fructele la capsun nu se dezvolta sunt lemnoase si au seminte mari

Acest subiect conține 3 răspunsuri are 2 voci și a fost actualizat ultima dată de  Tom Botanistul 29 iunie 2017 la 2:03 pm.

 • Autor
  Mesaje
 • 3 Răspunsuri
 • #13904 Răspuns
  Filipan Samuel

  Am o plantatie de căpșun anul 1 și la 3 sapt după ce am început culesul am observat tot mi multe fructe cu consistenta tare unele verzi altele semicoapte le dau.prin picurare aprox 5 kg se îngrășământ mineral natural la 11.400 plante o data pe sapt în aprox 14.000 l apa . Unii au spus ca: nu au suficient calciu , iar eu cred ca sunt atacați de Tripsul comun , dvs ce părere aveți?

 • #13960 Răspuns
  Tom Botanistul

  Simptomele din imagini apar atunci cand plantele sunt atacate de trips in perioada de inflorit. Ati efectuat tratamente cu insecticide in perioada respectiva?
  Acum, daca nu s-au aplicat tratamente, cel mai probabil daunatorii inca sunt prezenti. Se pot efectua tratamente cu insecticide care nu solicita o perioada mare de pauza pana la consum, cum este Vertimec (http://www.botanistii.ro/syngenta-vertimec-1-8-ec.html), 10 ml dizolvati in 10 litri apa. Acesta are periada de pauza pana la consum de 3 zile.

 • #13971 Răspuns
  Filipan Samuel

  Am efectuat câteva tratamente pentru inectar care îmi devora frunzele cu anctara am stropit după care am.avut o problm cu păianjen comun care îmi înțepa frunzele am stropit tot cu anctara , după aceea cărăușul de mai am dat cu novadim, iar acm tripsul am stropit ieri cu un funicid Bravo ( nu am avut răbdare pana ați rapsuns ) iar azi am observat ca am cateva tufe afectate de putregal cenușiu și o sa I aplic deseară un tratamente cu teldor, Sfătuițimă pe viitor ce tratamente sa le aplic și în ce perioada pt a nu avea astfel de surprize’ . (soiul albion sunt în perioada culesului )

 • #14001 Răspuns
  Tom Botanistul

  Acum va fi necesar sa aplicati Vertimec (http://www.botanistii.ro/syngenta-vertimec-1-8-ec.html), pentru ca nu are perioada mare de pauza pana la consum.
  Atat timp cat sunt pe rod, tratamentele sunt minime, pentru ca se aplica doar solutii cu perioada mica de pauza pana la recoltare. Eliminati fructele deja afectate pentru a nu consuma rezursele plantelor.
  Eventual, pentru a le a ajuta in fructificare se poate administra un ingrasamant natural cum ar fi Cropmax (http://www.botanistii.ro/holland-cropmax.html), 20 ml dizolvati in 10 litri de apa, aplicat foliar.


N-AI GĂSIT RĂSPUNSUL PE CARE ÎL CĂUTAI?
Ca să nu-ți scape nimic, te putem anunța prin email când apare un răspuns nou.

Te ținem la curent

Pe ce adresă de email dorești să te anunțăm când apare un răspuns nou?
Sunt de acord cu Politica de Confidențialitate.
Adaugă răspunsul tău:
Informația ta:Mărimea maximă a documentului este 5000 KB.Adaugă fișier<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre> <em> <strong> <del datetime=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">