• Acest subiect are 2 răspunsuri, 2 voci și a fost actualizat ultima dată 5 iulie 2019 la 09:44 de Iulia Anghel.
Vezi 2 fire de răspunsuri
  • Iulia Anghel
   20 iunie 2019
   0 urează frunze verzi

   frunze atacate de acarieni

   Buna ziua, recent au aparut niste daunatori neidentificati pe una din plantele de pe balcon. Nu este o planta care sa faca flori sau fructe (inca) are – avea – doar cateva frunze.
   Din ce am inteles ar fi un Ficus Religiosa, trebuia sa fie o planta aromatica dar asta a rasarit din seminte si imi este foarte, foarte drag.
   Pe spatele frunzelor sunt niste formatiuni albicioase – am incercat sa le surprind in poze. Nu am observat musculite sau purici pe langa, si nici nu par a fi obisnuitele cosenile cu care am avut lupte ani de zile.
   Frunzele se decoloreaza si cad.
   Am deja, cumparate de pe acest site, decis mega si vertimec, dar ma intereseaza care ar fi cel mai bun tratament pentru problema. De asemenea, in general recomandarile pentru diverse substante sunt pentru cantitati mari de apa ori eu nu am un recipient de 60l si nici n-am ce sa fac cu el, cum as putea aborda dozarea si pastrarea pentru tratamente ulterioare a unor substante care par totusi foarte toxice?
   Bonus sunt si niste albine solitare care se invart prin balcon si daca este posibil nu as vrea sa le omor…

   Va multumesc pentru ajutor!
   ~Iulia

   # 68798

   2 Răspunsuri

   Răspunde
  • Tom Botanistul, ajutor in gradinaSPECIALIST
   20 iunie 2019

   Buna ziua, decolorarea din fotografie este specifica atacului acarienilor. Este foarte bine ca aveti Vertimec (Vertimec 1.8 EC, 10 ml), se poate aplica prin pulverizare, fiind un acaricid-insecticid, insa Decis nu, nu este si acaricid. Vertimec se dizolva 5 ml/10 l apa, insa preparati doar solutia de care aveti nevoie.
   Un aspect important, de care trebuie sa tineti cont este acela ca, solutia ce a fost preparata (dizolvata) trebuie folosita in maxim 24 de ore de la preparare (de aici si mentiunea de mai sus, adica sa dizolvati doar cat aveti nevoie).
   Din pacate, acesta nu este prietenos cu albinele, de aceea este recomandat sa izolati planta atacata (indicat este sa aplicati si pe celelalte plante ornamentale pe care le aveti, insa la fel daca sunt si albine, mutati plantele), amplasati-o intr-o alta camera si aplicati acaricidul.
   De asemenea, inainte de aplicarea acaricidului, se pot spala frunzele cu apa (pentru a mai elimina o parte din ei precum si o parte din ouale acestora), le lasati sa se usuce, apoi se poate efectua tratamentul.
   Referitor la intrebarea cu pastrarea, daca utilizati doar 5 ml sau 4 ml din fiola respectiva, incercati sa o sigilati, apoi sa o pastrati intr-o incapere ferita de razele directe ale soarelui si de caldura excesiva, eventual, dupa 7-10 zile puteti repeta tratamentul.

   # 68802
   0 urează frunze verzi
  • Iulia Anghel
   5 iulie 2019

   Va multumesc foarte mult pentru raspuns! Am urmat instructiunile si planta si-a revenit, ba chiar a inceput sa creasca vertiginos. Multumesc!!!

   # 68803
   0 urează frunze verzi
Vezi 2 fire de răspunsuri

N-AI GĂSIT RĂSPUNSUL PE CARE ÎL CĂUTAI?
Ca să nu-ți scape nimic, te putem anunța prin e-mail și prin notificare (în aplicație) când apare un răspuns nou.
ANUNȚĂ-MĂ

Te ținem la curent

Pe ce adresă de email dorești să te anunțăm când apare un răspuns nou?
Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec
Mărimea maximă a documentului este 60 Mocd.

×

Te ajutăm
să ai grijă de plantele tale

Dacă nu ai găsit încă soluții în articolele noastre sau în discuțiile precendete, începe o discuție nouă iar specialiștii noștri îți vor sări în ajutor.

Discuție nouă despre

acarieni-sfaturi-combatere
Insecte daunatoare
Acarieni

Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.

Mărimea maximă a documentului este 60 Mo.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec


Estimare livrare

Afișează variante
Înapoi