• Acest subiect are 5 răspunsuri, 2 voci și a fost actualizat ultima dată 30 mai 2022 la 10:32 de Teodorescu Andreea.
Vezi 3 fire de răspunsuri
    • Teodorescu Andreea
      27 mai 2022
      5 urează frunze verzi

      Formatiuni albicioase la baza acelor – pin

      Bună ziua!am.o planta relativ tânără de pin pitic și am observat o fainare între acele acestuia.ma puteți ajuta?e un dăunător sai o boala?
      Planta pare sănătoasă în rest,nu am observat sa ii cada acele în excrs

      # 128770

      5 Răspunsuri

      Răspunde
    • Ela Botanista | Ajutor in gradinaSPECIALIST
      27 mai 2022

      Buna ziua. Simptomele observate in fotografiile atasate se aseamana atat cu o boala fungica, produsa de specia Diplodia Pinea (sin. Sphaeropsis sapinea), cat si de un atac al unor daunatori din familia Adelgidae. Astfel, va rugam sa verificati cu atentie formatiunile de la baza frunzelor aciculare si sa ne detaliati aspectul acestora: daca observati prezenta unor daunatori, daca formatiunile sunt prezente pe ramuri si tulpini, daca observati ingalbenirea unor ace, daca observati puncte foarte mici, negre, bombate pe unele ace sau pe conurile de anul trecut (daca este cazul) etc. De asemenea, va rugam sa mentionati daca in apropiere exista exemplare de molid. Daca exista, se recomanda verificarea prezentei unor gale pe acestea. In plus, va rugam sa mentionati cat de des, prin ce metoda si cu ce cantitati de apa efectuati udarea, respectiv daca ati administrat tratamente fitosanitare sau ingrasaminte. Cateva informatii despre conditiile de mediu din zona respectiva si cateva fotografii cu pinul in ansamblu si cu focalizare pe formatiunile albe ne-ar fi de asemenea de folos.

      # 128794
      0 urează frunze verzi
    • Teodorescu Andreea
      27 mai 2022

      Va mulțumesc ptr promptitudine.va atașez alăturat foto .am observat un păianjen mic maro,dar și multe ace îngălbenite dedesubtul celor sănătoase.de asemenea exista niște mici pete albe pe alocuri între acele pinului.scoarta de pe trunchi este extrem de crapata cu mici gauri purulente din loc in loc.in zona nu exista alte exemplare de pin.l-am udat 1-2 ori /sapt și i-am pus un îngrășământ lichid ptr conifere,acum 5 zile(fertilizator organic pt tuia 20 ml/ 1 l apa) fiind udat cu 5 l din soluția obținută. Pinul a fost plantat acum 2 sapt de o firma specializata în domeniul amenajărilor și am văzut ca la plantare i-au pus și niște îngrășământ de tip granule. Va rog sa îmi lasati o lista de cumparaturi cu toate tratamentele pe care ar trebui sa i le aplic,sa-l pot salva,îmi este tare drag! Mulțumesc mult

      # 128873
      1 urează frunze verzi
    • Teodorescu Andreea
      27 mai 2022
Vezi 3 fire de răspunsuri

N-AI GĂSIT RĂSPUNSUL PE CARE ÎL CĂUTAI?
Ca să nu-ți scape nimic, te putem anunța prin e-mail și prin notificare (în aplicație) când apare un răspuns nou.
ANUNȚĂ-MĂ

Te ținem la curent

Pe ce adresă de email dorești să te anunțăm când apare un răspuns nou?
Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec
Mărimea maximă a documentului este 60 Mocd.

×

Te ajutăm
să ai grijă de plantele tale

Dacă nu ai găsit încă soluții în articolele noastre sau în discuțiile precendete, începe o discuție nouă iar specialiștii noștri îți vor sări în ajutor.

Discuție nouă despre

pini-sfaturi-ingrijire
ÎNCEPE O DISCUȚIE DESPRE
Pin

Mărimea maximă a documentului este 60 Mo.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec

Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.


Estimare livrare

Afișează variante
Înapoi