Vezi 2 fire de răspunsuri
  • Mardale Toma Valentin
   12 iulie 2021

   Frunze ardei cu pete inchise la culoare

   Bună ziua! Ardeiul are niște pete de culoare mai inchisa pe frunze. Ele sunt mult mai proeminente pe dosul frunzei și sunt vizibile dimineața când sunt picături de apa pe planta. Pe deasupra mai cad și flori și fructele mai mici. Cu ce pot sa tratez? Ultimul tratament a fost făcut cu melody compact. Multumesc

   #98042 Răspunde
  • Ela Botanista | Ajutor in gradinaSPECIALIST
   12 iulie 2021

   Buna ziua. Pentru a va putea ajuta cu o recomandare, va rugam sa ne oferiti mai multe informatii despre plante: unde sunt amplasate, care sunt conditiile de mediu (sol, lumina, umiditate)? Cat de des udati plantele si cum se realizeaza udarea? Ce tratamente ati efectuat si in ce doza? Cand au debutat simptomele, mai exact? In conditii de umiditate, se observa prezenta vreunui exsudat (lichid) pe frunzele afectate?
   De asemenea, va rugam sa atasati cateva fotografii mai clare cu simptomele observate, atat cu partea superioara, cat si cu cea inferioara a frunzelor.

  • Mardale Toma Valentin
   13 iulie 2021

   Ardeiul este în câmp și este pus la picurare. De udat i-am udat după plantat 3ore și au mai fost udați de 2 ori câte 30-40min când i-am dat prin picurare niște megasol 20 20 20. În rest apa de la ploi… Sub folie are umiditate destul de multa ținând cont cantitatea de precipitații căzute în ultima perioada. Am plantat pe 29mai la 10 zile am tratat cu curzate manox și ca foliar am tratat cu atonik+solfert 30-10-10+me,la 7-8 zile am tratat cu zeama bordeleza 2kg+dithane1kg lav250l apa și prin picurare i-am dat megasol 20 20 20,iar la 10 zile după am tratat cu melody compact 1kg la 250l apa și prin picurare din nou megasol 20 20 20.ca insecticide am folosit calipso pentru ca ratisoara porumbului manca ardeiul după aceea am dat cu novadim progres și acum o săptămână am dat cu nissorun.

Vezi 2 fire de răspunsuri

N-AI GĂSIT RĂSPUNSUL PE CARE ÎL CĂUTAI?
Ca să nu-ți scape nimic, te putem anunța prin e-mail când apare un răspuns nou.
ANUNȚĂ-MĂ

Te ținem la curent

Pe ce adresă de email dorești să te anunțăm când apare un răspuns nou?
Informația ta:

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec
Mărimea maximă a documentului este 60 Mocd.

Primești răspuns în 2 ore
×

Te ajutăm
să ai grijă de plantele tale

Dacă nu ai găsit încă soluții în articolele noastre sau în discuțiile precendete, începe o discuție nouă iar specialiștii noștri îți vor sări în ajutor.

Discuție nouă despre

Legume
Ardei, Gogosari

Informația ta:

Mărimea maximă a documentului este 60 Mo.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec


  Discuții pe teme similare

 • Alin
  2 septembrie 2021
  Buna ziua de cateva zile am observat la ardeii din solar ca au inceput sa se ofileasca, ce pot sa le fac sa ii salvez cu ce se poate trata?
  0
  1
  Bunul
  21 august 2021
  Ce puteti sa-mi spuneti despre "capusa ardeiului iute"? Alta denumire n-am, nu am gasit niciunde... Cum o starpesc?
  0
  4
  Deacu Oprel
  9 august 2021
  Plantaei i-au fost aplicate foliare precum nutrilife, orriva top, insecticide precum mospilan și vertimec și îngrășăminte precum calciu și verasol.
  1
  1
  Luca
  30 iulie 2021
  Gogoșarii sunt plantați într-un minisolar. De o săptămână am observat că gogoșarii (câțiva) au început să se îmbolnăvească.Irigarea e prin picurare și au și plasa de umbrire. Chiar nu stiu ce boală ar avea și care ar fii tratamentul. Țin să menționez că sunt într-un solar…
  0
  1
  Marcel Berbecar
  24 iulie 2021
  Primul etaj au facut gogosari iar la urmatoarele dupa ce cade floarea la gogosarii inca f. mici se ingalbeneste si se usuca codita iar apoi cade. Precizez ca asta se intampla la un singur soi din cele 3 pe care le am in solar. Au fost tratati si fertilizati la timp conform calendarului de tratamente de pe botanistii.
  0
  1