Vezi 2 fire de răspunsuri
  • M.C.
   10 iunie 2022
   4 urează frunze verzi

   Frunze ingalbenite, cu marginie uscate – buxus in ghiveci

   Bună ziua. După cosmetizare am stopit cu amestec Nisorun 5g + Champ 30g în 10l. Am udat planta după tăiere dar nu a mai fost udată aproape deloc după.

   # 130791

   3 Răspunsuri

   Răspunde
  • Ela Botanista | Ajutor in gradinaSPECIALIST
   14 iunie 2022

   Buna ziua. Pentru a va putea ajuta cu sfaturi, va rugam sa atasati cateva fotografii cu planta in ansamblu si sa ne oferiti cateva detalii in ceea ce priveste momentul plantarii, momentul debutarii simptomelor, conditiile de mediu in care este amplasat buxusul (sol, temperaturi, conditii de lumina etc.), modul si intervalul de timp la care se realizeaza udarea, momentul in care ati efectuat tratamentul, respectiv alte informatii care pot fi relevante in acest caz. De asemenea, se recomanda verificarea cu atentie a simptomelor si descrierea cat mai detaliata a acestora (daca observati prezenta unor daunatori, larve, depuneri de oua, fire foarte fine de matase, intepaturi, depuneri diverse, decolorari, umflaturi, mucegaiuri, fructificatiile unor ciuperci etc).

   # 131053
   0 urează frunze verzi
  • M.C.
   14 iunie 2022

   planta este amplasata in ghiveci mare, in plin soare, caldura mare. interval de udare- neregulat. aplicare tratament in luna Mai. sol de la magazin. posibil mucegai la radăcina

   # 131057
   0 urează frunze verzi
   • Ela Botanista | Ajutor in gradinaSPECIALIST
    14 iunie 2022

    In cazul acesta, deprecierea usoara a frunzelor a putut interveni, cel mai probabil, in urma unui cumul de factori abiotici, precum spatiul insuficient in ghiveci, posibil arsuri solare, necorelarea factorilor de mediu (temperaturi ridicate, lipsa udarii), lipsa fertilizarii, usoare simptome de fitotoxicitate etc. Prezenta mucegaiului este indicator de umiditate ridicata. Se recomanda verificarea orificiilor de drenaj al apei, respectiv eliberarea acestora in cazul in care sunt obturate. Ulterior, se recomanda schimbarea stratului superior al pamantului din ghiveci nu unul nou, proaspat, precum Substrat de gradina 20 litri, in amestec cu Turba, 20 litri. In cazul in care considerati ca radacinile buxusului sunt afectate intr-o proportie ridicata, se recomanda schimbarea integrala a substratului, respectiv eliminarea portiunilor de radacina afectate. Ulterior, este indicata efectuarea unui tratament prin udare la radacina, cu un fungicid biologic precum Dynamic, 100 g, in doza de 10 g/ 10 L apa. Este important sa preparati un volum de solutie corespunzator unui singur tratament (respectand dozajul mentionat), deoarece amestecul deja preparat nu are o valabilitate mai mare de 24 ore.
    Dupa 10-14 zile de la finalizarea tratamentului cu fungicid, pentru imbunatatirea calitatii solului, stimularea extinderii radacinilor si cresterea rezistentei plantei, este indicata administrarea unui ingrasamant precum AMN Nordalge, 500 ml sauAMN BonaVita, 500 ml, prin udare la radacina, conform indicatiilor din descrierea produselor. De asemenea, este indicata apicarea unui ingrasamant foliar, cu efect de revitalizare si intarire a rezistentei coniferelor, precum Fir Fluid, 350 ml, conform specificatiilor din descrierea produselor. Prima aplicare a acestui ingrasamant se poate efectua simultan cu tratamentul cu fungicid, iar ulterior, administrarea ambelor ingrasaminte (prin udare si prin pulverizare foliara) poate fi continuata regulat. Pentru mai multe informatii detaliate despre produsele necesare unei fertilizari echilibrate, pe parcursul unei perioade de vegetatie, va rugam sa consultati si articolul nostru: Plan Fertilizare Buxus.
    In continuare, este recomandata ingrijirea corespunzatoare a acestei specii de plante cu frunzis persistent, conform celor detaliate in articolul nostru: Buxus, informatii si sfaturi de ingrijire. Avand in vedere starea actuala a plantei din imaginile atasate si cele mentionate, nu se poate preciza cu exactitate evolutia acestuia pe viitor.

    # 131080
    0 urează frunze verzi
Vezi 2 fire de răspunsuri

N-AI GĂSIT RĂSPUNSUL PE CARE ÎL CĂUTAI?
Ca să nu-ți scape nimic, te putem anunța prin e-mail și prin notificare (în aplicație) când apare un răspuns nou.
ANUNȚĂ-MĂ

Te ținem la curent

Pe ce adresă de email dorești să te anunțăm când apare un răspuns nou?
Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec
Mărimea maximă a documentului este 60 Mocd.

×

Te ajutăm
să ai grijă de plantele tale

Dacă nu ai găsit încă soluții în articolele noastre sau în discuțiile precendete, începe o discuție nouă iar specialiștii noștri îți vor sări în ajutor.

Discuție nouă despre

buxus-sfaturi-ingrijire
ÎNCEPE O DISCUȚIE DESPRE
Buxus

Mărimea maximă a documentului este 60 Mo.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec

Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.


Estimare livrare

Afișează variante
Înapoi