Frunze verzi cazute si muguri ofiliti la rhododendron

Acest subiect conține 3 răspunsuri are 2 voci și a fost actualizat ultima dată de  Tom Botanistul 30 iunie 2017 la 1:23 pm.

 • Autor
  Mesaje
 • 3 Răspunsuri
 • #13972 Răspuns
  Iancu Cristina

  Buna ziua! Am un rhododendron de vreo 2luni in apartament. De o saptamana au inceput frunzele (care in mare parte sunt verzi, doar cateva fiind uscate sau avand pete maronii) sa cada, mai intai lasandu-se in jos. De asemenea mugurii, chiar si cei destul de dezvoltati, se ofilesc. Precizez ca acest fenomen apare pe rand la diferite cracute. Atasez poza cu locatia si planta. Mentionez ca ud planta o data la doua zile, de cele mai multe ori pun apa in farfurie. Apa folosita este de la Robin. In plus, in camera in care sta planta este aparat de aer conditionat care in aceasta perioada functioneaza, insa nu bate direct in floare. Am atasat si ceva poze.
  Va rog sa imi spuneti ce as putea face pentru a salva planta.Multumesc!

  Upload Errors:
  1. 20170629_212031.jpg: File exceeds allowed file size.
 • #13996 Răspuns
  Tom Botanistul

  Din pozele pe care le-ati trimis reiese ca planta dumneavoastra se confrunta cu o carenta de fier sau de magneziu. Cauzele care produc aceste simptome pot fi urmatoarele: lipsa nutrientilor din sol, excesul de umiditate din sol sau un pH al solului necorespunzator. Este recomandat sa se aplice un ingrasamant special pentru Rhododendron (http://www.botanistii.ro/hauert-ingrasamant-rhododendron-1-kg.html). De asemenea, apa de la robinet contine cantati ridicate de clor si calciu. Ar fi indicat sa nu mai irigati planta nu apa de la robinet. Daca nu aveti alta posibilitate, inainte de efectuarea udarii, apa trebuie sa fie depozitata 24 de ore intr-un vas fara capac pentru a se elimina clorul. De asemenea, ar trebui sa mariti intervalul dintre udari.

  De asemenea, plantele de Rhododendron sunt sensibile la temperaturile scazute. Prezenta ei intr-o camera in care functioneaza aparatul de aer conditionat poate fi daunatoare.

 • #14012 Răspuns
  Iancu Cristina

  Multumesc pentru raspuns. Voi incepe sa o ud cu alta apa si voi cumpara ingrasamantul. Intrebarea este ce fac cu cracutele ofilite? Am taiat una si era uscata. Credeti ca ar trebui sa fac astfel cu toate sau mai este posibil sa reinmugureasca?

 • #14124 Răspuns
  Tom Botanistul

  Daca sunt uscate atunci se vor inlatura, pentru a stimula planta in emiterea unora noi.


N-AI GĂSIT RĂSPUNSUL PE CARE ÎL CĂUTAI?
Ca să nu-ți scape nimic, te putem anunța prin email când apare un răspuns nou.

Te ținem la curent

Pe ce adresă de email dorești să te anunțăm când apare un răspuns nou?
Sunt de acord cu Politica de Confidențialitate.
Adaugă răspunsul tău:
Informația ta:Mărimea maximă a documentului este 5000 KB.Adaugă fișier<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre> <em> <strong> <del datetime=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">