Vezi 1 fir de răspunsuri
    • Mariana
      10 octombrie 2018
      0 urează frunze verzi

      frunze cu margini uscate la lamai

      Va rog sa ma ajutați sa tratez acest lămâi.
      L-am stropit cu Score, apoi am repetat la o săptămâna. Apoi, mi-au recomandat( fitofarmacie) DITHANE combinat cu Bravo și un ingrasamant foliar, cu repetare la o săptămâna.
      Va multumesc

      # 65650

      1 Răspuns

      Răspunde
    • Tom Botanistul, ajutor in gradinaSPECIALIST
      10 octombrie 2018

      Din poza atasata, se pare ca simptomele prezente sunt datorate unui exces de saruri. In containere sau ghivece, volumul de substrat pus la dispozitia plantei este limitat prin urmare continutul ridicat de saruri poate avea diverse cauze: fertilizarea excesiva, udarea cu apa necorespunzatoare sau prezenta unor concentratii mari de saruri continute de componentele amestecurilor ce alcatuiesc substratul.
      Este indicat sa respectati anumite masuri de ingrijire pentru a preveni excesul de saruri. Udarea nu este recomandata sa se faca cu apa direct de la robinet. Aceasta se lasa in vase deschise minim 24 de ore pentru declorinizare si pentru atingerea temperaturii mediului ambiant. Daca aveti posibilitatea colectarii apei de ploaie, aceasta este o buna varianta pentru udarea plantelor. Nu este recomandat excesul astfel incat substratul sa fie permanat umed ci mai degraba acesta sa se usuce usor la suprafata intre doua udari (primii 3-5 cm). Udarea in exces poate duce la putrezirea radacinilor, caderea frunzelor si crearea unui dezechilibru plantei.
      Citricele prefera sa fie udate mai rar, cu o cantitate mai mare de apa decat des, cu o cantitate mai mica de apa.
      Indiferent de sursa de apa, aceasta trebuie sa aiba temperatura mediului ambiant. Udarea cu apa prea rece poate conduce la caderea frunzelor.
      Nu se poate stabili cu exactitate volumul exact de apa si frecventa udarilor deoarece acestea depind foarte mult de temperatura mediului ambiant, curentii de aer, volumul substratului si al aparatului foliar. Regula de baza ramane ca substratul sa se usuce usor intre doua udari si sa fie asigurat un bun drenaj al apei pentru ca substratul de la baza vasului sa nu ramana prea umed un timp indelungat. Verificati orificiile de scurgere a ghiveciului sa nu fie obturate, stagnarea apei poate duce la putrezirea radacinilor.
      In ceea ce priveste fertilizarea, frecventa acesteia variaza in functie de perioada anului. In luna martie se poate aplica o fertilizare cu un ingrasamant cu continut scazut in azot ce este favorabil inducerii infloririi precum Megasol (Megasol 3-5-40, 1 kg). Incepand din luna mai plantele se pot fertiliza saptamanal sau o data la 2 saptamani, cu un ingrasamant tip NPK cu continut echilibrat de macroelemenete si care sa contina, de preferat si microelemente precum cel de la Hauert (Ingrasamant citrice Hauert, 500 ml). Din luna octombrie, cand intensitatea luminoasa scade, temperaturile sunt mai reduse iar functiile plantei sunt mai incetinite, se recomanda oprirea fertilizarilor sau administrarea o data la 1-2 luni, in functie de starea plantei si de conditiile de mediu.
      Intrucat nu ati specificat ce tip de ingrasamant ati aplicat este indicat sa respectati aceste masuri (udare, fertilizare) pentru o dezvoltare armonioasa a plantei.

      # 65652
      0 urează frunze verzi
Vezi 1 fir de răspunsuri

N-AI GĂSIT RĂSPUNSUL PE CARE ÎL CĂUTAI?
Ca să nu-ți scape nimic, te putem anunța prin e-mail și prin notificare (în aplicație) când apare un răspuns nou.
ANUNȚĂ-MĂ

Te ținem la curent

Pe ce adresă de email dorești să te anunțăm când apare un răspuns nou?
Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec
Mărimea maximă a documentului este 60 Mocd.

×

Te ajutăm
să ai grijă de plantele tale

Dacă nu ai găsit încă soluții în articolele noastre sau în discuțiile precendete, începe o discuție nouă iar specialiștii noștri îți vor sări în ajutor.

Discuție nouă despre

ÎNCEPE O DISCUȚIE DESPRE
Citrice

Mărimea maximă a documentului este 60 Mo.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec

Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.


Estimare livrare

Afișează variante
Înapoi