Vezi 1 fir de răspunsuri
  • Andreea
   15 decembrie 2020
   5 urează frunze verzi

   formatiuni pe tulpina – tomate in solar

   Bună ziua. Pe tulpini au apărut aceste „bubițe”. Tomatele sunt în solar, anul trecut s-a răspândit și a omorât toate firele. Problema este ca anul acesta au fost afectate și plantele mici și cele mari, nu doar roșiile. Anul trecut după ce s-au răspândit din albe s-au făcut spre maro acele excrescențe.
   Îmi puteți spune ce sunt defapt și cum pot combate problema, ce pot face pe viitor sa nu mai apară.?
   Sunt noua în domeniu, abia anul trecut am pus câteva fire de roșii, castraveți și plante aromatice, nu am stropit cu nimic, am tăiat firele pentru ca începuseră sa se usuce. Anul acesta am văzut ca au apărut din nou, în poza sunt plante tinere care au luat deja. Îmi este teama sa nu se răspândească la celelalte plante mari. Va mulțumesc anticipat

   # 72082

   3 Răspunsuri

   Răspunde
  • Tom Botanistul, ajutor in gradinaSPECIALIST
   15 decembrie 2020

   Buna ziua, in vederea stabilirii unui diagnostic cat mai concret si acordarii tratamentului corespunzator, este necesara vizualiarea mai multor fotografii cu tomatele afectate (imagini realizate atat in detaliu, cuprinzand toate portiunile afectate, cat si in ansamblu). De asemenea, va rugam sa ne mentionati mai multe detalii despre conditiile de mediu din interiorul solarului (temperatura, lumina, umiditate, curenti de aer) si, mai ales, despre ingrijirea acestora. Cand au debutat simptomele, mai exact? Cat de des sunt udate tomatele? Ati efectuat vreo lucrare de dezinfectie a solului inaintea plantarii rasadurilor? Cand a fost infiintata cultura? Tulpinile prezinta in sectiune zone brunificate sau sunt sanatoase?

   # 72084
   0 urează frunze verzi
Vezi 1 fir de răspunsuri

N-AI GĂSIT RĂSPUNSUL PE CARE ÎL CĂUTAI?
Ca să nu-ți scape nimic, te putem anunța prin e-mail și prin notificare (în aplicație) când apare un răspuns nou.
ANUNȚĂ-MĂ

Te ținem la curent

Pe ce adresă de email dorești să te anunțăm când apare un răspuns nou?
Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec
Mărimea maximă a documentului este 60 Mocd.

×

Te ajutăm
să ai grijă de plantele tale

Dacă nu ai găsit încă soluții în articolele noastre sau în discuțiile precendete, începe o discuție nouă iar specialiștii noștri îți vor sări în ajutor.

Discuție nouă despre

tomate-cultivare-ingrijire
Legume
Tomate, Rosii

Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.

Mărimea maximă a documentului este 60 Mo.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec


Estimare livrare

Afișează variante
Înapoi