Vezi 1 fir de răspunsuri
    • Ana
      16 aprilie 2021
      0 urează frunze verzi

      Frunzele ficusului se ingalbenesc si sunt ciupite

      Am un ficus pumila amplasat pe un balcon inchis cu orientare sud-estica. Vara il ud de 1-2 ori pe saptamana, iarna cam o data la 2 saptamani. A inceput sa piarda frunze de cateva luni, frunzele sunt ciupite in cateva locuri, dupa care se ingalbenesc si cad. Pana acum l-am tratat de doua ori, la interval de o luna intre tratamente, cu spray protectie totala Perfect Plant – fungicid, acaricid, insecticid. Multumesc.

      # 86213

      4 Răspunsuri

      Răspunde
    • Ela Botanista | Ajutor in gradinaSPECIALIST
      16 aprilie 2021

      Buna ziua. Pentru a va putea ajuta in identificarea problemei, va rugam sa ne oferiti mai multe informatii despre planta: unde este amplasata, care sunt conditiile de mediu (temperatura si umiditate)? Cum se realizeaza udarea si ce fel de apa folositi la udare? Ghiveciul prezinta orificii pentru drenaj? Ati administrat vreun ingrasamant de curand? De asemenea, verificati cu atentie daca observati prezenta vreunui daunator pe planta sau a unei panze subtiri (inclusiv pe partea inferioara a frunzelor).
      Totodata, va rugam sa atasati cateva imagini relevante si cu planta in ansamblu.

      # 86229
      0 urează frunze verzi
      • Ana
        16 aprilie 2021

        Am mutat-o de pe o polita de perete pe niste cutii la nivelul ferestrelor, cu lumina directa de dimineata pana la ora 12. Temperatura este de 20-24 grade Celsius, umiditatea 35-55%. Peste iarna au fost 18-20 grade Celsius si umiditate 70-80%. Aerisesc cel putin de doua ori pe zi, printr-o fereastra aflata la aprox. 1,5 m distanta. Este intr-un ghiveci de plastic cu sistem de autoudare si orificii de drenaj Santino Latina. Am udat-o direct pe pamant dar si turnand apa in masca. Folosesc apa filtrata cu o cana filtranta, cam 50 ml la o udare. Nu i-am administrat ingrasamant de cand am cumparat-o, i-am schimbat ghiveciul cu unul un pic mai mare in urma cu 8 saptamani. Imediat dupa schimbare ghiveci si dupa ce s-a incalzit afara nu au mai cazut frunzele, acum au inceput din nou sa cada. De cate ori am verificat-o, nu am vazut paraziti sau panze. Anexez poze cu locul plantei pe balcon (pana recent a fost in locul syngoniumului), ghiveciul si cu planta in ansamblu.

        # 86238
        0 urează frunze verzi
        • Ela Botanista | Ajutor in gradinaSPECIALIST
          16 aprilie 2021

          Simptomele respective sunt cauzate de udarea necorespunzatoare. Astfel, este indicat sa udati planta mai rar, lasand substratul sa se usuce usor intre udari, folosind insa o cantitate suficienta de apa. In plus, dupa fiecare udare, trebuie sa va asigurati ca nu ramane apa in vasul masca. 
          Momentan, este indicat sa indepartati partile puternic afectate si sa efectuati 1-2 tratamente preventive (la interval de 7-10 zile) cu un fungicid omologat la plantele ornamentale Amistar, 10 ml, in doza de 10 ml/10 L apa, aplicat prin pulverizare foliara. La 10-12 zile dupa aplicarea tratamentelor, pentru a sprijini regenerarea plantei in urma afectiunii, este importanta administrarea unui ingrasamant special ce stimuleaza cresterea sanatoasa a plantelor in urma unui stres suferit: Regenerare Plante Ackerschachtelhalm RTU, 500 ml.
          Totodata, pe parcursul perioadei de vegetatie, se recomanda administrarea unui ingrasamant organic precum AMN Verde, 500 ml. Datorita continutului in micro si macroelemente, ingrasamantul stimuleaza activitatea microbiologica din substrat, ceea ce conduce la imbunatatirea fertilitatii si implicit la revitalizarea si cresterea sanatoasa a plantelor. Tratamentele se aplica prin udare, la un interval de 2-3 saptamani, in doza de 50 ml/10 L apa.
          Pentru o dezvoltare corespunzatoare a plantei, este indicat sa respectati cerintele de mediu si ingrijire specifice, detaliate in articolul nostru (Ficus, informatii si sfaturi de ingrijire).

          # 86244
          0 urează frunze verzi
          • Ana
            19 aprilie 2021

            Multumesc pentru raspuns.

            # 86245
            1 urează frunze verzi
Vezi 1 fir de răspunsuri

N-AI GĂSIT RĂSPUNSUL PE CARE ÎL CĂUTAI?
Ca să nu-ți scape nimic, te putem anunța prin e-mail și prin notificare (în aplicație) când apare un răspuns nou.
ANUNȚĂ-MĂ

Te ținem la curent

Pe ce adresă de email dorești să te anunțăm când apare un răspuns nou?
Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec
Mărimea maximă a documentului este 60 Mocd.

×

Te ajutăm
să ai grijă de plantele tale

Dacă nu ai găsit încă soluții în articolele noastre sau în discuțiile precendete, începe o discuție nouă iar specialiștii noștri îți vor sări în ajutor.

Discuție nouă despre

ÎNCEPE O DISCUȚIE DESPRE
Ficus

Mărimea maximă a documentului este 60 Mo.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec

Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.


Estimare livrare

Afișează variante
Înapoi