Frunze incovoiate la lastarii tineri la piersici

Acest subiect conține 1 răspuns are 2 voci și a fost actualizat ultima dată de  Tom Botanistul 21 iulie 2017 la 2:54 pm.

 • Autor
  Mesaje
 • 1 Răspunsuri
 • #14561 Răspuns
  Dragos

  Buna ziua,
  Am si eu 2 piersici in curte si in fiecare primavara lastarilor tineri li se incovoaie frunza, devine galbena si cade(probabil e basicare). Rog un sfat si tratament.Multumesc.

 • #14579 Răspuns
  Tom Botanistul

  Ati verificat sa observati daca sunt prezenti daunatori? De regula, primavara incep sa apara afidele si sa colonizeze varfurile lastarilor, determinand rasucirea frunzelor. Bineinteles, basicarea poate fi de asemenea motivul pentru care frunzele prezinta simptomele descrise de dumneavoastra, mai ales urmate de caderea frunzelor. Daca este vorba despre basicarea frunzelor va fi nevoie sa acordati atentie atat tratamentelor din perioada de repaus cat si a celor din perioada de vegetatie. Toamna, cand aproximativ 80% din frunze au cazut, se aplica un tratament cu Syllit (http://www.botanistii.ro/syllit-400-sc.html) iar primavara se aplica un tratament cu acelasi fungicid inainte de pornirea in vegetatie. In perioada de vegetatie, incepand cu dezmugurirea, se aplica tratamente cu Bravo (http://www.botanistii.ro/syngenta-bravo-500-sc.html), Dithane (http://www.botanistii.ro/dowagro-dithane-m-45.html), Score (http://www.botanistii.ro/syngenta-score-250-ec.html).


N-AI GĂSIT RĂSPUNSUL PE CARE ÎL CĂUTAI?
Ca să nu-ți scape nimic, te putem anunța prin email când apare un răspuns nou.

Te ținem la curent

Pe ce adresă de email dorești să te anunțăm când apare un răspuns nou?
Sunt de acord cu Politica de Confidențialitate.
Adaugă răspunsul tău:
Informația ta:Mărimea maximă a documentului este 5000 KB.Adaugă fișier<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre> <em> <strong> <del datetime=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">