frunze bolnave la mur

Acest subiect conține 3 răspunsuri are 2 voci și a fost actualizat ultima dată de  Tom Botanistul 7 septembrie 2018 la 11:41 am.

 • Autor
  Mesaje
 • 3 Răspunsuri
 • #19328 Răspuns
  Alexandru

  Buna ziua !! La o plantatie de mur veche de 3 ani au aparut niste probleme . Va rog sa vedeti pozele si sa-mi spuneti cu ce pot sa le stropesc . Nu mai sunt fructe in plantatie si am taiat tot ce a fructificat anul asta . Multumesc si o zi buna !!

 • #19338 Răspuns
  Tom Botanistul

  Petele de pe fata inferioara a frunzelor par sa fie simptomele unei rugini. Sunt recomandate tratamentele cu Topas (http://www.botanistii.ro/syngenta-topas-100-ec.html), 3 ml dizolvati in 7 litri apa, 2 tratamente la 7-14 zile sau cu Falcon 460 EC, 100 ml (https://www.botanistii.ro/bayer-falcon-460-ec.html), 2 tratamente, 6 ml/10 l apa. La sfarsitul toamnei adunati frunzele cazute si distrugeti-le prin ardere (sunt sursa de infectie pentru la anul). A treia fotografie, in care se observa petele inchise la culoare pe fata superioara a frunzelor, indica mai degraba modificari fiziologice, legate de conditiile de mediu (temperaturi scazute) ori lipsa apei. Mai dati-ne cateva detalii, daca ati observat prezenta unor daunatori, a unor panze minuscule de paianjen sau daca pe frunze este prezenta o substanta lipicioasa. Si daca aveti posibilitatea de a mai posta cateva fotografii din timpul zilei, ne-ar ajuta. Multumim.

 • #19359 Răspuns
  Alexandru

  Multumesc pentru raspunsul rapid si am revenit cu poze noi . Am gasit ceva panza dar nu am gasit substanta lipicioasa .
  Multumesc !!

 • #19370 Răspuns
  Tom Botanistul

  Multumim pentru poze, sunt simptomele ruginii, asa acum am mentionat deja. In afara de tratamentele recomandate, strangerea si distrugerea resturilor vegetale, nu uitati si de tratamentele din perioada de repaus (imbaiati tulpinile de mur cu solutia cu care faceti tratamentul).


N-AI GĂSIT RĂSPUNSUL PE CARE ÎL CĂUTAI?
Ca să nu-ți scape nimic, te putem anunța prin email când apare un răspuns nou.

Te ținem la curent

Pe ce adresă de email dorești să te anunțăm când apare un răspuns nou?
Sunt de acord cu Politica de Confidențialitate.
Adaugă răspunsul tău:
Informația ta:Mărimea maximă a documentului este 5000 KB.Adaugă fișier<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre> <em> <strong> <del datetime=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">