Vezi 4 fire de răspunsuri
    • Bogdan Cireasa
      22 aprilie 2016
      1 urează frunze verzi

      Frunze decolorate la pomii fructiferi

      Anul trecut am cumparat mai multi copacei diferite feluri si soiuri si i-am plantat bucuros in curtea casei. Anul acesta am descoperit ca unul a facut o boala ciudata , sincer sa fiu nici nu am reusit sa identific ce fel de copac este dupa frunza , dupa locul unde era plantat ar trebui sa fie piersic, dar am mari dubii. Frunza e intre piersic si prun . Anul trecut am luat lastari si de la el si am altoit niste portaltoi, care surprinzator au facut si ei aceeasi boala. Din toti copacii pe care ii am sunt singurii care au facut boala inclusiv si cei abia altoiti. Va rog spuneti-mi ce boala ar trebui sa fie, cu ce se trateaza si cat e de grav. Multumesc foarte mult pentru ajutor

      # 78691

      5 Răspunsuri

      Răspunde
    • Tom Botanistul, ajutor in gradinaSPECIALIST
      22 aprilie 2016

      De obicei, aceste simptome apar in cazul un deficiente de microelemente, insa nu si la pomii tineri sau proaspat altoiti. Daca ar fi fost prezenta unui virus nu ar fi trebuit sa fie atat de extins pe frunze. Ce tratamente ati aplicat pomilor? S-au aplicat erbicide in apropierea acestora?

      # 78696
      0 urează frunze verzi
    • bogdan cireasa
      25 aprilie 2016

      Nu am facut tratamente cu ierbicide. Singurul tratament facut a fost cu score si dithane 45 cand am observat semne de monilioza la niste ciresi altoiti anul trecut. Dintre toti copacii plantati anul trecut in primavara acesta este singurul cu aceste simptome si trei portaltoi la care am folosit altoi de la acest copac. restul copacilor nu prezinta aceste semne. Vreau sa stiu cat e de grava situatia ca sa stiu ce masuri sa iau. Le mai dau un tratament cupric sau pur si simplu ii scot. Suspectez totusi un virus, atata timp cat sa transmis si la cei altoiti cu material de la el. De asemeni as vrea sa stiu ce copac este. Va mai trimit cateva poze, poate ajuta. Va multumesc pentru sprijin.

      # 78697
      1 urează frunze verzi
    • Tom Botanistul, ajutor in gradinaSPECIALIST
      25 aprilie 2016

      Atunci, daca nu s-au aplicat erbicide, singura varianta ramane cea a infestarii cu un virus. O carenta de microelemente nu ar fi aparut in acest stadiu la pomi. Din pacate, nu exista solutii pentru combaterea virusilor. Acestia sunt transportati de insectele care inteapa frunzele pomilor. Se pot aplica doar insecticide pentru a evita raspandirea fenomenului, cum ar fi Decis Mega (Decis Mega EW 50, 5 x 3 ml), Fastac (Fastac 10 EC) sau Mospilan (Mospilan 20 SG, 1.5 g).

      # 78701
      0 urează frunze verzi
    • bogdan cireasa
      27 aprilie 2016

      multumesc pentru raspuns. Daca era virus presupun ca s-ar fi transmis si la ceilalti piersici de langa el. Oricum negasind o solutie am aplicat masura radicala. L-am taiat si pe el si portaltoii altoiti din el pentru a elimina orice problema viitoare. Oricum multumesc inca o data pentru sprijin si mult succes in continuare cu site-ul, faceti o treaba buna.

      # 78702
      1 urează frunze verzi
      • Liviu
        9 aprilie 2023

        Ai reusit sa gasesti pana la urma ce boala e? Si eventual un tratament? Am un prun cumparat acu 2 ani care arata exact la fel. L-am cumparat toamna si cand a facut frunze, in primavara, deja era bolnav. A rezistat cumva anul trecut. Acum are o gramada de flori si frunzele sunt la fel. Parca n-au clorofila in ele. Unele au parti care devin aproape transparente. Cred ca o sa-l tai pana la urma.

        # 159664
        1 urează frunze verzi
Vezi 4 fire de răspunsuri

N-AI GĂSIT RĂSPUNSUL PE CARE ÎL CĂUTAI?
Ca să nu-ți scape nimic, te putem anunța prin e-mail și prin notificare (în aplicație) când apare un răspuns nou.
ANUNȚĂ-MĂ

Te ținem la curent

Pe ce adresă de email dorești să te anunțăm când apare un răspuns nou?
Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec
Mărimea maximă a documentului este 60 Mocd.

×

Te ajutăm
să ai grijă de plantele tale

Dacă nu ai găsit încă soluții în articolele noastre sau în discuțiile precendete, începe o discuție nouă iar specialiștii noștri îți vor sări în ajutor.

Discuție nouă despre

samburoase-semintoase
ÎNCEPE O DISCUȚIE DESPRE
Samburoase si Semintoase

Mărimea maximă a documentului este 60 Mo.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec

Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.


Estimare livrare

Afișează variante
Înapoi