Vezi 2 fire de răspunsuri
    • Alina
      23 august 2018
      1 urează frunze verzi

      frunze galbene cu pete negre la Yucca

      Va rog sa ma ajutati si pe mine in legatura cu Yucca mea. Mi se pare ca i s-au ingalbenit frunzele din mijloc, are si cateva pete negre pe anumite frunze (pe margini sau la varf). O am de vreo 2 luni. Initial, statea intr-o camera pozitionata la nord. Am mutat-o la vest (apartamentul nu dispune de alte puncte cardinale). O ud o data/saptamana cu apa de la robinet lasata peste noapte. Ii mai pulverizez din cand in cand frunzele cu apa statuta. Am avut probleme cu alte flori (aveau paianjen rosu), le-am spalat pe toate, inclusiv Yucca (cu toate ca nu am vazut nimic suspect), le-am dat cu un acaricid (inclusiv Yucca, dar mai putin si de la departare). Acum am vazut pe feriga paduchi lanosi. Nu e in aceeasi camera cu Yucca, dar am vazut ceva alb in pamantul ei, Oare e atacata? Va rog sa-mi spuneti ce pot face, s-o dau prevenitv cu ceva? Nu stiu de ce i s-au ingalbenit frunzele, nu as vrea s-o pierd. Multumesc.
      P.S.: Daca imi puteti spune cum sa salvez si feriga, v-as ramane recunoscatoare.

      # 68387

      2 Răspunsuri

      Răspunde
    • Tom Botanistul, ajutor in gradinaSPECIALIST
      23 august 2018

      In primul rand, reduceti udarile, problemele au aparut din cauza umiditatii excesive. Mutati-o in locul cel mai insorit din casa (este buna si expozitia vestica, beneficiaza de soarele dupa-amiezii) si, lucrul cel mai important, lasati pamantul sa se usuce intre doua udari! Priviti cu atentie baza tulpinii, pare ca a inceput sa putrezeasca, iar petele albe de pe suprafata pamantului sunt pete de mucegai, datorate tot udarii excesive. Yucca suporta destul de bine atmosfera din casele noastre, nu este nevoie sa o pulverizati pe frunze. Pentru a repara eventualele daune cauzate radacinii de apa in exces, udati solul cu o solutie de Topsin 70 WDG, 5-10 g/10 l apa (Topsin 70 WDG, 10 g) sau Topsin 500 SC, 100 ml, 10 ml/10 l apa (Topsin 500 SC, 100 ml). Repetati tratamentul la 7-10 zile, dar, repet, lasati pamantul sa se usuce intre doua udari (verificati ca substratul sa fie uscat pe o adancime de 5-6 cm). Pentru paduchii lanosi din feriga, aplicati 2-3 tratamente alternative cu Actara 1.5 g7 l apa (Actara 25 WG, 1.5 g) si Karate Zeon 2ml/10 l apa (Karate Zeon 50 CS, 2 ml (fiole)), la un interval de 7-10 zile.

      # 68392
      0 urează frunze verzi
    • Alina
      23 august 2018

      Multumesc mult pt. raspuns. Sper sa o pot salva.

      # 68393
      0 urează frunze verzi
Vezi 2 fire de răspunsuri

N-AI GĂSIT RĂSPUNSUL PE CARE ÎL CĂUTAI?
Ca să nu-ți scape nimic, te putem anunța prin e-mail și prin notificare (în aplicație) când apare un răspuns nou.
ANUNȚĂ-MĂ

Te ținem la curent

Pe ce adresă de email dorești să te anunțăm când apare un răspuns nou?
Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec
Mărimea maximă a documentului este 60 Mocd.

×

Te ajutăm
să ai grijă de plantele tale

Dacă nu ai găsit încă soluții în articolele noastre sau în discuțiile precendete, începe o discuție nouă iar specialiștii noștri îți vor sări în ajutor.

Discuție nouă despre

ÎNCEPE O DISCUȚIE DESPRE
Yucca

Mărimea maximă a documentului este 60 Mo.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec

Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.


Estimare livrare

Afișează variante
Înapoi