Vezi 5 fire de răspunsuri
  • CARMEN
   23 iunie 2020

   frunze bolnave trandafir

   Am aatasat 2 foto cu cateva frunze bolnave de trandafir. Ma puteti ajuta cu un sfat cu ce trebuie sa ii tratez? Am cumparat de pe site-ul Dvs 2 tratamente contra afidelor (teppeki si mospilan) si unul contra fainarii. Nu am aplicat deocamdata nimic din cauza ploilor. Va multumesc.

   #76107

   5 Răspunsuri

   Răspunde
  • Tom Botanistul, ajutor in gradinaSPECIALIST
   23 iunie 2020

   Buna ziua, va rugam sa ne precizati mai multe detalii (daunatori existenti pe plante, frecventa udarilor, tratamente/ingrasaminte aplicate) si de asemenea, sa atasati cateva fotografii cu trandafirii, in ansamblu.

  • CARMEN
   24 iunie 2020

   Am revenit cu cateva foto de ansamblu. Am fotografiat si alte tufe decat cea de la care am rupt frunzele bolnave pe care le-am postat.Oricum cam de pe la jumatatea verii cam toti vor avea aceasta problema cu frunze galben aramii si unele dintre ele mancate. Asa se intampla in fiecare an. Daca dati un zoom veti vedea cate o frunza galbena izolata. Nu am remarcat nici un daunator pe frunzele afectate. Ce stiu e ca gardul viu de jur imprejurul trandafirilor la inceputul verii prin luna mai se cam umple de purici negri si verzi care apoi mai migreaza si pe trandafiri. Dar acum dupa atatea ploi nu am mai vazut. Am cumparat de la Dvs 2 tratamente contra afidelorpe care inca nu le-am folosit. Pana acum am folosit o improvizatie de insecticid formata din apa si sapun de casa dar numai pentru gardul viu.
   Nu am folosit ingrasamant in anii anteriori. Anul acesta le-am cumparat ingrasamant solid avand in compozitie in mare parte azot organic dar am aplicat destul de putin si nu am repetat. Alte info nu stiu ca sa pot oferi.

  • Tom Botanistul, ajutor in gradinaSPECIALIST
   24 iunie 2020

   Buna ziua, din informatiile si fotografiile trimise, trandafirii prezinta simptomele unor ciuperci fitopatogene (fainare/patari), de aceea este important sa eliminati pe cat posibil toate partile afectate (pentru a diminua raspandirea lor) si sa aplicati 2-3 tratamente cu un fungicid precum Drago (Drago 76 WP, plic 20 g), prin pulverizare pe frunze, in doza de 2 g/1 litru de apa. Ulterior, ar fi indicat sa aplicati si un tratament preventiv impotriva afidelor, cu unul din insecticidele achizitionate.
   De asemenea, pentru regenerarea trandafirilor in urma afectiunilor si cresterea sanatoasa, se recomanda aplicarea unui ingrasamant special, precum Biplantol Trandafiri (Biplantol Trandafiri NT, 250 ml).

  • CARMEN
   24 iunie 2020

   Multumesc mult pentru raspuns.
   Odata cu cele doua insecticide am cumparat si doua fiole de topas 100 contra fainarii. Mi s-au recomandat la discutia pe chat. Pana la o noua comanda deoarece am vazut ca in prezent ingrasamantul biplantol pentru trandafiri nu il aveti (este stoc epuizat) va rog sa imi recomandati in cati litri de apa as putea sa diluez o fiola de 3 ml si la ce interval de timp trebuie sa repet pulverizarea pentru eficienta maxima in raport cu ceea ce ati vazut in pozele postate. Am citit in descriere produsului ca are ceva rezistenta la ploaie asa ca as putea sa incep chiar zilele acestea. Ce parere aveti?

  • Tom Botanistul, ajutor in gradinaSPECIALIST
   24 iunie 2020

   Buna ziua, fungicidul Topas se aplica prin pulverizare foliara, in doza de 3 ml/10 L de apa. Puteti efectua 2 tratamente la interval de 5-7 zile (in functie de conditiile meteo). Dupa aplicarea tratamentului, ar fi indicat sa nu survina precipitatii timp de cel putin 4-6 ore, pentru a permite solutiei sa patrunda in frunze.

Vezi 5 fire de răspunsuri

N-AI GĂSIT RĂSPUNSUL PE CARE ÎL CĂUTAI?
Ca să nu-ți scape nimic, te putem anunța prin e-mail când apare un răspuns nou.
ANUNȚĂ-MĂ

Te ținem la curent

Pe ce adresă de email dorești să te anunțăm când apare un răspuns nou?
Informația ta:

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec
Mărimea maximă a documentului este 60 Mocd.

Primești răspuns în 2 ore
×

Te ajutăm
să ai grijă de plantele tale

Dacă nu ai găsit încă soluții în articolele noastre sau în discuțiile precendete, începe o discuție nouă iar specialiștii noștri îți vor sări în ajutor.

Discuție nouă despre

frunze bolnave trandafir Comunitatea Botanistii
Plante tehnice
Plante tehnice

Informația ta:

Mărimea maximă a documentului este 60 Mo.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec