Vezi 1 fir de răspunsuri
  • Laura
   5 februarie 2024
   4 urează frunze verzi

   Ficus, Puncte mici pe spatele frunzelor

   Buna ziua! Am un Ficus Lyrata Bambino de aprox 4 luni. De cand l-am primit avea aceste pete mici maro pe spatele frunzelor, dar si alte frunze infipte la mijloc de tija de sustinere pe care o pusesera in magazin. Am indepartat tija si am taiat frunzele afectate.
   Am lasat planta intr-o camera luminoasa, am udat la aprox 10-11 zile, am pus si ingrasamant lichid odata pe luna, iar acum au inceput sa creasca alte frunze. Observ ca si pe frunza nou crescuta sunt acele puncte mici maro si nu stiu ce ar putea fi si ce as putea face pentru a le indeparta.
   Multumesc pentru eventualele sugestii!

   # 204741

   1 Răspuns

   Răspunde
  • Ela Botanista | Ajutor in gradinaSPECIALIST
   6 februarie 2024

   Buna ziua. Natura petelor nu poate fi determinata cu exactitate numai pe baza fotografiilor atasate si a informatiilor oferite, insa acestea se aseamana cu edemul (oedema), ce apare in urma unui stres cauzat de diversi factori abiotici (udarea excesiva, drenajul slab, umiditatea neadecvata a aerului). Aceste pete vor fi mai putin vizibile pe masura ce frunza nou-aparuta va creste. Nu este necesara indepartarea frunzelor care prezinta edem. Asigurati-va ca orificiile de drenaj ale ghiveciului nu sunt obturate si ca substratul este uscat la suprafata inainte de udare. Udarea in exces poate duce la putrezirea radacinilor si a bazei plantei, caderea frunzelor si crearea unui dezechilibru plantei. La udare puteti avea in vedere folosirea apei de ploaie (daca aveti posibilitatea). In cazul in care utilizati apa din retea, se recomanda pastrarea acesteia intr-un vas deschis cel putin 24 de ore inainte de utilizare.
   In plus, pentru sprijinirea plantei in depasirea perioadei de stres suferite si pentru a stimula regenerarea, puteti avea in vedere administrarea regulata a unui ingrasamant foliar precum Regenerare Plante Ackerschachtelhalm RTU, 500 ml sau Ingrasamant Spray cu Ulei de Neem, 250 ml, conform recomandarilor din descrierea produsului ales.
   De asemenea, se recomanda administrarea unui ingrasamant cu efect de vitalizare a plantelor, precum AMN Powerfertiliser, 500 ml sau Ingrasamant Organic Plante Interior Zimmerpflanzen, 350 ml, conform instructiunilor din descrierea produsului ales.
   Pentru mai multe informatii referitoare la ingrijirea acestor specii, va rugam sa consultati si articolul nostru: Ficus, informatii si sfaturi de ingrijire.

   # 204746
   0 urează frunze verzi
Vezi 1 fir de răspunsuri

N-AI GĂSIT RĂSPUNSUL PE CARE ÎL CĂUTAI?
Ca să nu-ți scape nimic, te putem anunța prin e-mail și prin notificare (în aplicație) când apare un răspuns nou.
ANUNȚĂ-MĂ

Te ținem la curent

Pe ce adresă de email dorești să te anunțăm când apare un răspuns nou?
Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec
Mărimea maximă a documentului este 60 Mocd.

×

Te ajutăm
să ai grijă de plantele tale

Dacă nu ai găsit încă soluții în articolele noastre sau în discuțiile precendete, începe o discuție nouă iar specialiștii noștri îți vor sări în ajutor.

Discuție nouă despre

ÎNCEPE O DISCUȚIE DESPRE
Ficus

Mărimea maximă a documentului este 60 Mo.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec

Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.


Estimare livrare

Afișează variante
Înapoi