Frunze de mar rosii pe margine

Acest subiect conține 4 răspunsuri are 3 voci și a fost actualizat ultima dată de  mihai 22 mai 2017 la 11:32 pm.

 • Autor
  Mesaje
 • 4 Răspunsuri
 • #11602 Răspuns
  mihai

  Buna ziua. Am niste meri de aproximativ 9 ani si este prima data cand la unul dintre ei au aparut cateva frunze care au marginile de un rosu aprins. Este prima data cand am vazut asa ceva, Va rog sa mi spuneti ce boala este si ce pot face. Va multumesc anticipat pentru raspuns.

 • #11650 Răspuns
  Tom Botanistul

  Merii dumneavoastra sunt atacati de paduchele galicol al marului. Daca verificati partea inferioara a frunzei in dreptul acelor pete veti observa daunatorii. Daca exista posibilitatea, se pot indeparta frunzele foarte afectate dupa care se efectueaza un tratament cu Mospilan (http://www.botanistii.ro/nipponsoda-mospilan-20-sg.html) + Karate Zeon (http://www.botanistii.ro/syngenta-karate-zeon-50-cs.html). Acestea se aplica impreuna si se utilizeaza in urmatoarele doze: Mospilan – 1,5 grame la 10 litri apa iar Karate Zeon – 2 ml la 10 litri apa. Verificati dupa o saptamana daca daunatorii mai sunt prezenti pe partea inferioara a frunzelor. In acest caz, se mai poate aplica un tratament cu Actara (http://www.botanistii.ro/syngenta-actara-25-wg.html) in doza de 1,5 grame la 10 litri apa.

 • #11710 Răspuns
  mihai

  Buna seara,

  Am apucat sa dau cu zeama bordeleza 50g/9 l cumparata de la dvs, dupa ce am rupt frunzele cu probleme. Am facut asta inainte de raspunsul dvs. Sper ca nu am gresit. Este ok ? Multumesc mult.

 • #11780 Răspuns
  Tom Botanistul

  Nu este gresit, totusi Zeama Bordeleza este fungicid. Este indicat sa aplicati si unul din insecticidele de mai sus.

 • #11802 Răspuns
  mihai

  Va multumesc doamna.


N-AI GĂSIT RĂSPUNSUL PE CARE ÎL CĂUTAI?
Ca să nu-ți scape nimic, te putem anunța prin email când apare un răspuns nou.

Te ținem la curent

Pe ce adresă de email dorești să te anunțăm când apare un răspuns nou?
Sunt de acord cu Politica de Confidențialitate.
Adaugă răspunsul tău:
Informația ta:Mărimea maximă a documentului este 5000 KB.Adaugă fișier<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre> <em> <strong> <del datetime=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">