe zi ce trece ca frunzele sunt mâncate sau atacate de vreo boala( ca in foto atașate). Este posibil sa fie din cauza melcilor, avand in vedere ploile abundente și faptul ca am găsit de cateva ori pe ramurile Magnoliei câțiva melci? Care este cauza si ce tratament ar fi necesar?
      Multumesc anticipat ptr răspuns

      # 92269

      3 Răspunsuri

      Răspunde
    • Ela Botanista | Ajutor in gradinaSPECIALIST
      15 iunie 2021

      Buna ziua. In lipsa unor imagini cu daunatorul, nu se poate preciza cu exactitate ce anume a determinat acest atac, insa este posibil ca planta sa fie atacata de limacsi.
      In acest caz, se recomanda aplicarea unui produs precum Gel Bio Plantella, 1 litru sau Arion Pro 3G, 40 g.
      De asemenea, este indicat sa folositi un produs pentru intretinere precum Spray Organic pentru Intarire Plante Gradina, 500 ml, aplicat direct prin pulverizare foliara. Sustine regenerarea plantelor dupa anumite conditii de stres, ori daca au suferit atacuri ale daunatorilor. Pulverizarile se pot repeta o data la 7-10 zile.
      Pentru mai multe informatii despre ingrijirea magnoliei, puteti accesa articolul nostru (Magnolia, informatii si sfaturi de ingrijire).

      # 92322
      1 urează frunze verzi
    • Adina
      25 august 2023

      Buna ziua,
      Apelez din nou la ajutorul Dvs, in legătura cu magnolia mea. Am salvat-o de atacul melcilor cu ajutorul sfaturilor Dvs, iar acum am nevoie din nou de o parere din partea specialiștilor. Este vorba de o magnolie Soulangeana, micuta, cca 1-2 ani, plantata in fata blocului intr-o zona cu soare, care avut o evoluție buna( cred eu, avand in vedere ca făcut 3 flori superbe, deși nu prea a crescut in înălțime și din pacate, accidental a pierdut și 2 ramiuri). De cca 1 săptămâna frunzele ei s -au uscat și au căzut și nici planta nu mi se pare ca arată prea bine( atasez foto). Menționez ca am udat-o la 2-3 zile și am folosit îngrășămintele din poza și Biopon, solutie ptr plante cu flori. Va rog sa mi oferiți sfatul Dvs ptr a o salva ! Multumesc anticipat,

      # 182724
      3 urează frunze verzi
      • Ela Botanista | Ajutor in gradinaSPECIALIST
        29 august 2023

        Buna ziua. Uscarea frunzelor poate avea la baza numerosi factori biotici si abiotici, in functie de caz. In general, inflorirea semnaleaza maturitatea si starea buna de vegetatie a plantelor. Este insa cunoscut si faptul ca unele plante reactioneaza uneori la conditiile de stres fiziologic prin inflorire (pentru asigurarea succesiunii genetice). In astfel de cazuri planta devine mai slabita si mai sensibila fata de conditiile biotice si abiotice, investind energia in primul rand in inflorire si in productia de seminte (sau chiar fructe, dupa caz). Adesea, in cazul plantelor tinere, slabite si de vigurozitate scazuta se practica eliminarea bobocilor imediat dupa aparitia acestora, cu scopul de a fi stimulata dezvoltarea optima a plantei (si in sprecial dezvoltarea optima a radacinilor, ca mai apoi, in sezonul urmator de vegetatie, planta sa fie suficient de viguroasa pentru pastrarea florilor si cresterea normala a tuturor partilor de planta in acelasi timp).
        Avand in vedere perioada in care ne aflam, se recomanda eliminarea frunzelor afectate. Ulterior, puteti avea in vedere administrarea unui ingrasamant cu un continut ridicat de potasiu, precum Ingrasamant 0-0-40 Azet HerbstKali, 2 kg (acesta sporeste rezistenta la seceta si inghet, imbunatatind totodata echilibrul hidric al plantelor). Este esentiala asigurarea conditiilor optime de vegetatie, conform celor descrise in articolul mentionat in raspunsul anterior. Intrucat activitatea si propagarea agentilor fitopatogeni este stimulata de umiditatea ridicata si constanta a solului, udarea se recomanda a fi efectuata in functie de temperaturile inregistrate si de precipitatiile cazute, doar atunci cand solul este uscat la suprafata. Stropirea magnoliei cu apa este contraindicata, deoarece umiditatea la nivelul foliajului si umiditatea constanta la baza arborelui reprezinta un mediu propice pentru instalarea si propagarea bolilor fungice. Evolutia plantei pe viitor nu poate fi precizata.

        # 182998
        0 urează frunze verzi
Vezi 2 fire de răspunsuri

N-AI GĂSIT RĂSPUNSUL PE CARE ÎL CĂUTAI?
Ca să nu-ți scape nimic, te putem anunța prin e-mail și prin notificare (în aplicație) când apare un răspuns nou.
ANUNȚĂ-MĂ

Te ținem la curent

Pe ce adresă de email dorești să te anunțăm când apare un răspuns nou?
Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec
Mărimea maximă a documentului este 60 Mocd.

×

Te ajutăm
să ai grijă de plantele tale

Dacă nu ai găsit încă soluții în articolele noastre sau în discuțiile precendete, începe o discuție nouă iar specialiștii noștri îți vor sări în ajutor.

Discuție nouă despre

magnolia-sfaturi-ingrijire
ÎNCEPE O DISCUȚIE DESPRE
Magnolia

Mărimea maximă a documentului este 60 Mo.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec

Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.


Estimare livrare

Afișează variante
Înapoi