Vezi 1 fir de răspunsuri
    • Gabriel
      24 ianuarie 2023
      7 urează frunze verzi

      Frunze galbene la yucca – pietris in ghiveci

      Hello,

      Am o problema cu planta Yucca, fruzele ei au început sa se îngălbenească,
      Menționez ca am folosit și AMN Verde însă fără rezultat. Temperatura camerei în care se afla planta este undeva între 20°-22°, are lumina iar umiditatea ceva mai ridicata 60-70%.
      Aștept un răspuns de la voi.

      Mulțumesc mult

      # 151307

      1 Răspuns

      Răspunde
    • Ela Botanista | Ajutor in gradinaSPECIALIST
      25 ianuarie 2023

      Buna ziua. In cazul in care nu ati observat prezenta unor daunatori sau simptome specifice unor boli, cel mai probabil ingalbenirea frunzelor bazale se datoreaza unui cumul de factori abiotici, precum conditiile de mediu si de ingrijire neprielnice. Dintre acestia se amintesc: umiditatea ridicata si constanta la nivelul substratului (accentuata de prezenta stratului de pietris), fertilizarea neadecvata, posibil calitatea inferioara a substratului si udarea necorespunzatoare, etc. In plus, ingalbenirea si caderea frunzelor de la baza poate fi un fenomen obisnuit, ce intervine odata cu cresterea si imbatranirea plantei.
      Astfel, de moment, se recomanda indepartarea stratului de pietris de la suprafata substratului, respectiv indepartarea tuturor partilor de planta vatamate. Intrucat umiditatea ridicata si constanta la nivelul substratului favorizeaza instalarea si propagarea agentilor fitopatogeni, se recomanda efectuarea unui tratament, cu un fungicid biologic precum Dynamic, 100 g, prin udare la radacina, in doza de 10 g/ 10 L apa, conform instructiunilor din descriera produsului. Este important sa preparati un volum de solutie corespunzator unui singur tratament (respectand dozajul mentionat), deoarece amestecul deja preparat nu are o valabilitate mai mare de 24 ore.
      In continuare, se recomanda ingrijirea optima a plantei, conform celor descrise in articolul nostru: Yucca, informatii si sfaturi de ingrijire. Este indicata efectuarea udarii la intervale lungi de timp, numai atunci cand substratul este uscat in profunzime. Surplusul de apa nu trebuie lasat sa stagneze in farfurioara, deoarece poate determina sufocarea radacinilor si aparitia bolilor.
      Simultan cu efectuarea tratamentului cu fungicid, pentru a stimula cresterea sanatoasa, este indicata aplicarea prin pulverizare foliara (conform specificatiilor de pe eticheta) a unui ingrasamant special formulat pentru cerintele nutritionale ale plantelor verzi de interior: Spray Organic pentru Plante de Interior Zimmerpflanzen, 500 ml. In plus, pentru stimularea activitatii microbiologice din sol si revitalizarea plantei, la 10-14 zile dupa efectuarea tratamentului cu fungicid, puteti avea in vedere administrarea ingrasamantului organic achizitionat ( AMN Verde, 500 ml) odata cu udarea plantei, conform instructiunilor de pe eticheta produsului. Este important de mentionat faptul ca procesul de refacere poate dura o perioada, iar efectul tratamentelor nu este vizibil imediat.
      Pe viitor, se recomanda respectarea unui plan adecvat de fertilizare: Plan Fertilizare Plante Ornamentale in Ghivece si Containere si consultarea sfaturilor specialistilor inca de la primele semne de afectiune. Informatiile din articolul Plante de interior - simptome, cauze, solutii va pot fi de folos in aceste conditii. Avand in vedere starea actuala a plantei si cele mentionate, nu se poate preciza cu exactitate evolutia plantei pe viitor.

      # 151377
      0 urează frunze verzi
Vezi 1 fir de răspunsuri

N-AI GĂSIT RĂSPUNSUL PE CARE ÎL CĂUTAI?
Ca să nu-ți scape nimic, te putem anunța prin e-mail și prin notificare (în aplicație) când apare un răspuns nou.
ANUNȚĂ-MĂ

Te ținem la curent

Pe ce adresă de email dorești să te anunțăm când apare un răspuns nou?
Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec
Mărimea maximă a documentului este 60 Mocd.

×

Te ajutăm
să ai grijă de plantele tale

Dacă nu ai găsit încă soluții în articolele noastre sau în discuțiile precendete, începe o discuție nouă iar specialiștii noștri îți vor sări în ajutor.

Discuție nouă despre

ÎNCEPE O DISCUȚIE DESPRE
Yucca

Mărimea maximă a documentului este 60 Mo.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec

Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.


Estimare livrare

Afișează variante
Înapoi