Vezi 1 fir de răspunsuri
    • Irina Georgescu
      11 mai 2021
      0 urează frunze verzi

      Frunze cu pete ingalbenite si incretite la mai multi bonsai

      Buna ziua! Am achiziționat 5 ficusi din dedeman și se pare ca am cu fiecare cate o problema. Menționez ca au stat in magazin unii langa altii lipiti chiar. Am crezut initial ca este paianjenul rosu si 2 zile i-am dusat pe toti, insa se pare ca a agravat situația.
      Ficus Retusa – puncte negre rare pe spatele frunzelor si pe varf, sol schimbat, radacini tunse, frunze bolnave inlaturate, cresc frunze noi, pare cel mai rezistent dintre toți
      Portulacaria afra – frunze înmuiate si usor incretite, care se usucă fara îngălbenire si cad, puncte negre rare, sol neschimbat, doar adaugat un mix special pt bonsai puțin deasupra celui existent
      Sageretia Theezans – sol schimbat, frunze ingalbenite si cu puncte si linii negre care se usucă si cad, radacini tunse, coroana modelata prin taiere si cablare usoara
      Carmona – frunze înnegrite si ingalbenite care se usuca si cad, cu puncte negre pe spatele frunzelor
      Podocarpus – arata de la început foarte rau, radacinile erau 98%din ghiveci, a fost replantat cu radacini corectate, frunze vechi cu puncte pe spatele lor, frunze noi uscate si cu puncte, am inlaturat mai mult de jumătate din frunzele bolnave (gresit, știu… Am aflat ulterior), insa se tot usuca si are doar 2 ramuri bune si un lastar care pare sa crească
      Am achiziționat aseara Floramite, Vertimec si Amistar. Urmează sa le aplic după ce sunt trimise. Am mai folosit un tratament 3 in 1, care se pare ca a agravat si acesta situația și un îngrășământ lichid special pt bonsai tot din dedeman.
      Mulțumesc, aștept un răspuns

      # 87856

      4 Răspunsuri

      Răspunde
    • Tom Botanistul, Ajutor in gradinaSPECIALIST
      11 mai 2021

      Buna ziua, va rugam sa ne oferiti mai multe detalii despre conditiile de ingrijire ale plantelor, cum ar fi: amplasarea acestora, temperatura din incapere, umiditatea atmosferica, udarea (la ce interval de timp si cum anume se realizeaza). De asemenea, va rugam sa atasati cateva fotografii cu plantele in intregime si sa ne mentionati cand au aparut, mai exact, simptomele.

      # 87946
      0 urează frunze verzi
      • Irina Georgescu
        12 mai 2021

        In magazin au stat in interior, toti la un loc. Acasa au stat ziua la soare si semi-umbra (fiecare in functie de soi), iar dupa ce scade temperatura sub 20’C la pervaz (fara calorifer). Podpcarpus era afectat din magazin, carmona la fel,iar ficusul a inceput de acum 3 zile sa aibe punctele. Portulacaria era si el ușor afectat din magazin. Va atașez, mulțumesc

        # 87988
        0 urează frunze verzi
        • Irina Georgescu
          12 mai 2021

          Iar referitor la udare, fiecare in functie de nevoi, unii la 2 sau 3 zile iar altii dupa ce se usuca putin primul strat de pământ. Menționez ca am folosit 2 zile un spray de la Natura pt dăunători + luciu si i-am lasat in soare. Am citit ulterior faptul ca nu trebuia. In orice caz, astept raspuns cu ce idei aveti.
          Mulțumesc

          # 88013
          0 urează frunze verzi
          • Tom Botanistul, Ajutor in gradinaSPECIALIST
            12 mai 2021

            Ati mentionat faptul ca plantele prezentau simptome de afectiuni inca de la achizitionare, iar cel mai probabil acestea au fost accentuate de udarea necorespunzatoare (excesiva), aplicarea tratamentului mentionat si operatiunile efectuate. In acest caz, trebuie precizat faptul ca, de regula, in cazul bonsailor, se recomanda ca udarea sa se efectueze mai rar, lasand substratul din ghiveci sa se usuce usor (fiind plante conditionate sa necesite cantitati minimale de apa, nutrienti si spatiu). Totodata, este indicat sa evitati pulverizarea acestora cu solutii pentru luciu si sa consultati sfaturile unui specialist inaintea aplicarii de tratamente, iar in cazul micilor interventii (tunderi, reglarea ramurilor), sa apelati la un atelier specializat. Momentan daca ati achizitionat deja ingrasamantul pentru bonsai Ingrasamant Bonsai & Cactusi Kakteendunger, 250 ml, puteti incepe aplicarea moderata a acestuia pe parcursul perioadei de vegetatie. In continuare, pentru sfaturi despre bonsai si ingrijirea corespunzatoare a acestora, puteti consulta articolul de pe blogul nostru: Bonsai, informatii si sfaturi de ingrijire.

            # 88045
            0 urează frunze verzi
Vezi 1 fir de răspunsuri

N-AI GĂSIT RĂSPUNSUL PE CARE ÎL CĂUTAI?
Ca să nu-ți scape nimic, te putem anunța prin e-mail și prin notificare (în aplicație) când apare un răspuns nou.
ANUNȚĂ-MĂ

Te ținem la curent

Pe ce adresă de email dorești să te anunțăm când apare un răspuns nou?
Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec
Mărimea maximă a documentului este 60 Mocd.

×

Te ajutăm
să ai grijă de plantele tale

Dacă nu ai găsit încă soluții în articolele noastre sau în discuțiile precendete, începe o discuție nouă iar specialiștii noștri îți vor sări în ajutor.

Discuție nouă despre

ÎNCEPE O DISCUȚIE DESPRE
Bonsai

Mărimea maximă a documentului este 60 Mo.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec

Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.


Estimare livrare

Afișează variante
Înapoi