Vezi 2 fire de răspunsuri
    • Gabriel
      28 iunie 2021
      1 urează frunze verzi

      frunze ingalbenite la platan

      Buna ziua,

      Am in curte 4 platani pusi in toamna si de cateva zile doi din ei au cateva frunze galbene ca in pozele atasate. Mentionez ca acum este foarte cald afara, dar asta urmeaza dupa o perioada foarte lunga de ploi abundente. Ingalbenirea am constatat-o acum, odata cu venirea caniculei. Are legatura cu caldura sau este o boala? Ce ar trebui sa fac?

      Multumesc,
      Gabriel

      # 94643

      5 Răspunsuri

      Răspunde
    • Tom Botanistul, ajutor in gradinaSPECIALIST
      28 iunie 2021

      Buna ziua, pentru a va putea ajuta cu sfaturile corespunzatoare avem rugamintea sa atasati cateva fotografii cu platanul si in ansamblu si sa ne precizati daca ati administrat vreun tratament/ingrasamant pana acum.

      # 94729
      0 urează frunze verzi
    • Gabriel
      29 iunie 2021

      Am atasat cateva poze cu cei doi platani afectati. Se vede ca numai unele frunze sunt afectate, nu toate. Tratamente relevante nu s-au facut ci doar aplicarea unui ingrasamant generic (sub forma de lichid) dar asta a fost acum vreo 11-12 zile (am folosit o concentratie chiar mai mica decat cea recomandata pe sticla). Nu stiu daca are importanta, dar ulterior tratamentului oricum a plouat foarte mult.

      # 94763
      0 urează frunze verzi
      • Tom Botanistul, ajutor in gradinaSPECIALIST
        29 iunie 2021

        Simptomele din fotografiile atasate par specifice umiditatii ridicate, persistente la nivelul solului si implicit la nivelul radacinii (mai ales ca a fost o perioada cu precipitatii abundente). Astfel, se recomanda inlaturarea vegetatiei/gazonului de la baza platanului si mentinerea unei portiuni de teren bine afanata, pe toata aria radacinilor. Ulterior, dupa eliminarea vegetatiei, pentru a imbunatati calitatea solului si pentru a stimula cresterea sanatoasa, precum si intensificarea proceselor de absorbtie, se recomanda aplicarea periodica, prin udare, a unui ingrasamant natural, precum: AMN BonaVita, 500 ml. Se dizolva 50 ml/10 L apa si se aplica prin udare la radacina. Se recomanda efectuarea a 2-3 tratamente, la interval de 10-14 zile. In plus, pentru a aduce un aport de micronutrienti si a preveni eventualele carente, puteti aplica prin incorporare la baza, un ingrasamant granular, bogat in materie organica, precum: Ingrasamant Manna Bio Spezial, 1 kg. Pentru mai multe informatii despre ingrijire, va rugam sa consultati si articolul urmator: Platan, informatii si sfaturi de ingrijire.

        # 94834
        0 urează frunze verzi
        • Gabriel
          30 iunie 2021

          Buna ziua,

          Am comandat produsele recomandate si acum astept sa ajunga, dar azi dimineata am observat ca unele frunze prezinta un aspect de boala/ciuperca – poate fainare? Am atasat poze pentru a confirma afectiunea. Mentionez ca pamantul din jurul radacinii este destul de afanat si pe un diametru de aprox 40-50 cm am impiedicat cresterea gazonului. De asemenea, in platanul cel mai afectat de aceasta problema am observat si multe furnici si pe tuilpina si pe crengi – de curand am avut o invazie de furnici in toata curtea (in special multe musuroaie prin gazon). Am facut un tratament cu K-Othrine si prin gazon si pe langa casa, fundatie, pereti, etc. Se poate sa fie de la furnici? De ele cum as putea sa sa scap mai eficient?
          Rog ajutor, pentru ca acesti platani par afectati grav si imi e frica ca ii voi pierde.
          Multumesc.

          # 94961
          0 urează frunze verzi
Vezi 2 fire de răspunsuri

N-AI GĂSIT RĂSPUNSUL PE CARE ÎL CĂUTAI?
Ca să nu-ți scape nimic, te putem anunța prin e-mail și prin notificare (în aplicație) când apare un răspuns nou.
ANUNȚĂ-MĂ

Te ținem la curent

Pe ce adresă de email dorești să te anunțăm când apare un răspuns nou?
Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec
Mărimea maximă a documentului este 60 Mocd.

×

Te ajutăm
să ai grijă de plantele tale

Dacă nu ai găsit încă soluții în articolele noastre sau în discuțiile precendete, începe o discuție nouă iar specialiștii noștri îți vor sări în ajutor.

Discuție nouă despre

platan-sfaturi-ingrijire
ÎNCEPE O DISCUȚIE DESPRE
Platan

Mărimea maximă a documentului este 60 Mo.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec

Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.


Estimare livrare

Afișează variante
Înapoi