Vezi 3 fire de răspunsuri
    • Adina
      12 noiembrie 2021
      2 urează frunze verzi

      Frunze patate calathea makoyana

      Buna ziua. Am o calathea makoyana, care de vreo cateva saptamani nu se simte prea bine. E pozitionata la semiumbra, camera are expunere vestica, lumina naturala toata ziua, fara sa fie in lumina directa a soarelui. Nu am transplantat-o de cand am cumparat-o, de udat o ud in momentul in care constat ca e uscat pamantul la suprafata, o pulverizez zilnic pe frunze cu apa dedurizata, la temperatura camerei. Dupa ce am adus-o a inceput sa dea multe frunze noi, dar de vreo cateva saptamani au inceput sa se pateze frunzele cu galben. Vad ca si calathea lancifolia manifesta cam tot aceleasi simptome, in conditiile in care beneficiaza cam de acelasi regim. Multumesc anticipat pentru raspuns

      # 111900

      4 Răspunsuri

      Răspunde
    • Tom Botanistul, ajutor in gradinaSPECIALIST
      12 noiembrie 2021

      Buna ziua, dupa haloul de culoare galbena din jurul petelor, simptomele par a fi specifice unei bacterioze, insa, brunificarea marginilor frunzelor poate aparea si in urma unui stres abiotic (de exemplu, un continut ridicat de saruri in substrat, o afectiune la nivelul radacinilor, ghiveciul neincapator etc.). Astfel, se recomanda eliminarea/taierea (Foarfeca Floristic Pruner) partilor afectate si aplicarea unui tratament preventiv cu un fungicid cupric: Coppermax, 30 g, in doza de 3 g/1,5 l apa, aplicat prin pulverizare (Pulverizator manual Volpi TECH1) foliara. Este important sa preparati un volum de solutie corespunzator unui singur tratament (respectand dozajul mentionat), deoarece amestecul deja preparat nu are o valabilitate mai mare de 24 ore. In plus, pentru a imbunatati calitatea substratului si pentru a stimula cresterea sanatoasa precum si depasirea perioadei de stres, se recomanda aplicarea prin udare, a unui ingrasamant organic, bogat in microorganisme benefice: Yokosan, 100 ml.
      Pentru mai multe informatii despre ingrijire, va rugam sa consultati articolul urmator: Calathea, informatii si sfaturi de ingrijire.

      # 111905
      0 urează frunze verzi
      • Adina
        18 noiembrie 2021

        Vă mulţumesc pentru răspuns. Aţi avut dreptate cu ghiveciul neîncăpător. Am zis să verific şi problema asta şi dacă tot e stresată planta acum, să rezolv cu un drum şi problema ghiveciului dacă se impune. Rădăcinile nu erau ieşite din ghiveciul anterior, dar erau înghesuite bine, motiv pentru care am optat şi pentru un ghiveci ceva mai mare, să se poată dezvolta în voie şi încep şi tratamentele recomandate, sper să dea rezultate bune.

        # 112265
        1 urează frunze verzi
    • Adina
      15 noiembrie 2021

      Multumesc mult pentru raspuns. Am sa comand produsele indicate, ca sa incep cat de repede tratamentul. Oare pentru mucegaiul din ghiveci exista vreun remediu?

      # 111948
      1 urează frunze verzi
    • Tom Botanistul, Ajutor in gradinaSPECIALIST
      15 noiembrie 2021

      De moment, nu cunoastem un produs destinat combaterii mucegaiului care se dezvolta pe substratul plantelor. In aceasta situate, recomandarile noastre sunt: inlocuirea integrala a substratului sau a stratului de la suprafata cu unul proaspat (Substrat Profesional Plante Verzi, 10 litri), evitarea crearii unei umiditati constante in substrat, dar si in aer, amplasarea plantelor in locuri ferite de umiditate sau conditii optime dezvoltarii mucegaiurilor.

      # 111997
      0 urează frunze verzi
Vezi 3 fire de răspunsuri

N-AI GĂSIT RĂSPUNSUL PE CARE ÎL CĂUTAI?
Ca să nu-ți scape nimic, te putem anunța prin e-mail și prin notificare (în aplicație) când apare un răspuns nou.
ANUNȚĂ-MĂ

Te ținem la curent

Pe ce adresă de email dorești să te anunțăm când apare un răspuns nou?
Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec
Mărimea maximă a documentului este 60 Mocd.

×

Te ajutăm
să ai grijă de plantele tale

Dacă nu ai găsit încă soluții în articolele noastre sau în discuțiile precendete, începe o discuție nouă iar specialiștii noștri îți vor sări în ajutor.

Discuție nouă despre

ÎNCEPE O DISCUȚIE DESPRE
Calathea

Mărimea maximă a documentului este 60 Mo.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec

Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.


Estimare livrare

Afișează variante
Înapoi